26 november, 2022

En kvinna fick ett meddelande. “Vänligen kontakta mig I ett ytterst privat ärende”
Hon ringde och fick ett av de värsta besked man kan få.

En annan kvinna fick ett telefonsamtal. När vi mötte henne stod hon med tårarna rinnande. Hon hade fått ett av de värsta besked man kan få.

En tredje kvinna tappade luften i telefon. Hon tappade luften när hon fick ett av de värsta besked man kan få.

En fjärde kvinna grät i flera timmar, efter att ha fått ett av de värsta besked som någon kan få.

Att ringa dessa samtal är fruktansvärt, smärtan går dock inte att jämföra med hur det är för någon att ta emot samtalet om att vi träffat på någons livspartner när de bestämt träff med ett barn i sexuellt syfte.

Jag vill slå ett slag för dessa urstarka kvinnor som vi fått kontakt med. De är så imponerande i sin kraft, och till skillnad från vad man från massmedias håll försöker belysa det som, så är de flesta tacksamma att få veta vem de lever med.

Vi har gruppen Järnringen på Facebook för anhöriga till de som söker efter barn I sexuellt syfte, eller anhöriga till förövare.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

27 thoughts on “Ett slag för de urstarka…

 1. Hur vet ni att de anhöriga är urstarka? Jag vet verkligen inte hur det ligger till på detta område så därför ställer jag frågan. Vad jag däremot är helt säker på är att de flesta kastas in i en livskris. Plötsligt står du ensam i livet. Är du inte i 20-årsåldern och barnlös så är det en rätt stor sak.

  1. Ja. Det är en fruktansvärd situation att få veta men ännu mer fruktansvärt att leva i en lögn om du frågar mig.

  2. Vi har kontakt med en hel del av de som är anhöriga till männen som vi träffat. De är verkligen beundransvärda. Helt otroliga skulle jag vilja säga. De kämpar för att få ihop vardagen efter att de fått veta en mycket obehaglig sanning om den som levt vid deras sida.

  3. Det är väl bättre att kastas in i en livskris än att ovetandes leva med en pedofil?
   När de vet har de val – vet de inget har de inget val och kan dessutom utsätta barn för risken att råka illa ut.

 2. “De är så imponerande i sin kraft, och till skillnad från vad man från massmedias håll försöker belysa det som, så är de flesta tacksamma att få veta vem de lever med.”

  Den biten är lätt att förstå, men hur ser de på den ANDRA biten med själva uthängningen? Hade majoriteten velat slippa den om de själva fått välja?

  I fallet att det finns gemensamma barn så är det ju oundvikligt att uthängningen ger MER lidande för dessa än vad bara själva vetskapen skulle göra.

  Barn kan vara (fruktansvärt) grymma mot varandra och det kan inte vara lätt att gå till skola eller andra aktiviteter samtidigt som man vet att det finns runk-videor eller liknande på ens egen far tillgängliga för precis alla.

  1. Detta tänker inte dumpen på. Pedofilen är ett svin ja men det är så många som far illa av dessa offentliga uthängningar. Dumpen pratar om att de värnar om barnen, inget fel med det alls, men de tänker inte på alla de barn som riskerar falla offer för mobbning, trakasserier, våld osv på grund av vad deras far gjort. Därför är jag kritisk till denna metod.

   Dumpen bör kunna ta kritik om de kallar sig för seriös media, men de visar tydligt att de inte klarar det framför allt på Twitter syns det tydligt. Sen kan man ifrågasätta åldern på de som styr där, för det är ett väldigt omoget beteende att blocka istället för att bemöta den kritik ni också får. Alla dunkar er inte på ryggen.

   1. Sen att en man tagit sitt liv, troligtvis till följd av uthängningen. Barn har förlorat sin pappa. Dumpen tar inget ansvar alls och har bara kommenterat självmordet med att det är synd att mannen inte tog emot deras råd att söka hjälp. Ingen av dessa personer är ju friska och behöver hjälp men många utsätts för trakasserier, blir misshandlade av medborgargardet så självmord känns som enda vägen ut. Därför tar jag helt avstånd från dessa metoder, plus alla anhöriga som far väldigt illa och framför allt barnen. Det är såna här kommentarer som dumpen inte tål utan de kallar alla kritiska människor för pedofilkramare. Löjligt och omoget.

    1. Knappast dumpen.se som tvingade dem att begå självmord, eller att träffa ett barn för sex. Och oavsett ska barnet förlora sin pappa eftersom personer som dumpen.se hänger ut ska aldrig vara i närheten av barn. Om pappan dör i självmord eller om pappan försvinner för gott är sak samma, de ska aldrig mer träffa sitt barn oavsett. Tänk lite mer än vad näsan räcker, tack. Speciellt när det handlar om barnvåldtäkt.

     1. Men vad är det för inställning? Tror du att detta är en tycka-lika-klubb?

      Jag tror att dessa exponeringar i grunden är bra, men man måste vara lite ödmjuk och inse att man kanske inte tänkt på varenda detalj och därmed kan se alla konsekvenser. Är man seriös lyssnar man på andra människor, särskilt dem med avvikande åsikt.

     1. Du har helt rätt, fakta och inte spekulationer. Jag hade läst på flashback och gick helt på vad som stod där.

   2. 10 000 barn i Sverige har föräldrar som sitter i fängelse, det är mer regel än undantag att det blir en snackis som drabbar barnen. Ska vi sluta sätta föräldrar i fängelse pga att det kan innebära att barnen mår dåligt?

    1. “Ska vi sluta sätta föräldrar i fängelse pga att det kan innebära att barnen mår dåligt?”

     Nej, självklart inte. Vi pratar väl om uthängningar och inte om rättsprocesser?

     Frågan var vad som ger MEST pyskiskt lidande för (eventuella) barn till uthängda?

     1. ENBART vetskapen om att föräldern gjort något skambelagt och brottsligt.
     2. Samma som #1 samt DESSUTOM vetskapen om att alla ANDRA vet och har tillgång till tämligen vidriga bilder och videor på obestämd tid.

     Att svaret är #2 känns inte som något man behöver hymla om.

     Om man sen ÄNDÅ föredrar #2 framför #1 så måste det väl bero på att man anser att det ger mesta möjliga nytta för majoriteten i slutändan. Vilket därmed uppväger (extra)lidandet för de anhöriga?

     Vilken formel man ska använda för att försäkra sig om att det verkligen är så har jag ingen aning om.

     1. Poängen är att tusentals barn går igenom olika sorters stigma, på grund av val deras föräldrar gör. Barnen överlever och det finns hjälp att få. Det går inte att jämföra att bli utsatt för stigma vs övergrepp, det ena innebär oerhört stor skada och är svårt att avhjälpa, det andra är betydligt mer överkomligt och det finns stöd som fungerar.

      Enligt en amerikansk studie har pedofiler när de åker fast och döms första gången över 100 barnoffer (fysiska övergrepp+barnporr) på sitt samvete. Detta perspektiv bör tas i beaktande när man talar om huruvida man ska hänga ut män som söker sig till barn i sexuellt syfte. Det största problemet med dumpenuthängningarna är att lagen är för svag. Förhoppningsvis exponeras detta så polisen kan agera på dumpenuthängningarna som om dumpenfiskarna vore faktiska barn, eftersom dumpenmännen chattar och vill ha dejt i tron om att de chattar med barn.

      Det är inte Dumpen som ska läxas upp för att de hänger ut människor som söker sig till barn i sexuellt syfte, det är föräldrarna som är sugna på barn som ska läxas upp för att de utsätter sin familj och barn för lidande.

   3. Om en pedofil tog livet av sig.
    Alla barn som den pedofilen förgripit sig på och tagit livet av sig för de inte orkar mer. Varför betyder inte de barnens liv något?

    1. “Poängen är att tusentals barn går igenom olika sorters stigma, på grund av val deras föräldrar gör. Barnen överlever och det finns hjälp att få. Det går inte att jämföra att bli utsatt för stigma vs övergrepp, det ena innebär oerhört stor skada och är svårt att avhjälpa, det andra är betydligt mer överkomligt och det finns stöd som fungerar.”

     Det låter betryggande och jag har inga siffror som visar nåt annat. Uthängnings-fenomenet är ju dock så pass nytt att jag tvivlar starkt på att det ens finns några studier/statistik på hur överkomligt det är för ett barn att få en förälder uthängd som pedofil på obestämd (?) tid.

     Jag är själv barn till en förälder (mor) som tog livet av sig med tabletter (vilket jag antar faller under kategorin “stigma p.g.a av förälders val”?). “Överkomligt” är det ju i nån bemärkelse men det är inte direkt binärt (0 eller 1) och det tror jag inte några stigman är.

     Sen är det ju inte som vissa (inte du) låter påskina att det bara finns EXAKT TVÅ alternativ: uthängning kontra icke-uthängning. Det går ju rimligtvis att hänga ut på, för anhöriga, mer eller mindre destruktiva sätt?

     På amerikanska peddojägarkanaler så förekommer t.ex. ALDRIG (vad jag vet) blottarbilder eller runkvideor. (Givetvis beroende på en kombination av amerikansk moral och youtubes regler.)

     Obscena bilder och videor känns som ganska tacksam “ammunition” i händerna på folk som är ute efter att mobba och trakassera anhöriga. Det är också material som kan valsa runt för evigt …

   4. Linda

    Min kusin blev sen väldigt liten våldtagen av sin styvpappa. Säkert av fler som styvpappan bjöd in. Det pågick i flera år. I tidig tonår kämpade hon med ätstörningar och på viktkontroller på sjukhus lade hon in mynt i håret för att det skulle se ut som hon vägde mer. När hon orkade inte längre, svalde nog några händer fulla med piller och slutade leva runt 30-årsåldern. Jag var i tidig tonår när detta hände och förstod inte hur det kunde bli så. Jag var nog rätt skyddad från händelsen från min del av familjen (av förklariga skäl). Träffade ens aldrig mannen.

    Har fått höra att styvpappan hade ett pedofilrykte om sig i hemorten. Hans egna barn (vet inte om dom blev våldtagna också) fick höra på skolan om “peddopappan, peddoOve”.
    Hans gärningar i livet påverkade nog hans famil med mycket lidande redan. Hans gärningar orskade minst ett självmord (ja, jag vet ju inte om fler blivit utsatta).

    Har tänkt mörka tankar om att vänta svartmålad/svartklädd utanför hans hem på natten och borra 50 pilar igenom hans kropp. Först en så han skulle ha svårt att springa, sen en efter en så han skulle lida väldigt länge.
    Men någonstans ser jag skillnad på rätt och fel och det förblev bara mörka tankar.

    Mannen dog för några år sen av naturliga skäl.

    Hade dock gärna sett han hängts ut som här. Att Patrik och Sara kunnat få tjaffsa med honom två minuter och bara nämna att han kunnat söka hjälp. Tror inte någon nämnde det till honom för 30-40 år sen. Samhället var nog lite mer “svenskt” och tyst då. Vi hade “neger” och “bög” mer i ordförrådet och skolbarn kunde skoja om PeddoOve. Utvecklingen går framåt. Vi börjar veta bättre.

    Ser inte varför man ska fortsätta hymla om det. PeddoOve våldtog i full akt och borde ju ha hängts ut.. i en lyktstolpe för att samhället skulle se vem han var. Om man på varje av 40 sidor chatlogg vill våldta ett barn så tycker jag det är bra att familj och arbetsplatser får reda på det före kanske något händer. Skammen blir total för alla familjemedlemmar, men den äckelchattande idioten kan ju gå från textfantasier till att söka hjälp i ett sånt skede. Istället för att hymla om det, skydda sin omgivning och låta det fortgå.

   5. Dumpen räddar barn från att bli utsatta för pedofiler. 💪💪Det är pedofilerna som får ta sitt ansvar för sina handlingar och för vad de utsätter sin familj för.
    Vi måste rädda barnen från pedofilerna!!!!!!
    Tyvärr är det alldeles många fler barn som blir utsatta för pedofiler än barn som får veta att deras pappar pedofil. Så heja på Dumpen,de gör skillnad 💪💕

 3. Jag har själv fått motta ett sådant där obehagligt samtal där hela livet kastades omkull och i backen. Det handlade om många gemensamma investerade år som innebar en krasch både mentalt, känslomässigt, praktiskt och ekonomiskt. Likväl var jag oerhört tacksam för att jag fick information om att jag levde i en lögn så det kunde upphöra, så jag återfick kontrollen över mitt liv och framtid.

  Gällande uthängningen, så uteblev den TYVÄRR. Jag var däremot i farten att själv sköta den biten men blev juridiskt avrådd eftersom det hade slutat med förtal för min del. Jag har därför gjort mitt bästa för att under radarn föra informationen vidare. Jag har bara mottagit sympatier, de allra flesta fattar att var och en får skämmas för sig och den som ska skämmas är min fd partner, inte jag.

   1. Det var ett “ärende” som innehöll många ingredienser, minderåriga var bara en av detaljerna. Jag blir inte förvånad om min fd partner dyker upp som uthängd på Dumpen, jag HOPPAS det händer för där finns ingen chans till bot och bättring. Vissa egenskaper föds man med, bara att acceptera.

 4. Kan inte förstå varför en del tycker att det är skäl nog att inte hänga ut pedofiler för att deras anhöriga tar skada och att de själva kommer att få leva som samhällets paria och eventuellt ta livet av sig. Den vuxne pedofilen valde att förgripa sig på ett barn som inte har något val. Barnen som har blivit utsatt får leva med dessa djävulska övergrepp och trauman genom livet med både psykiska och ibland fyskiska skador. Att pedofilens anhöriga far illa står inte i proportion till vad de utsatta barnen har fått utstå där de både blir självmordsbenägna och till slut kan ta självmord. Tror att Dumpen genom att bara finnas till ger barnen upprättelse och en styrka, att äntligen några som står upp för dem och tar strid och därmed lyfter en del skam och skuld från dem. Vuxna som inte bara tänker på att rädda sitt eget skinn utan gör något, som hela teamet bakom Dumpen som är värda en stor eloge.

  En pedofil ska aldrig få chansen att begå övergrepp och kunna leva med det i skymundan utan det ska ut i ljuset, skammen och skulden är helt och hållet deras inte de anhörigas.
  Att Dumpen rejält har satt fingret på detta samhällsproblem är bara bra, barn ska inte bli utsatta för övergrepp och det ska heller inte döljas för att pedofilens familj har levt med en förövrare som vill ha sex med barn. Att ha en person som lever ett dubbeliv i familjen, den “gode föräldern” och samtidigt pedofil är ett enormt svek, ju snabbare man får veta desto bättre, förr eller senare kommer det ändå att uppdagas. Pedofilutsatta barn går före anhörigas utsatthet, pedofiler ska inte kunna använda familjen som skydd och argument för att inte bli uthängda. Det är helt och hållet deras ansvar att inte utsätta sina anhöriga för sina blottlagda perversioner. Givetvis ska anhöriga få hjälp och stöd.

  Dumpen gör också förmodligen både barn och vuxna mer uppmärksamma på vad som händer ute på nätet och att det verkar krylla av pedofiler, så i förbyggande syfte gör Dumpen säkert en stor insats.

 5. Då det svenska (o)rättsväsendet totalt abdikerat sin uppgift att straffa och låsa in farliga individer, så krävs det att folket själva tar på sig plikten att skydda våra barn från förövare.

  Då dessa avarter till missfoster ofta får mer skydd av (o)rättsväsendet än offren såsom skyddad identitet, terapi osv är det givetvis av största vikt att föräldrar, skolor, fritidsgårdar, idrottsklubbar m.m. har en möjlighet att känna igen personer som absolut aldrig bör befinna sig i närheten av barn.

  Att anhöriga mår dåligt av att deras anhörigas kriminella beteende blir offentligt är givetvis fruktansvärt tragiskt, men detta är ju barnvåldtäktsmannens ansvar och fel. Man måste väga detta mot det faktum att dessa monster utgör en konstant fara för barn i sin omgivning så länge de kan flyga under radarn.

  Pedofiler är per definition återfallsförbrytare då det inte finns någon bot mot deras beteende precis som med psykopater. Dom är inkapabla att känna medkänsla med sina offer, och många av dem går igång just på den känsla av hjälplöshet och förtvivlan som deras offer känner och drivs liksom psykopater av sadism. Ett litet fåtal av dem kan möjligen förmås inse att deras beteende kostar mer än det smakar och i egenintresse avhålla sig från att grooma och våldta barn…ett tag.

  Som de fega kräk de är skingras de som kackerlackor av ljuset av en ficklampa…som vampyrer skyr solljus!

  Fortsätt exponera dessa perversa avarter av människosläktet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.