Hur känner man igen en pedofil? Det går inte att svara på för pedofili går inte att generalisera men en sak är säker, vi hittar pedofiler där barn finns.

Hur kan vi då motverka pedofili? Först och främst måste vi prata mer med våra barn och våga ställa rätt frågor, ofta tror föräldrar att deras barn kommer hem och berättar allt dom varit med om men det är långt ifrån sanningen.

När stora utredningar görs när polisen har avslöjat en pedofil så hittar dom fler offer när dom går igenom datorer och telefoner som beslagtagits och när man lyckats identifiera fler offer blir föräldrarna kontaktade av polisen och blir förvånade att barnen inte nämnt något.

Ibland räcker det med enkla frågor om hur dagen varit, vad som hänt i skolan eller på nätet, jag jobbade med BRIS i några år och barn svarade väldigt ofta på frågan ”varför har du inte berättat något?” Ingen har frågat mig… Det krävs alltså engagemang från vuxna och föräldrar för att barnen skall berätta.

Pedofiler finns bland alla oss och är inte etniskt, samhällsklass eller geografiskt. Pedofiler är mästare på att dölja sin agenda och kan närma sig barn med ett utstuderat tillvägagångssätt. I mitt fall så gick min förövare genom min egen mamma för att få tillgång till mig 24/7.

Att pedofiler går genom kvinnan är väldigt vanligt och ganska så säkert känner sig många kvinnor sig osäkra vad som håller på att hända och kommer till insikt alldeles för sent. Där och då måste vuxna ta sitt ansvar och anmäla gärningsmännen och inte bara försöka skjuta det under mattan som tyvärr många gör…

Pedofiler rör sig alltid där barn finns därför hittar vi dom inom idrotten, scouterna, kören, förskolan, skolan ja i princip överallt där barn finns.

Om man ser eller hör nåt som låter konstigt så måste vi vuxna reagera och ställa personen mot väggen och ställa dom jobbiga frågorna.

Många tycker att det skulle vara hemskt och obehagligt om personen är oskyldig… Tänk istället på att en vuxen som agerar märkligt runt barn kan försvara sig verbalt och kommer han med en förklaring som du godtar så är det ju ok.

Den chansen får aldrig ett litet barn som precis råkat ut för ett övergrepp bara för att vi vuxna inte vågar ta matchen!

Vill ni stötta mig och Sara I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X