Hej Svenska staten

12 år gammal och frilufsare, så åkte jag och min familj till det lokala varuhuset och köpte vandringsryggsäck och sovsäck.
-Sätt det som småspik, sa min styvfar till kassörskan.
På så sätt stod det ”småspik” på kvittot, och min frilufsarutrustning drogs av som spik i bokföringen via styvfarsans byggfirma.

I slutet av 1990 talet så tröttnade ni på att skattebrott var något som i princip alla som hade möjlighet till ägnade sig åt. Ni anställde åklagare, poliser, civila utredare, ekorevisorer, ekoadministratörer och olika specialister. Ekobrottsmyndigheten inrättades och numer är det inte alls en självklarhet att uppmana kassörskan att sälja friluftsutrustning som småspik.

Vill ni att fler än 2% av alla sexualbrott mot barn ska leda till en fällande dom, så kunde ni kanske ta exempel från inrättandet av ekobrottsmyndigheten och  med hjälp av kunniga människor och inrätta en barnbrottsmyndighet. Vi har faktiskt ingenting viktigare än barnen. Med tanke på att 20% blir utsatta för övergrepp så är det i grevens tid att ni prioriterar dem.

En barnbrottsmyndighet med gedigen kunskap om övergrepp och de konsekvenser som övergrepp medför. Experter på barnförhör och åklagare med kompetens att driva mål där barnet är ett brottsoffer.
En grupp med människor som förstår att förövaren alltsom oftast är en trevlig och utåtriktad person som det är svårt att hysa agg emot, samtidigt som offret oftast är alldeles för trasigt för att sitta leende i en stol och charma personal.

Lär vi oss av det förflutna så kan vi komma framåt, och vill vi komma framåt så vill det nog till att kapten klänning och hans gelikar inte får inflytande i beslut som rör våra barn.

Vill ni hjälpa mig och Patrik I vårt arbete så är ni hjärtligt välkomna att bidra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X