Sponsorer

En gång, för ett par år sedan så hade jag en gäst.
Natt efter natt så skrek han så det lät det som att man drog skinnet av honom. Vi pratade, och han berättade lite om sin barndom. Hade jag vetat vad jag vet idag, så hade jag kanske kunnat hjälpa honom, än idag så har jag ångest för att jag inte visste hur.

Ni som tar er an unga killar från Afghanistan, tänk på Bacha Bazi, tänk på att era killar kan vara drabbade av den mörkaste av mörka hemligheter. Många skäms och vågar inte berätta, och skulle någon våga öppna sig så är det viktigt att man lyssnar och hjälper den unge att få rätt hjälp.

Sexuella övergrepp I barndomen skapar sår som inte läker av sig själva. Att bli såld av sina egna föräldrar, som sexsslav, att bli torterad och utnyttjad år ut och år in av förövare som köpt ut en från föräldrahemmet, det sätter spår som inte nöts bort utan adekvat hjälp. Bara för att övergreppen slutar i takt med att skäggväxten kommer, så innebär det inte att minnena utplånas, och bara för att man kommer till Sverige, så betyder det inte att alla minnen försvinner.
Lukt, ljud, smak och förträngda minnen sätter sig i det undermedvetna, och har en tendens att ge sig tillkänna, när man får stabilitet i tillvaron, följden blir då inte sällan att man avslutar sitt eget liv.

Tänk på att just er kille kan ha varit en danspojke, vars uppväxt slagit sönder såväl självkänsla som livslust. Hjälp honom att förstå att det inte är något att skämmas för, att skammen helt och hållet är förövarens. Vid minsta misstanke, hjälp honom att få rätt hjälp, så att just er kille kan växa upp, utan att spöken från övergrepp i barndomen raserar tillvaron i vuxenlivet.

En god vän till mig skrev:

”I mitt inre, i mina tankar lever de män som förgripit sig på mig i flera år kvar. Trots att det gått över 40 år nu, så finns de kvar. Trots att mannen som började det hela är död idag, så lever han i allra högsta grad i mitt minne och i min själ. Han har ockuperat mitt liv. Och det har ALLA de män som utnyttjat mig gjort…ockuperat mitt liv.
Varje gång jag minns en händelse, så ser jag dem, känner dem, luktar dem, hör deras stönanden när de förgriper sig, hör deras röster när de säger förnedrande saker, tvingar mig till olika saker. Jag känner deras händer på min kropp och jag blir inte fri från dom.

Så orden: ”Kill your local pedophile” betyder för mig att få död på dem inne i mitt sinne, i mina minnen och få ut dem ur mitt liv. Få död på deras röster, kladdande händer, stönanden och svettiga lukt. ”Kill your local pedohile” betyder för mig att döda deras minne, att få slut deras ockupation av min själ. Att döda dem inne i mig. Döda deras kvarlevande essens som lever i mig.”

Det spelar ingen roll var man kommer ifrån, sexuella övergrepp I barndomen skapar inre monster som man får tampas med hela livet.
Tystnaden dödar offret – samtalet dödar minnen av övergreppen. Våga prata och våga lyssna, tiden läker inte alla sår, och spåren av Bacha Bazi går inte att tiga ihjäl.

Vill ni hjälpa mig och Patrik i vårt arbete, så är ni hjärtligt välkomna att bidra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *