När vi var i Storbritannien fick vi följa tre teams som arbetar ungefär som vi. Med en väsentlig skillnad.

I Storbritannien är försök till kontakt med barn i sexuellt syfte kriminellt. Alltså kan gäddorna lagföras och fängelse ligger i straffskalan, även för försök till grooming. Dessutom får de långa begränsningar i hur de får vistas online när de släpps.

I videon ser man en brittisk gädda. Alltså en man som sexchattat med ett fiktivt barn. Till vår stora förvåning transporterades han iväg av polis efter konfrontationen. Organisationerna har tydliga styrdokument från brittiska åklagarmyndigheten om hur material ska lagras och lämnas in för att underlätta polisens arbete. En kvinna med lång erfarenhet förklarade för oss om materialet som lämnas in. Filmen ligger på Youtube 

 

 

2 thoughts on “Barnrättsaktivister i Storbritannien samarbetar med polisen

 1. Kom igen svenska regeringen!
  Behöver det vara så svårt?
  Se lyssna och lär av Storbritannien och Dumpen!
  Släpp på prestigen!

 2. Om ett land inte har strikta lagar mot pedofili…hur tänker avseende lagstiftarna detta avskyvärda beteende. När har det någonsin varit okej att som okänd person skriva till en minderårig? När har det varit acceptabelt att skriva sexuella noveller med en minderårig? Personer som syns på Dumpen, som arrangerar möten med unga barn, gör det inte för att ta en fika. Om inte polisen stoppar dessa individer, kommer de bara att fortsätta. Måste de gå hela vägen med ett barn för att det ska leda till straff? Och även när de döms är straffen ofta löjligt korta. Vad händer Lagstiftare? Politiker?

  Sexuella övergrepp mot barn borde bestraffas lika hårt som planerat mord – det är ju nästan värre. Det utsatta barnet blir psykiskt skadat, och undersökningar visar att detta kan leda till att barnet senare i livet kan begå samma brott. Denna ”gädda” förstör inte bara ett eller flera liv, utan det blir som ett gift som sprider sig.
  (Borttaget av Admin)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE NYHETER

sv Swedish
X