Jag såg Pervert Park igår på SvtPlay och den handlar om hur man löser problemet med sexbrottslingar i Florida. Man sätter förbrytarna i trailerparks efter avtjänat straff där bara dömda sexualbrottslingar bor och det är bara vuxna som tillåts att vistas där.

I trailerparken får dom chans att varje vecka medverka i gruppterapi där dom i olika grader väljer att prata om sina brott. En del av dom verkar åtminstone lite ångerfyllda och inser att trailerparken fyller ett syfte. Men vi får lyssna till den gamla vanliga historierna om varför dom hamnade där dom hamnade.

Vad alla pedofiler har gemensamt är att dom alla är empatilösa och hela tiden vill prata om sin egna svåra uppväxt och hur svårt dom nu har det när samhället tagit i med hårdhandskarna och helt plötsligt ställer höga krav på vad pedofilerna måste göra för att få röra sig ute i den riktiga världen.

I USA måste frivården meddela arbetsgivaren som anställer en dömd pedofil vad han har begått för slags brott vilket alla pedofiler protesterar emot med motiveringen att dom flesta får sparken när det uppdagas vad dom är dömda för. Men det är väl solklart att en arbetsgivare har ett ansvar mot sina kunder och miljön dom arbetar i och dom flesta pedofilerna lever i förnekelse och är absolut inte botade.

Dom flesta var nöjda med att bo i en stängd trailerpark med likasinnade då det var mindre press på dom och det var ingen som dömde dom inne i bostadsområdet. Det visar ju i och för sig hur långtifrån dom är att kunna röra sig fritt ute bland vanliga människor.

Under terapisamtalen vi får höra slår det mig att oavsett vad dom får berättat så är det ingen som höjer på ögonbrynen eller chockas utan det känns som en trevlig samtalsgrupp som lika gärna kunde haft en studiecirkel och pratat om filmer eller nåt annat.

Offerkoftan sitter på under större delen av dokumentären och givetvis finns det med en flummig terapeut som med hemmasnickrade metoder säger sig hjälpa pedofiler att tillfriskna. Det vi egentligen får se är en terapeut som hela tiden lägger ord i munnen på pedofilerna och leder in samtalet i hans ideologi. Och i hans och deras ögon är den stora fienden staten som jagar ihjäl pedofiler.

Alla som bor i trailerparken bär elektronisk fotboja och är bevakad dygnet runt och alla måste föra loggbok på var dom befinner sig. Det var givetvis uppe på diskussion hur kränkande det var att hela tiden vara övervakad och som vanligt så togs det aldrig upp hur alla offer mår och hur kränkta och förstörda alla barnen är som dom har utsatt för övergrepp.

I sluttexterna stod det att det är endast 1% av pedofilerna i trailerparken som återfaller i brottslighet igen vilket måste vara ett fantastiskt resultat men det är tveksamt om det stämmer. Men det är klart om pedofilerna stannar resten av livet i det bostadsområdet och hela tiden är övervakade så kan det nog stämma.

Jag tycker detta är en modell som i vart fall borde diskuteras här i Sverige för att skydda våra barn. Men så länge vi sätter gärningsmannen i fokus och hela tiden vill ge honom den bästa vården och lösningen så blir offren lämnade till sitt eget öde och får klara sig själva.

/Mrs R

Vill ni stötta mig och Sara med Dumpen så är vi väldigt tacksamma 

4 thoughts on “Pervert park

 1. Hej!
  Du/ni borde även titta på ”Under Cover Under Age” på Dplay/Discovery. Ett team i USA som gör i stort sett samma sak som ni, men den väsentliga skillnaden där är att polisen faktiskt HJÄLPER teamet att vara med vid konfrontationer, häkta och åtala pedofiljävlarna. Ytterligare ett bevis på hur mycket Sverige har att ta efter…

 2. Det är rent ut sagt pinsamt hur korta straff sexualförbrytare får i Sverige.
  Det enda riktiga straffet som sexualförbrytare får uppleva är social utfrysning.
  För övrigt är det ju helt galet att man kan mörda nån och vara en fri man redan efter 4 år. Detta är nåt som jag personligen har upplevt.

 3. Kollar på denna dokumentären i detta nu, och jag blir så förbannad.
  Iaf än så länge (ca 30 min in) så har det mest varit offerkoftan, ”jag mådde dåligt bla bla”, ”min pappa/mamma gjorde si å så mot mig, bla bla bla”.

  1. Vad vill ni som tjatar om ”offerkofta” egentligen att barnvåldtäktsmän och pedofiler ska säga? ”Jag är ett ondskefullt monster av ingen orsak alls och det är bäst att jag tar livet av mig”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE NYHETER

sv Swedish
X