Sponsorer

Med tanke på att den sittande regeringen vill slopa att personer som jobbar med barn i förskola och skola skall slippa visa upp delar av belastningsregistret så undrar man hur och varför regeringen väljer en sådan farlig linje.

Det är ju absolut inte i barnens intresse regeringen försöker sig på en sådan idiotisk manöver och det går ju tvärtemot barnkonventionen som vi faktiskt skall använda i Sverige som regeringen förbundit sig att använda.
Om det helt huvudlösa förslaget skulle klubbas igenom är det fritt fram för alla pedofiler att söka sig till barnomsorgen och våra skolor för pedofiler vill och kommer alltid finnas där barn finns.

Ett fall som inte fått så mycket uppmärksamhet är ett fall i Malmö där en elevassistent blev precis dömd till ett treårigt fängelsestraff för bland annat våldtäkt på en av eleverna på skolan han jobbade på.

Elevassistenten hade dessutom fått varningar för ett oacceptabelt beteende där han hade bland annat följt en flicka hem efter skolan och föräldrarna hade kontaktat skolan och var oroliga, rektorn hade också för lärare på skolan förklarat att elevassistenten inte fick vidröra eleverna.

Då måste man ställa sig frågan, vad var rektorn rädd för? Hur gick diskussionen då man bestämde att assistenten inte fick vidröra elever? Det måste ju varit upp för diskussion att han var en fara för eleverna, varför fick han fortsätta? Varför kontaktades inte alla barns föräldrar?

Detta är en varningsklocka för alla om nu förslaget som regeringen försöker få igenom med slopat krav på belastningsregistret för det skulle ju innebära att monstret som nu blev dömd kommer söka sig tillbaka till barnomsorgen när han suttit av sitt straff.

Varför har vi inte hört så mycket om förslaget som kan klubbas igenom? Vem tar personligt ansvar för att ett sådant förslag leder till en sådan katastrof som i fallet i Malmö? Kommer svetsaren ställa sig upp och be om ursäkt och ta ett kollektivt straff för regeringen och sitta av ett straff ? Givetvis så gör han ju inte det utan det blir säkert som vanligt ”vi såg inte det komma”.

På vems sida är dessa människor som gång på gång sviker våra barn? Är verkligen pedofilernas integritet viktigare än våra barns säkerhet? Varför detta daltandet och saft och bullekalas för dom värsta svinen i vårt samhälle? Vi måste alla hjälpa till med att lagar och regler skärps, för jag vill inte att vi står där och säger ” vi såg det komma”.

Vill ni stötta mig och Sara I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *