Sponsorer

I februari 2020 gjorde jag min sista föreläsning precis när pandemin drog igång på riktigt och hela årets föreläsningar avbokades i snabb takt. Det blev en chockartad upplevelse att stå vid sidan om och uppleva känslan av maktlöshet.

Om jag bortser från den ekonomiska aspekten då en del av min verksamhet består av just föreläsningar så ser jag idag även lite positiva saker med avbrottet, idag ett och ett halvt år senare så känner jag mig väldigt sugen på att ge mig ut och föreläsa igen.

Mycket har ändrats för min egen del och jag känner att jag är en bättre människa och även bättre föreläsare idag, ett och ett halvt år utan alkohol och självmedicinering gör att jag kan se mer vaket på min egen historia.

Under senaste året har jag kunnat se tillbaka på mitt liv med nyktra ögon och faktiskt kunnat vara helt ärlig mot mig själv och fått mig att acceptera olika saker. Det hade varit omöjligt att göra dom reflektionerna utan vad covid-19 ställde till med.

Åren innan när jag var ute och föreläste tog väldigt hårt på psyket, mycket hårdare än vad jag ville tro. Jag sa alltid att föreläsningarna var som en slags terapi för mig men i själva verket så tappade jag taget på mitt eget välbefinnande och liv.

Nu känner jag en motivation att komma ut att föreläsa och med en vetskap om mitt eget liv som jag har förnekat i alla år. Jag levde med tron att jag hade bearbetat allt jag gått igenom och inte behövde tänka efter mera. Det har jag nu förstått att det bara var ett försvar från min sida.

Jag har under senaste året försökt skriva på en ny bok och jag har kasserat näst intill färdiga böcker ett flertal gånger för jag inte varit nöjd med det jag skrivit.

Nu har jag istället bestämt att inte skriva boken själv utan jag har tagit hjälp av Sara Nilsson som är med i dumpen, att skriva ensam passade inte mig för det blev för mörkt och för personligt som jag är övertygad inte passar läsarna.

I boken kommer jag göra upp med mig själv och gå igenom många saker som har hänt genom åren och det är saker som jag också kommer att använda i mina föreläsningar.

Jag har börjat sakta inse att är man utsatt för övergrepp i ung ålder så kommer det med hemska saker som följer med genom livet och min uppfattning som har varit att man kan springa ifrån sig själv och sin historia är omöjligt, och det kommer visa sig i både boken och kommande föreläsningar.

Vill ni stötta mig och Sara i vårt arbete så är vi väldigt tacksamma 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *