Sponsorer

Som riksdagsledamot Sofia Westergren sa i riksdagen: Är det för mycket begärt att vi skyddar barnen på sätt som liknar de sätt som vi skyddar våra djur?

Ett djurförbud är inte ett straff utan en åtgärd för att säkerställa att djur inte lider och kommer till skada.
Är det för mycket begärt att vi med liknande åtgärd skyddar våra barn?

Djurförbudet är livslångt och med ett djurförbud så får man aldrig mer passa en katt eller gå ut med grannens hund. Skulle man nu ändå promenera med grannens vovve och blir påkommen, så är detta ett brott mot djurskyddslagen. Även grannen kan vänta sig konsekvenser för att lämna ut ett djur till någon som inte får lov att hantera dem. Innan man lämnar över ett djur till någon så finns dessutom ett nationellt djurskyddskontrollregister, dit kan man vända sig för att säkerställa att vederbörande inte har ett djurförbud.

Har man rent juridiskt implementerat systemet inom djurskyddet så borde det inte vara helt omöjligt att använda samma typ av system för att skydda barn från pedoraptorer.
En pedofil dömd för sexualbrott skulle då aldrig någonsin igen får arbeta, umgås eller ens befinna sig under samma tak som en minderårig.
Ett straffansvar, för försök till umgänge med barn för den som tidigare förgripit sig på barn.
Ett krav på att kontrollera barnvakter och andra som har med våra ungar att göra i ett ”barnförbudsregister” och sanktioner även för föräldrar som väljer att låta sina barn umgås med sexualbrottslingar.

Vi behöver alltså inga grundlagsändringar, eller gigantiska förändringar för att dra åt snaran ordentligt för de som blivit dömda för sexualbrott mot barn. Är det inte en kränkning för någon som misslyckats banta taxen att denne aldrig mer får umgås med djur så är det banne mig inte en kränkning att denna skyddsåtgärd införs analogt för att skydda barnen från pedofiler som avtjänat sina straff.

Vill ni hjälpa mig och Patrik i vårt arbete, så är ni hjärtligt välkomna att bidra.

1 thought on “Är vi bättre på att skydda djur än barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *