Vi måste bli bättre på att upptäcka barn som far illa och det gäller alla barn och inte bara dina.

Jag kan gå tillbaka till min uppväxt och konstatera att det fanns väldigt många varningssignaler från min sida och ingen frågade mig hur jag mådde, i skolan var det bara bestraffning som gällde istället för någon som egentligen brydde sig.

Jag började missköta skolan redan i femte klass och hade otroliga problem med auktoriteter och var i ständigt krig med lärare och skolans svar var det vanliga, kvarsittning och obs-klassen. Jag vet inte om jag hade berättat något om hur det var hemma men det hade känts skönt om någon brydde sig.

Viljo ville inte att jag var i skolan när vi hade långrast eller håltimme för han ville inte att man träffade tjejer för dom var inte bra för min idrottskarriär för tjejer förstör huvudet på killar menade ärkepedofilen Viljo…

Han krävde att jag kom hem på lunchrasten för att äta riktig lunch för Viljo visste att maten var näringsfattig i skolan, hur han skulle ha koll på det är ofattbart då han aldrig hade varit i skolan och kollat maten. Jag gick hem nästan varje dag för att käka men jag tog alltid med en polare för jag ville inte vara ensam med Viljo.

Min morsa kommenterade hur bortskämd jag var som gick hem och fick specialkost med dyra fruktjuicer och vitamintabletter, hade hon istället lagt ihop ett plus ett och tänkt efter lite så hade hon nog avslöjat Viljo redan där men så här efteråt så känns det som att hon bara var besviken på hennes ickerelation med Viljo och funderade aldrig på varför Viljo spenderade så mycket tid med mig ensam.

Jag gick alltid till skolan i tid på morgonen men skippade oftast lektionerna för att sätta mig i uppehållsrummet och lyssna på musik eller snacka med nån annan som skolkade. Att inte lärarna frågade mig varför jag var i skolan men inte gick till lektionen är väldigt märkligt. Jag kände att skolan var min fristad och dit kunde inte min förövare komma.

Om nån gång en lärare frågade varför jag inte var på lektion så lärde jag mig tidigt hur man svarade beroende på vilken lärare som svarade, ett standard svar som nästan alltid funkade var ”jag blev utslängd från fysiken” och det avslutade diskussionen för ingen lärare orkade ju ens kolla vilken lektion jag skulle vara på. Till och med rektorn gick att lura bara man sa rätt ämne för han gick alltid och kollade schemat och stämde ämnet så kom det inga mer frågor.

Sista terminen i 9an blev jag relegerad från skolan och fick inte vistas på skolområdet eller gå på avslutningen och det blev jobbig för det innebar att jag måste spendera mer tid hemma med Viljo. Till honom sa jag hur det var att det var mycket bråk i skolan och dom valde att stänga av mig och några killar till och för Viljos del var det ok för det innebar ju att jag kunde träna ännu mer. Skolan bemödade inte att ringa min morsa som redan separerat med Viljo fast det hade hon glömt av att meddela till skolan så dom hade inget telefonnummer till henne.

Skolan har ett större ansvar än att bara låta problemen rulla på och lärarna borde ha mer utbildning i sexualbrott mot barn, enligt statistik som kom runt 2015 är det tre barn i varje klass som råkar ut för sexuellaövergrepp och det är en hemsk statistik som vi gemensamt måste få ner till noll barn!

Vill ni stötta mig och Sara I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X