Sponsorer

Hahopp..så var det det skadestånd igen.

När ett barn blir utsatt för sexuella övergrepp, och man väl lyckas få till en dom, så blir förövaren dömd att betala skadestånd.

När rättsväsendet råkar frihetsberöva någon som senare inte går att döma för brottet som denne sitter misstänkt för så betalas det från JK ut ett skadestånd.

När någon sprider sanna anklagelser om barnporr och döms för grovt förtal, så tvingas även denne att betala skadestånd.

Ett skadestånd är alltså tänkt att ge lite plåster på såren när någon hamnat i kläm på ett eller annat sätt.
Ersättningens storlek bestäms med utgångspunkt i hur mycket lidande avses, och då tänker man tex. på hur mycket känslor av oro, obehag och kränkning och maktlöshet som en skada får antas innebära.

Tittar man på nivåerna av belopp för skadestånd, så är det lätt att få intrycket att rättsväsendet tror att våra ungar är små okänsliga pansarvagnar som inte tar någon större skada av övergrepp.

Förövaren som utsatte lilla M för två grova övergrepp mot barn, fick betala 20.000 med andra ord fick lilla M 10.000 kr per övergrepp.

10.000 är samma belopp som JK betalar när rättsväsendet råkar frihetsberöva någon i 10 dagar, som senare inte går att döma för brottet.

10.000 blev även kvinnan vars exmake blev dömd för ett barnpornografibrott, dömd att betala till mannen för att hon hängde ut honom på Facebook, och varnade grannskapet om att här har vi en snubbe som tänder på barn.

Ungarna kan inte föra sin egen talan, alltså får vi göra det åt dem, och jag är helt säker på att vi företräder varenda unge i hela landet när vi säger att det räcker med pedofilanpassningar nu.

Frivilliga bidrag Vill ni hjälpa mig och Patrik i vårt arbete, så är ni hjärtligt välkomna att bidra.

Kvinna spred sanna anklagelser om barnporr – döms för grovt förtal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *