För ett år sedan fick jag ett hårresande svar på en mängd mail om sexuella övergrepp mot barn som jag och flera hundra av våra gruppkompisar skickat till regeringskansliet.

I mailet stod att läsa:
”Vi tackar för att du tagit dig tiden att skriva”

Röd i huvudet av ilska åkte jag upp till Patrik Sjöberg som precis vaknat upp och blivit utskriven från sjukhuset. Platt som en pannkaka med smärtor från helvetet låg han på soffan när vi gjorde upp det som skulle komma att bli Dumpen.

Med god input från Jimmy L-D och hjälp från Thomaz W att sätta upp grunden för en WordPress sida satte jag mig och la över en mängd av mina och Patriks Sjöbergs Facebookinlägg på hemsidan. Ett par dagar senare stängdes mitt Facebookkonto permanent och allt som jag hade skrivit på Facebook raderades.

Den 1 Maj slog vi upp dörrarna till Dumpen och sidan såg ut som en åttondeklassares hobbyprojekt. När vi under nästa möte uppe hos Patrik såg en konstant ökning i besökarantalet, så insåg vi att sidan faktiskt har potential att växa och bli en plattform där vi kan publicera information som inte hittar ut i massmedias kanaler.

Att massmedias rapportering om sexuella övergrepp mot barn inte skett i den omfattning som motsvarar problematikens dignitet har under många år varit ett stort bekymmer, men går det inte med hammare så går det alltså med slägga.

Idag har vi en hel liten redaktion med människor som lägger så mycket krut på att fiska, (skaffa en get 🙂) och hålla Dumpen igång. Tack vare dessa och alla er som läser, sprider och stöttar så har vi alltså lyckats bygga upp en nyhetssajt mot sexuella övergrepp som når massor med människor.

Den förste Maj fyller allas vår lille uppstickare ett år 🎉

PS. Lång näsa till alla som är betjänta av tystnaden.

 

VILL NI HJÄLPA TILL ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

 

12 thoughts on “Ett år med lille Dumpen

 1. Grattis och som ni själva har förstått, ni gör skillnad, varje avslöjad pedofil som avslöjas e en seger för alla utsatta barn, fortsätt och avslöja dessa människor till ohyra

 2. Vilket fantastiskt och superviktigt arbete ni gör 🙏som visar ansiktet på alla avskum med vidriga böjelser.

 3. Ni gör ett väldigt viktigt jobb. Öppnar ögonen på hela Sverige. Det verkar vimla av dessa monster, vilket jag inte tror att många av oss egentligen förstått. Där det finns barn, där hittar man pedofiler. Jag undrar ofta vad som skapat dessa missfoster? Är det medfött?

 4. Stort grattis och grymt bra jobbat! Vi är många med er som är otroligt glada för vad ni gör!

 5. Grattis! Ni gör ett jävla hästjobb måste man ju säga.
  Överlag är svensk media och journalistik ganska oduglig. Allt som är lite otäckt och jobbigt i samhället undviker man. Det märks ganska fort när man läser en tidning från ett annat EU land.

 6. Grattis och bra jobbat! Ni gör ett fantastiskt jobb👍 kämpa på för alla barn och ungdomar

 7. Stor eloge till er som orkar med ett så psykiskt ansträngande jobb som detta måste vara ❤️

 8. Ni är fantastiska! Fortsätt med ert arbete! Jag har vänner som tyvärr har allvarliga psykiska problem som vuxna, efter sexuella övergrepp i ung ålder.

 9. Gratulerar till ert fantastiska arbete. Ni får utstå en del kritik, men ni kunde inte göra det bättre. Det är otroligt sorgligt att det finns så många män som är beredda att begå övergrepp på minderåriga. Ni har verkligen rört om och det är mycket som har kommit upp till ytan. Kunde man ju aldrig tro att det var så illa. Vilka lortar till människor det finns, det gör en alldeles bedrövad. Stor eloge till alla som arbetare på Dumpen, beundransvärt att ni orkar,

 10. Hej
  Ni gör ett jättebra jobb, jag trodde inte det fanns så många äckliga människor detta är helt sjukt.

 11. Du och Patrik är hjältar!!!

  Jag har själv tre barn (döttrar)

  Vilket viktigt och behjärtansvärt jobb ni gör!

  All eloge för Sara och Patrik 🤣❤️🥰😍

  Så öppet att omvärlden ser och så väldigt bra att de som begår så fruktansvärda brott (…ja, att det synliggörs )

  Styrkekramar o Massvis m Energi till Er
  🤗🥰🌟✨💫 / Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X