Sponsorer

Massmedia rapporterar högt och lågt om en obehaglig man i 30-årsåldern som förstör stämningen i den skånska byn Perstorp. Mannen skrämmer barn och flertalet föräldrar vågar inte längre släppa ut sina barn på egen hand. Två skolor i Perstorp har förbjudit eleverna att lämna skolområdet obevakat och transporterar nu skolans elever till slöjd och fritids med buss för att säkerställa elevernas trygghet.

Mannen har under en längre tid pratat med flickor I åldern 8-12. Han ställer obehagliga frågor huruvida de har pojkvän, vad de heter, hur gamla de är, om de vill ha pojkvän och han berättar att han är singel. Den första av sex händelser som enligt boende på orten polisanmälts var när mannen väntade i flickornas  omklädningsrum efter gympalektionen. Tjejerna ska ha blivit rädda och sprungit därifrån. När man försökt konfrontera honom svarar han att han vill ha tjejkompisar över 20 år men i Sverige är det som svårt för att 15 åringar kan se ut som 20 åringarna, och trots att han har blivit påhoppad ett antal gånger går han ut lika glad dagen efter.

Mannen knivskars utanför den lokala livsmedelsbutiken för drygt en månad sedan, och sedan dess sitter två personer häktade misstänkt för mordförsök. Mannen har dock efter efter att ha blivit knivskuren inte slutat med sitt konstiga beteende, och står återigen vid skolgården och söker kontakt med barn.

Vi punktmarkerar barnen, när faran består i en enda individ. Hur svårt ska det vara att punktmarkera en enda person dygnet runt ? Varför ska vi sparka och slå, sätta upp busstransporter och sätta extra personal när resurserna faktiskt kan läggas där de hör hemma, nämligen på att se till så att han inte närmar sig barn, det är ju faktiskt inte bara på skoltid som han kan utgöra ett hot, det är dygnet runt, och övervakning skadar ingen mer än möjligtvis mannens rätt till integritet men den förverkande han redan när han började kontakta barn.

Argument som att han skulle vara störd och att det är synd om honom förringar inte det faktum att det blir betydligt mer synd om ett barn om han skulle lyckas i sina ambitioner att lägga vantarna på ett barn. Övergrepp i barndomen skapar ett liv kantat av tragedi och vi måste börja prioritera barnens rätt till en trygg uppväxt och helt enkelt lämna rätten till  integritet för de som kan vara potentiella hot mot barnen därhän.

Vill ni stötta mig och Patrik I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma 

5 thoughts on “Svinet som trålar efter barn i Perstorp

 1. Att han kan vara ”störd” är en mycket möjlig orsak. Finns lågbegåvade, ex. de med utvecklingsstörning som har svårt med omdömet och konsekvenstänk.

  Detta innebär inte att man ska låta honom göra vad han vill, utan han bör få den hjälp som finns bland annat för att förhindra att barn blir utsatta pga hans bristande i intellektuella förmågor.

  1. Om det nu är så att han skulle vara ”störd” eller andra diagnoser som påverkar hans omdöme skulle det inte vara en bra idé då att psykriatin som han nu har blivit körd till av polisen flertal gånger, göra en utvärdering utav hans mentala hälsa. Dom har uppenbarligen gjort en utvärdering utav denna personen på psykiatrin och släppt han flertal gånger efter att ha blivit överlämnad av polis. Hade han nu varit ”störd” så hade dom aldrig släppt honom, vilket betyder att denna människan har inget fel enligt psykriatin och därmed går han fri och kan fortsätta med sina trakasserier utav både vuxna kvinnor och barn.

 2. Vi hade en 86 årig dement man, på ett boende som fortfarande var efter barn så visst finns det ”störda” och sjuka individer överallt.
  Mest tragiskt är det när normalt funtade människor gör barn förstörda för livet. 🙄😢😡

 3. Hej!
  Denna man har bosatts nu i Kristianstad, Gamlegården. Ett område med många barn. Han har gått fram till barn och tjejer.
  Följt efter vissa tjejer hela vägen till jobbet och varit riktigt obehaglig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *