Tårarna rinner när jag lyssnar på ljudklipp. Den lilla späda rösten försöker berätta hur pappa luktar, och då pratar jag inte om lukten av pappas rakvatten. Barnet bor hos pappa sedan mamman förlorade vårdnaden då hon försvårade umgänget med fadern.

PA (parental alienation) är den ena förälderns medvetna manipulation av ett barn, när denne överför sina egna känslor till den andre föräldern på barnet.
För att förhindra PA/PAS så tar man vårdnaden för den förälder som motsätter sig ett umgänge, men vad händer när ena föräldern motsatt sig umgänge för att barnet kan beskriva lukt, smak och händelser som ett barn absolut inte ska ha begrepp om.

Socialförvaltningen har kanske glömt läsa på vem grundaren till PA/PAS var, innan man tog till sig hans teorier. Pappan till PA/PAS är en amerikansk läkare vid namn Richard Gardner. Var hans sympatier ligger står ganska klart när man läser nedanstående citat:

”Det är för att vårt samhälle överreagerar mot det (pedofili) som barn lider”

”Barnet som utsatts för sexuella övergrepp anses allmänt vara ett brottsoffer trots att barnet kan ha tagit initiativet till sex och förfört den vuxne”

Vill ni stötta mitt och Patriks arbete så är ni hjärtligt välkomna.

Vill ni läsa mer om herr Gardner och hans teorier så kan ni läsa här:

RICHARD GARDNER – upphovsmannen till  PAS – konceptet 

Här kan vi läsa mer om hur snyggt PA implementerats i Sverige, och som orsakar att väldigt många barn faktiskt har förövare och vårdnadshavare i ett.

PA (parental alienation) eller Föräldraalienation – hur påverkar det barnet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X