Sponsorer

Den 22 december 2021 dömde Skellefteå tingsrätt den 43-åriga läraren Lars till 2 år och 6 månaders fängelse för grova sexuella övergrepp mot barn. Lars var även aktiv inom Skytteklubben i Malå och de lär inte välkomna honom tillbaka efter de nu läst hans dom. Lars har också varit ungdomsledare inom skytte (Växjö).

Lars åtalades för att ha berört en elevs rumpa (sekretess B) vid upprepade tillfällen, men detta valde tingsrätten att det skulle ogillas och inte ses som sexuella beröringar i lagens mening. Detta trots att Lars hade en särskild förtroendeposition som lärare och menade att han enbart ”nuddade” elevens rumpa (dvs flyktigt berört).

Lars började begå olagliga sexualbrott mot en annan elev hösten 2016.

Som en tvättäkta ärkepedofil gick Lars rakt in i ett sårbart litet barns liv, nämligen när barnets pappa hade dött. Förutom att Lars hade en förtroendeposition som lärare där barn ska kunna lita på vuxna, så valde Lars att istället utnyttja läget och gå på en stackars liten pojke som förlorat sin förälder. Lars visade sin ”utvalda” elev (utvalda offer) och elevens syster att man kunde gå till skytteklubben och ha kul och därefter fortsatte umgänget, enbart med pojken, med lite filmkvällar. Rätt som det var var det dags för pyjamasparty och pojken skulle sova över. Mamman hade godkänt detta då hon hade träffat läraren. Vanliga föräldrar/vårdnadshavare litar kanske på lärare. Kanske sörjde mamman även sin make och trodde gott om Lars?

”Lars började krypa närmare och närmare och låg till slut axel mot axel. Lars låg så i två till tre minuter. Sedan lade sig Lars med magen på Sekretess A:s rygg. Lars hade sitt könsorgan mot Sekretess A:s rumpa”

Åtalspunkten gällande pojken som Lars dömdes för specificerar att Lars vid flertalet tillfällen har gnidit sin penis mot barnets rumpa samt klämt på barnets könsorgan. Lars valde att dra ut sin wurst för att onanera framför barnet och även masturbera på barnet och lämna barnet förvirrad, äcklad och traumatiserad.

I tingsrättens summering får man reda på att en nämndeman hade en skiljaktig mening. Denna nämndeman ansåg att Lars skulle få ett lägre straff med hela 6 mån.  Och här är vi nu i slutet på år 2021 där nämndemän inte verkar förstå hur ett barns barndom kan stjälas från dem totalt av ärkepedofiler. I detta fall blev pojken skadad och traumatiserad under en 4-årig lång groomingperiod. Nämndemannen menade på riktigt att Lars skulle få ett lägre straff? När det gick att utdela högre straff? Vart är vi då? Skyddar vi återigen en förövare eller hur står det till?

Den 10 åriga pojken utnyttjades grovt sexuellt under flera års tid, han förlorade sin pappa, sin barndom, sin oskyldighet. Alltför att Lars, den nu 43-åriga ärkepedofilen, skulle få runka, njuta och spruta. Utan någon som helst tanke på barnets mående.

Aftonbladet skriver att tingsrätten kommit fram till att Lars ” visat särskild hänsynslöshet och råhet då han utnyttjat sin förtroendeställning som lärare och stödperson åt Sekretess A”.

Regards, Mrs R.

 

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

23 thoughts on “Läraren från Malå som stal 4 år från sin elevs barndom

 1. Sjukt låga straff för dessa brott, Man blir mörkrädd

  Dags att vakna nu Sverige,s politiker

  1. Jag kan bara hålla med. Tyvärr så måste de följa lagarna. Så ett åtal är i huvudförhandling 2021 men brotten begåtts 2016 dömer man enligt den lag (i det här fallet) innan 1/7 2018-lagen. Varpå straffet blir lägre än det skulle blivit om brott begåtts efter 1 juli 2018. Jag är ändå glad att majoriteten av nämnden ansåg han skulle få 2 år och 6 mån. Istället för 2 år som en nämndeman ansåg.

   1. Visst måste man följa lagarna, men det är ju dessa det är fel på. Så länge det daltas med gärningspersoner och lagstiftningen har fokus på att skydda potentiella offer, så kommer det att fortsätta så här.

    Äcklet har gjort grovt intrång på barnets rätt till integritet, att bestämma över sin egen kropp. Äcklet har utnyttjat sin situation och borde, i mitt tycke, sitta på minst 10 år och sen ett rejält skadestånd så att det blir kännbart i hans liv efter fängelset också.

    Så länge gärningspersoner kommer ut med i stort sett en klapp på axeln efter nedsättning av straffen pga gott uppförande och sen kan fortsätta med sina liv, så lär det inte bli bättre. Lagarna måste skicka en tydlig signal om vad som väntar om man bryter mot dem. Just nu tycks tex ekonomiska brott mot staten (skattefusk mm) vara värre än våldtäkt, pedofili mm. Det är SJUKT!

    Märkligt också att våldtäktsmän tillåts att få skyddad identitet. Visst efter avtjänat straff så har man ju ”sonat sitt brott”, men det bygger ju isf på en rejäl soning (dvs kännbara straff), inte som det är nu.

 2. Smålänning och inte från Malå. Otäck människa undrar vad mer han har i bagaget.

  1. Brottet skedde i Malå kommun (skrev inte att han var västerbotteninfödd). Han har bott på lite olika platser i Sverige.
   Ja man kan absolut undra vad mer som ligger i resväskan :0

 3. Låter lite som nämndemannen också har skellett i garderoben om man säger så.varför skulle hem annars vilja ge grisen lägre straff. Han borde fått mkt mkt högre straff. Tvångsvård med inlåsning på rättspsyk resten av livet.

  1. Då våldtäkt mot vuxen eller barn max ger 3 år men oftast ges 2-2,5 år, så är ändå detta bra för ett 2016-brott som inte var våldtäkt. Dessutom får han ju nu visa upp sig här! =)

 4. Vilken gris!🤮🤮🤮🤮Skulle inte förvåna mig om han, när han är ute, har en lärartjänst igen nånstans i Sverige under annat namn. Hade inte Dumpen funnits hade få fått veta vem han är och vilket fruktansvärt brott han har begått! Nu hoppas man att så många småbarnsföräldrar som möjligt, läser, tittar på bilder av Lars och håller ögonen öppna på respektive skolor.

  1. Jag kan bara hålla med. Fick inget grepp om han har lärarleg heller men efter denna anstaltstid kommer det stå i hans register om han ska jobba med barn under 15.

 5. Minns när jag gick i skolan lågstadiet, när vi hade skoldisko. Då var man för blyg att dansa med tjejer, man busade istället. En mamma uppmanade mig att dansa med henne, det kändes nästan tvångsmässigt. Jag gjorde det , men kom ihåg att jag inte mådde bra dagen efter. Hennes uppsåt kan ha varit gott, men poängen är att det inte behövs så jäkla mycket för att lämna en äcklande känsla hos barnet, sätt detta i proportion till vad denne idiot gjorde mot pojken.

 6. Tycker också att det är alldeles för låga straff för pedofili!
  NN borde även ha dömts för alla andra barn han tafsade/slog på rumpan (på skolan!) och att han var lite för närgången mot dom! Har fått höra detta från barn på skolan. Konstigt att ingen lärare såg nåt…

  1. Han var åtalad för att ha gjort just det på annan elev. Tingsrätten bedömde det annorlunda. Läs i inlägget.

  2. 2,8år… Har vänner som aldrig skulle skada en oskyldig människa men får 4.6år för narkotika, Siffrorna talar ju för vilket brott som är värst enligt Sveriges regering. Samma sak att blåsa staten på pengar är ju mycket värre att än att våldta barn. Mycket snack om hårdare straff för grabbarna i orten men varför är det inget snack om att skärpa straffen för pedofiler och våldtäkter?? Det verkar inte vara ett stort problem som regeringen bryr sig om.

 7. Förstår de barn/tonåringar som tar med vapen till skolan och skjuter en lärare!
  Nolltolerans mot pedofiler och mot lärare som utsätter elever för så väl psykiska som sexuella övergrepp.

  Stoppa pedosvinen! !

  Blev själv utsatt mellan jag var 7 och 9 år.
  Det är något som man aldrig glömmer.

 8. FY FANN min gamla lärare alla sa alltid att han tog på dom men trodde aldrig på det

 9. Vår gamla lärare på Söraby, Tafsade alltid på oss och blev förflyttad från Växjö till Malå efter han blev påkommen (Varför han fick ha kvar lärarlicensen är frågan?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *