Sponsorer

En liten tjej blir våldtagen, ord står mot ord och förundersökning blir nedlagd. Tjejen utvecklar ett självskadebeteende och blir inlåst på SIS hem, för att skyddas från sig själv. 

En annan liten tjej blir våldtagen, förövaren blir häktad men släpps efter en vecka på grund av bristande bevisning. Tjejen låser man in på SIS hem, för att hon utvecklar ett självskadebeteende och behöver skyddas från sig själv. 

En tredje tjej blir våldtagen. Pappan åtalas inte då vittnesmålet kommer från ett barn som anses ha en osammanhängande redogörelse. Tjejen utvecklar ett självskadebeteende och blir inlåst på SIS, där blir hon våldtagen av en anställd, som uppmanas säga upp sig men åtal väcks inte och tjejen flyttas till ett annat SIS hem.

Jag skulle kunna fortsätta med hur många som helst, för det är inte helt ovanligt att man låser in knattar som blivit utsatta för sexualbrott och som utvecklar självskadebeteende och en ovilja att leva.

Det är förvisso inte det lättaste att få en liten planta som inte vill rota sig att vilja leva, men motsatsen till själslig ensamhet och ovilja att leva är gemenskap värme och uppmuntran, och detta är inte någonting som dagens SIS hem kan erbjuda. Barn och ungdomar behöver oerhört mycket själslig näring och adekvat vård för att komma på fötter, inte pansarglas och isoleringsceller. Ser man inte hur farliga förövarna faktiskt är, när man måste låsa in offren för att klara av att hålla dem vid liv ?

Hur kan det komma sig att vi kan flyga till månen och transplantera hjärtan, men inte skydda det mest värdefulla som finns? 

Tjej #3 får lov att ha sin mobil, och kan i mån av ork anonymt att svara på frågor om hur det är för en tonåring att sitta på SIS via kommentarsfältet. 

Stort tack till er som stöttar mig och Patrik I vårt arbete för barnens oinskränkta rätt att växa upp utan övergrepp, vill ni hjälpa lilla ”J” som ställer upp och svarar på frågor så märk eventuella bidrag med ”J” så delar vi med henne. ❤

3 thoughts on “Varför sitter unga sexualbrottsoffer inne när förövarna är ute ?

  1. Har ingen fråga. Men jag hoppas att du en dag kan få känna trygghet, värme och kärlek igen. Jag hoppas att du kan inse att du är värd någonting. Att du är betrodd. Och att du har en framtid, kämpa för den. Livet är ditt, ditt och ingen annans!

    1. Det är inte bara flickor utan även småpojkar som blir våldtagna
      Min son har jag inte fått träffa på nio årf!!! I nte heller prata i tfn med honom pga pedofilen som duperat så att han vara fientlig mot mig och tror att allt är mitt fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *