Vill du boka dömd barnförövare till temadagen? Födelsedagen? Festen? Kick-offen? Eller varför inte till skolan?

Med bland skådespelarna finns nämligen ingen mindre än Kent Örjan Klintberg. Dömd förövare med två domar bakom sig. Den ena domen för gammal för att kunna få ut smidigt från arkivet (men går att läsa om i domen nedan), medan den andra domen går att läsa på följande länk:

Kent Klintberg

I november 2010, efter att Kent överklagat domen mot honom från året innan så fastställer hovrätten den. 5 år får han därmed för ”grovt sexuellt utnyttjande av underårig”. Ett brott som han begick längre tillbaka i tiden (1990-tal) och mellan den tiden att flickorna var 4 respektive 6 år gamla och under en tidsperiod av 8 respektive 6 år. Läser man domen förstår man att samma brott idag numera ses allvarligare på och nu går under brottet våldtäkt mot barn (av olika grader). Läser man vidare i domen kan man läsa sig till att han dömdes för exakt samma brott tidigare och blev dömd till 3 års fängelse. Den här gången dömdes han till 5 års fängelse och skadestånd och man kan också läsa sig till att flickorna M1 och M2 var hans egna döttrar.
I domen står också att den kvinna han levt med fram till 1993 senare kom att anklaga honom för incest gentemot Kents egen son.

Många förstörda barndomar senare, med en förövare som enligt domen bland annat aggressivt våldtog analt så står nu Kent på scen med blickarna riktade mot sig, och deltar i ett sammanhang som säljer teater för skolor och barn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE NYHETER

sv Swedish
X