Dagens ETC  har gjort det igen.
En rubrik, där ETC påstår saker som man inte har belägg för. Denna gången har Sanna valt att bryta sitt sekretessavtal genom att kontakta en självmordsbenägen gädda.  
Informationen klipps sedan ner och lämnas till ETC redaktionen som visar en mycket liten del av informationen hon fått – i syfte att få saken att framstå som utpressning. 

Vi har fått tillgång till hela loggen och kan visa det som ETC inte visar. Återigen skriver man rubriken som att deras tes vore ett faktum. Men när man läser artikeln så baseras misstankarna på att mannens föräldrar uppges ha god ekonomi.
Telefonsamtal med Dagens ETC och bakgrunden till varför Sanna lierat sig med ETC kan ni läsa om här:

Det hela började i januari 2023.

En av våra volontärer fiskade på en pedofil som avtjänat ett fyraårigt fängelsestraff för brott mot barn. Satt som medhörare vid ett samtal med mannen. Mannen drogs inte upp.

I maj 2023 får vi in ett tips om att pedofilen skaffat flickvän. Flickvännen hade enligt tipsaren barn, och tipsaren var orolig. Flickvännen hade samma ovanliga namn som vår volontär. Ringde upp volontären och ställde frågor. Fick en enkel förklaring. Hon berättade att hon finns i hans liv för att stötta honom och de skriver en bok ihop.

I augusti 2023 kom nästa tips in.

Tipset rörde återigen samma volontär och samma pedofil. Frågade tipsaren om hon skulle kunna tänka sig att ha kontakt med fiskaren så att denna kunde förklara kontakten. Fiskaren förklarade återigen samma sak, denna gången för tipsaren.

I februari 2024 berättade volontären att hon och pedofilen skrivit debattartiklar ihop.

I telefon uttryckte hon att de ville få artiklar publicerade i ETC eller DN ”för att röra om i grytorna” Av förklarliga skäl  sympatiserade jag inte med valet av tidning när det kom till ETC. Men förutsatte att artiklarna skulle publiceras med rätt avsändare.

Alltså en pedofil och Sannas riktiga namn. 

Så blev det inte. Istället användes volontären Sanna, som är hennes arbetsnamn på Dumpen i en artikel där man pratar om förövares rätt till gemenskap och skydd. I samma ETC-artikel valde Sanna att meddela att hon lämnar Dumpen.

Citat Sannas och Thomas debattartikel.

Ett flertal utsatta som inte sympatiserat med debattartikeln har blivit uppringda per telefon där hon kräver att personen ska svara i telefon.

 

Problematiken rörande sexuella övergrepp på barn är otroligt svår och mångfacetterad. Vår tidigare volontär, ”Sanna fiskare” har sedan länge bedrivit ett stort arbete med och för förövare. I mina ögon ett viktigt arbete – så länge som man inte låter det övergå i ett medberoende.

Att samverka med förövare i syfte att lära oss mer, och få dem att ta till sig en behandling innebär att med alla medel försöka rädda barn.

Samtidigt är det en fin balansgång.

De är nämligen ytterst benägna att manipulera personer som de kommunicerar med. För min del balanserar jag kontakten med  arbete för utsatta. Därmed minskar jag risken att glömma vad förövaren gjort. Vi får nämligen aldrig glömma de som ska  komma i första rummet. Utsatta och de barn som ska räddas. 

Var irriterad och uttryckte min irritation:

Historien hade kunnat få sitt slut där.

Efter publiceringen nådde jag och Sanna en gemensam överenskommelse om att det inte går att prioritera förövare i samma organisation som man arbetar för utsatta. Vi har helt överens om att vi går skilda vägar i fred. 

Men det var istället här som det blåste igång.

Den 19 mars skriver ETC en totalt missvisande artikel baserat på en person som uppgett att han köpt vård  av Impulskollen i tron om att han kunde slippa publicering. Artikeln skrevs. Sanna var delaktig. Vi valde att gå i svaromål enbart mot ETCs artikel, samt anmäla densamma till MO.

Även här hade berättelsen kunnat nå sitt slut, men så blev det inte. 

Sanna vet, precis som resten av Dumpens volontärer att vi har fyra personer vars publiceringar skjutits upp en tid med orsak av självmordsförsök eller i ett fall självmordsbenägenhet hos ett barn i familjen. 

Dessa publiceringar är alltså uppskjutna på längre tid än de veckor som vi brukar skjuta på dem när personerna själva säger ifrån.

En kväll för två veckor sedan kontaktade Sanna en av våra konfronterade gäddor. Sanna, som var med när vi konfronterade mannen tog kontakt med honom via sitt trollkonto på Messenger.
Hon ville att han skulle ringa upp henne. De skrev med varandra en stund. Han upplevde henne som obehaglig och hotfull.
Mannen har en långvarig psykossjukdom och pendlar mellan hemmet och psykiatrin. I maj 2023 dömdes han för sexköp och konfronterades av oss i juni för att han sexchattade med vårt fiktiva barn.
Mannen har sedan vår konfrontation avslutat benzo, narkotika, spel och sexmissbruk. Efter ett antal självmordsförsök har vi valt att avvakta med publicering. Mannen är dock helt införstådd med att det handlar om att avvakta.

Numret som Sanna angav i chatten är hennes och trollkontot har hon använt länge. När han inte ville ringa upp så pressade hon honom för att få information om varför han inte är publicerad. Vid hot om polisanmälan så berättar han hur det ser ut.

Dagens ETC har valt att endast publicera en liten del av den information som visas fram i chattloggen.
När man läser tidningens ser det ut enligt följande:

DAGENS ETC

För en vecka sedan ringer Röstlund från ETC till samtalsterapeut Stella. Ett flertal gånger frågar han om Stella får betalt av Impulskollen.

Han frågar om hon får betalt per gädda.
Stella ställer sig frågande då ingenting liknande skett eller stämmer. Hon hade endast varit i kontakt med Impulskollen vid två tillfällen.
Båda gångerna i syfte att skapa sig en bild av hur de arbetar. Stella som arbetar mycket pro bono för att stötta anhöriga, tog väldigt illa vid sig. I samtalet tar Röstlund dessutom upp två namn som Stella inte kände igen.

Det ena namnet tillhör mannen som Sanna kontaktade. 

Det andra namnet tillhör en man som vi tidigare fiskat på men som aldrig konfronterats.
Han ville endast sexchatta med våra barn.

Den andra namnet som Stella tillfrågas om, härrör alltså från en gammal logg, när vi ännu inte konfronterade personer som inte dök upp på träff. Under våren 2023 testade vi att lämna över ett fåtal så kallade ”chattrunkare” till Impulskollen, för att se vad som skulle hända.

Detta visste Sanna om.

En av männen nappade på vård.

Alla fem stängde ner sina konton.

Två har synts till på nya konton.

Testet blev alltså inte speciellt lyckat.

I juli 2023 gick vi ut med information på hemsidan om förändrade arbetsmetoder. Då vi såg att allt fler höll sig bakom skärmen men inte längre ville träffas så började vi även konfrontera dessa.

Igår ringde ETC upp mig. 

Denna gången med anklagelser om att flera av våra fiskare är i kontakt med Impulskollen. Så är inte fallet. Ingen fiskare har eller har haft kontakt med Impulskollen.

Förutom Sanna.

Efter samtal frågade jag fiskegruppen samordnare om hon kan tänka sig att prata med ETC och det var inga problem. Men trots tidningens grova anklagelser så ville man inte låta vår samordnare bemöta dem.

Vår före detta medarbetare har avsiktligt brutit mot sitt sekretessavtal då hon i samverkan med ETC kontaktat en man och sedan lämnat informationen till ETC. En varning om avtalsbrott med uppmaning om rättelse har gått ut via advokat.

Rättelse har uppenbarligen inte skett. 

Istället fortsätter stormen ut på Flashback och sociala medier.

Vi har fått påtryckningar från flera håll men avböjt att gå ut och kommentera. Jag har valt att besvara frågor om oegentligheter enligt följande och bifogat min lönespecifikation för att visa vad man beskriver som ”horar ihop pengar” 

Sanna har en lite dyrare dator och fem telefoner från organisationen som hon uppgett att hon inte avser lämna tillbaka. 

Mina uttalanden efter påtryckning-

 

Sanna har en lite dyrare dator och fem telefoner från organisationen som hon uppgett att hon inte avser lämna tillbaka. Smutskastningen blir dock bara värre och grövre. Tidigare har det enbart handlar om mig och Patrik, och det kan vi tolerera. Men med tanke på att våra volontärer, som inte kan skydda sig då vi inte är öppna med vilka de är, och Stella riskerar att dras med av en medarbetare som överhuvudtaget inte visar respekt för de sekretessavtal som skrivits för alla medarbetares säkerhet, så väljer vi att gå ut och berätta vad som ligger bakom den senaste tidens ETC artiklar.

Vad som är lite svårt att förstå i historien är att samma tidning som anklagar oss för att orsaka självmord, anklagar oss för att dra ut på publiceringar i syfte att förhindra självmord. Vi fortsätter såklart  i samma takt som vanligt. Och vi kommer aldrig någonsin att bli en organisation som sitter i knä på förövare och basunerar ut deras önskemål.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

44 thoughts on “Sanna och Dagens ETC

 1. Ni gör ett fantastiskt jobb och den lön ni har är inte mycket med tanke på all tid ni lägger ner.

  Hoppas ni orkar fortsätta för ni är så viktiga för att ta vara på barnen som alltid borde sättas i de första rummet.

  Jag vill ge er en stor eloge och kram för att ni orkar med de fantastiska arbete ni bedriver.

  1. Om telefonerna står på er och även datorn, blockera dom så blir dom obrukbara.

 2. Bra svar Sara. Din lön är en pisslön med tanke på det viktiga jobb ni gör.

  1. Håller med! Det är verkligen inte att sko sig på andra, däremot så har ni även ära och respekt och gör en insats för samhället.

 3. Man har aldrig någonsin kunnat ta ETC på allvar, de är en samling 🤡 med noll verklighetsuppfattning.

  Är det detta som är den svenska avundsjukan när det gäller det monetära? Sjukt med sådana här uppenbara lögner, och ännu sjukare att ni behöver försvara er själva för sådana här påhopp.

  Kom tillbaka när samhället börjar agera istället och Dumpen inte längre (förhoppningsvis) behövs, att då börja ”tänka” på och ”tycka synd om” pedofilerna. Fiskare kommer nog däremot alltid behövas, se England och USA t.ex.

  Det går inte att bota pedofiler. Dessa måste man kunna få skydda sig ifrån.

 4. Undrar hur mycket Sanna fd fiskare har tjänat ekonomiskt på att göra dessa artiklar med ETC…🧐 Förstod jag det rätt håller hon på att skriva en bok ihop med en pedofil med. Cashen rullar snart in med andra ord, med tanke på all publicitet hon skapar för sig själv inför bokutsläpp… 💰

 5. Vilket kvalificerat dravel från ETC!!

  Keep up your fantastic job, Dumpen.

  Älskar er. ❤️

 6. Din redovisning köper jag Sara. Å jag ser att du å Patrik å alla andra gör ett bra jobb. Visst har jag funderingar över pupliceringar när det gäller familjerna till förövarna men när det gäller förövarna så är konsekvenser viktiga. Med det jobb ni gör följer mkt smärta som sliter på er så lönen borde vara mer än dubbel. ”Det är en eländiger å uschlier värld som vi lever i” som en viss VästgötaBengtsson skrev. En trasig värld för många. Tråkigt att en fd medarbetare gör som hon gör,kämpa på nu, både du å Patrik å resten av gänget på Dumpen.💖

  1. Mina barns far är en förövare. Jag kan på fullt allvar säga att jag mycket hellre hade sett honom avslöjad av Dumpen, än att få höra om övergreppen från en av mina döttrar.

   Om Dumpen hade avslöjat honom, så hade aldrig min dotter fått höra av sin farmor att hon har förstört livet för hela sin släkt.
   Om Dumpen hade avslöjat honom så hade jag aldrig fått höra av hans familjemedlemmar att ”lite pillrande” inte gör något och att barnen skulle ha glömt bort allt om jag sagt till dem att ”alla pappor gör det”.

   Om Dumpen hade avslöjat honom istället för att min dotter skräckslagen berättade, så kanske hon inte hade försökt begå självmord flera gånger pga skuldkänslor, hot och vetskapen att hela hans familj har vänt oss ryggen.

   Om Dumpen hade avslöjat mina barns förövare och pappa, så hade ”alla” vetat sanningen om honom och ”alla” hade förhoppningsvis tröstat mina barn istället för deras förövare.

   Chocken som anhöriga får när en gädda i deras familj blir fiskad är temporär och räddar liv.
   Barns liv.

   Att inte ha konkreta bevis – vilket är fallet för de flesta sexualoffer – är tusen gånger värre. Det skyddar förövare och skadar ofta offer för resten av deras liv.

 7. Ni gör ett ovärdeligt viktigt jobb. Hur mycke motvind ni kämpar i, hoppas jag att ni har kraften att fortsätta kämpa.
  Ett svek från en medarbetare kan ta hårt. Dock blir det hon som förlorar i det långa loppet.

 8. Tycker det är rätt intressant att kika lite närmare på ETC:s logik.

  Att Dumpens arbete lett till självmord ger ramaskri på ETC. Inte ett ord om alla barn som fallit offer för dessa pedofiler. Alla barn som blivit trasiga vuxna, dövat sig i missbruk och tagit livet av sig. Det verkar inte sälja nummer att granska den icke befintliga trauma vården för pedofilernas offer, den lama lagstiftningen för sexualbrott mot barn eller pedofilers svaga intresse för vård.

  När Dumpen väl ändrar lite på sitt arbetssätt för att förhindra självmord bland gäddorna (genom att stödja dem i telefonsamtal när som helst på dygnet, ge telefonnummer till både offentlig och privat vårdgivare samt vänta med publicering tills gäddan är stabil nog i psyket för det) så sågas Dumpen vid fotknölarna. Nu påstås att den privata vårdgivaren är bluff och att gäddorna tvingas att betala för vård för annars publiceras de. ETC väljer alltså att lyssna på 1 fd fiskare av säkert ett 30-tal fiskare. En fiskare som blivit ovän med Dumpen, bland annat för att hon inte fick lön för sitt arbete likt Sara och Patrik… Låter inte som en särskilt trovärdig källa. En gädda är ju fri att välja vilken vårdgivare hen vill eller att skita i vård överhuvudtaget, publiceras gör dem ju ändå. Så desperata och panikslagna som gäddorna blir av att veta att de filmas och ska publiceras så hade de garanterat allihop betalt för att slippa det – om de hade kunnat. Vi hade inte sett över 400 gäddor publicerade. Hela ETC artikel menar alltså på att Sara och Patrik skor sig ekonomiskt på att utpressa en miljonärs son på pengar. Allt detta byggs på 1 st fd fiskare på Dumpen som är arg på Sara. Mer än så bygger inte ETC sin artikel på. Makalöst vilken fattig journalistik…

 9. Att Sara kan behålla lugnet i det samtalet är ett unikum. Hur en person som ska framstå vara seriös, kan ringa angående ett så här allvarligt problem o skratta lite efter vad hon säger ,som att hon är road, är för mig bortom allt. Har de en enda gång velat göra ett reportage om hur offren får upprättelse eller hur gäddorna vänder sina liv till ngt bättre o inte blir farliga för våra barn?

 10. Skönt att locket lyfts av ex-fiskarens aktiviteter. Vi var nog många som chockades när hon dök upp i slaskpressen med de sjukaste historier och nu vet vi mer.
  Attacker utifrån gör inte hälften så ont som knivhugg från någon som står/stått en nära och till synes kämpat mot samma mål. Förstår att sveket och de fullständigt grundlösa angreppen tar mycket kraft av er. Kraft som så väl behövs i det viktiga arbetet för utsatta barn.

  Om ex-fiskaren har en stark drivkraft att skada Dumpen är hon bara att gratulera. Det finns tyvärr gott om folk som bildar sin uppfattning utifrån rubriker. För oss som väljer att gå djupare och som har följt er står det fullständigt klart att ni agerar för barns rätt att slippa bli utnyttjade och att det inte handlar om pengar.
  Mycket kärlek till er. ❤️❤️❤️

 11. Har varit ganska negativt inställd till Dumpen pga de artiklar som skrivits av bla ETC, dock utan att följa varken ert arbete eller sociala medier.

  Men så var det några personer i min stad/närområde som blev konfronterade av er, vilket jag kände stor tacksamhet för, för självklart vill jag få veta om det finns farliga personer i närheten av barn och vilka de är, så att inga barn hamnar i klorna på dessa! Och det var mest pga att ”hålla koll” på den typen av människor jag började följa er och förstå vad ni faktiskt gör och att det visst inte fanns så mycket sanning i tidningarnas ”granskningar”.

  Otroligt att behålla lugnet så som Sara gör, och bemöta
  dem lugnt och sakligt. Särskilt med tanke på att ETC verkar höra av sig minst en gång i veckan typ. Tycker också det är så himla ledsamt att de lägger ner tid på att skriva en massa skit som det inte ligger någon sanning bakom, och under tiden finns det barn som far illa. Och ingen gör ett skit för att försöka göra något åt det, förutom Dumpen! Och det är inte lite tid ni lägger ner på detta. Allt ”bakomarbete” och kontakt med både utsatta och förövare och alla andra inblandade! Tacksam för att ni orkar och står ut och gör det ni kan, till skillnad från många andra. 🖤

 12. Oh My God. En sån soppa. Men nu fick ni tillfälle att visa hur seriös organisationen är.

  Fiskare Sanna går inte vinnande ur den här tvisten. Men jag är lite nyfiken på det där med medberoende 🫣 och vem gäddan är hon har kontakt med!

 13. Hon är lite rolig den där Sanna fiskare. Först tycker hon att det är orättvist att han kunde köpa sig fri från att publiceras (vilket han uppenbarligen inte gjort när han själv säger att han vet att det kommer publiceras förr eller senare) när andra inte kan det för att i nästa sekund säga att hon är orolig för att han ska publiceras med tanke på hans psykiska tillstånd. Hur ska hon ha det egentligen? 🤦🏼‍♂️

  Ironiskt också att hon inte respekterar honom när han säger att han inte vill prata med henne för att hon påverkar hans psykiska mående. Vems är ”felet” om han begår självmord? Dumpens, ETCs eller Sanna fiskares?

 14. Minns när Ehrenberg skrev artiklar om transsexuella och försökte göra en stor grej av det i början på åttiotalet då hela transvärlden levde mer eller mindre i skymundan och rädsla. ETC skodde sig på den då förtiden utsatta grupp. Nu tycks de gå på i samma anda och har ingen känsla för de utsatta barnen. Hela ETC agerande känns underligt och man funderar på den bakomliggande agendan. Är man så utpräglat vänster så borde ju engagemanget vara hos de stackars barn som får utstå sexuella övergrepp av individer med noll medkänsla kroppen vare sig de gäller konsekvenserna för anhöriga eller de skadade barnen som blir traumatiserade för livet.
  SKÄMS ETC

 15. Haha alltså vilka ligger bakom Dagens ETC? Aldrig sett någon motverka anti-pedofili föreningar så grovt som Dagens ETC. De borde vara TACKSAMMA. För de hade väl inte varit lika glada ifall en av dessa pedofiler gick på deras barn/barnbarn? Rätt obehagligt att de gör allt för att vinkla, och ta upp varenda liten händelse som går emot Dumpen. Nu senast i Aftonbladet läste jag att ett förmodat peddo stämmer Dumpen för grovt förfal och vill ha skadestånd .. –> ”rapporteras av Dagens ETC” stod det. Varför är de så besatta av er? Hahah. Att de har gjort det till sin hjärtefråga att angripa er som bekämpar pedofiler. Makalöst.

  Har Dumpen tagit fast någon av ”journalisternas” familjemedlemmar? Det är väl TOPPEN att Dumpen tar fast potentiella pedofiler och i STOR DEL av fallen: Pedofiler som faktiskt (!) har dömts tidigare för diverse sexualbrott. Att de inte dömdes denna gång, ja det är ju för att Dumpen stoppade de.

  Är Dagens ETC de enda som går på pedofilernas försvarstal ”Meh jag hade ju inte tänk att göra något..!” hahah oook vad osis att alla som beskriver detaljerat på ett mycket grovt sätt hur de ska peneterar barn i alla hål kommer dit endast för att tala in barnet att ”AJJABAJJA, ni ska inte träffa oss från nätet!” och inte alllllllls hade tänkte att göra något.. Ojjj vad osis..

  Dumpens slogan ”Det är inte slumpen som gör att du hamnar på Dumpen” är ju ett klockrent svar på dessa pedofilers tomma argument. De som kommer för en träff ___ÄR FULLT REDO OCH FULLT MEDVETNA___, redo att penetrera ett barn på ett eller annat sätt. PUNKT SLUT!!!

 16. Skulle aldrig tvivla på er.
  Känns som ett futtigt ord i sammanhanget, men TACK!
  Att ni på grund av era ovärderliga insatser skall behöva stå till svars och förklara er gång på gång är bortom all rim och reson.
  Ren och skär orättvisa.
  Tack för att du orkade skriva allt detta Sara, det måste vara energideänerande och j*vligt tungt. Förstår om ni bara vill skrika ut i frustration ibland.
  Du skall väl för i h*överge inte behöva redovisa din ekonomi gång på gång.
  Du förtjänar så mycket mer än det du får dessutom. Att ha mage att snacka om att det skulle bottna i pengaintresse är så satans opassande och oförskämt och verklighetsfrånvänt att det finns inte.

  Sorgligt med Sanna.
  Hon har svikit stort på många plan.

  Alla vi som vet, vi vet.
  Skulle aldrig lita på något av den skit som skrivs om er. Bara att välja att försöka smutskasta en av de få saker i vårat land som gör att alla vi trasiga människor får någon slags känsla av upprättelse, säger bara allt om de som gör det och inget om de de skriver om.

 17. Jag är övertygad om att alla som följer Dumpen, vet om att ETC ljuger i alla sina artiklar. Dessutom är det enbart ETC:s prenumeranter som kan läsa artiklarna. De är bakom en betalningsvägg, så det enda som era artiklar om ETC kan leda till, är att de får fler prenumeranter. ETC är desperata efter pengar så de skyr inga medel för närvarande för att inte gå i konkurs, så de är fullt benägna till att ljuga sig blå i alla artiklar för att slippa konkurs. De har tidigare fått betala tillbaka många miljoner av tidigare utbetalt presstöd eftersom att de har ljugit om antalet prenumeranter för att få mer stöd än vad de har rätt till och nästa utbetalning kommer förmodligen att inte betalas ut.

  Jag är inte förvånad över att DN inte ville publicera. Det fanns inget nyhetsvärde i ETC:s artiklar. Den enda som de kan göra för att locka till klick, är att skriva vilseledande artiklar. Det är allmänt känt att ETC aldrig har bedrivit någon seriös journalistik och att ett arbete på deras redaktion utgör en nackdel på alla journalistsets CV:n. Bildade människor läser inte deras tidningar.(Borttaget av Admin som bor på landet)

  Sanna har pedofilerna och en skräptidning på sin sida. Dumpen har hela allmänheten på sin sida.

  Sen kan man ju även undra om det finns fler agendor. Journalisterna kanske vill värna om sin egen möjlighet angående att grooma barn, vilket Dumpens hårda arbete försvårar.

  Det är anmärkningsvärt att en tidigare fiskare av pedofiler, inleder en relation med en pedofil. Det är dock inte förvånande att hon skriver saker som är till nackdel för Dumpen. Pedofilen har manipulerat henne till att enbart se till förövarens perspektiv och går nu förövarnas ärenden. Hon tillhör en av de som inte kan tänka på egen hand, vilket även hennes grammatiska fel ger indikationer om. ETC publicerade hennes artikel utan att rätta exempelvis ordet ”oss” till ordet ”vi”. Ett grammatisk fel som inte många svensktalande begår, men som givetvis inte en skräptidning förmår att upptäcka.

  Låt ETC fortsätta skriva sitt skräp. Ni behöver inte kommentera de fortsättningsvis och ni kan besvara de med ett meddelande om att ni enbart besvarar tidningar som bedriver en seriös journalistik, som SvD, DN, The times, New your times, the Guardian, Fortune o.s.v Vi som inte prenumererar kan se tramsiga rubriker, men innehållet kan vi inte läsa. Vårt förstånd är inte sämre än att vi förstår att artiklarna består av nonsens. Vi som inte prenumererar ser aldrig deras artiklar i flöden, de ryker inte upp på msn, Yahoo, eller andra sidor som samlar olika tidningars artiklar eftersom att tidningen är skräp, för skräp.

 18. Har fortsatt intakt förtroende för hela Dumpen.

  Tidningen ETC skriver att de under 2023 hade över 20 miljoner i presstöd, och att det stödet kan vara utraderat under 2024. Hur mycket i statligt stöd har Dumpen? Inte en enda krona. Det enda verksamheten har för att täcka alla kostnader är i princip medlemsavgifter (som dessutom går helt oavkortat till traumabehandling), swish-donationer och lite annonsering.

  Dumpen gör skillnad i samhället likt många andra organisationer t.ex inriktade på socialt hjälparbete och dyligt. Skillnaden här är dock att Sara endast tar ut en lön på blott 18.000.- (hon är värd minst det dubbla), medans andra organisationer som t.ex Sida eller Röda Korset har generaldirektörer, direktörer och presidenter som tar ut årslöner i miljonklassen plus traktamenten och fallskärmar.
  Nu kan ni på ETC gå vidare och redovisa de andra organisationerna också. Men det gör ni inte för att ni är desperata efter läsare, ni klistrar er fast som en blodsugande igel vid en av Sveriges största och mest inflytelserika sajter för att ni själva sitter ekonomiskt illa till och desperat behöver intäkter.

  Vad gäller 100-miljonersmannen så är han tydligen drabbad av en psykossjukdom med överhängande risk för självmord. Det Sara berättar i intervjun ovanför STÄRKER ju enbart förtroendet för Dumpen ännu mer, det blir ju inte direkt svagare när Sara berättar hur fint man ändå försöker ta hänsyn till vissa av gäddorna också och istället flyttar fram publiceringen tills gäddan är redo (hur vedervärdigt personen än betett sig mot minderåriga).

  Trots tidningen Etceteras alla försök att smutsa ner, så misslyckas det kapitalt gång på gång. Nu börjar det snart bli genant å deras vägnar, vi får väl se hur länge de överlever utan det statliga stödet i år (om det uteblir). Dumpen å sin sida kommer klara sig bra, det är vi många som ser till även framöver. Så det så.

 19. Läskigt att ”Sanna” suttit och arbetat mot Peddos och även i egenskap av peddo mamma med små barn många gånger så det har vart extra perverst, hon har verkligen fått höra dom mest hjärtskärande chattarna. Och hon väljer att samarbeta med peddofiler?

  Mannen med psykos sjukdomen var ju helt klart väldigt obekväm med henne meddelanden och hon fortsätter att pusha på.

  Men då vet man vad man nu än ska säga jag kommer alltid stå på Patrik och Saras sida och dumpens .

 20. Tips till alla som vill läsa ETC-artikeln utan att ge skitblaskan en krona: Öppna sidan i webbläsaren Brave. Deras betalvägg är nästan lika undermålig som deras skribenter.

 21. Om kvinnans vinkel på detta är att Sara skulle driva detta för ekonomisk vinst så är det helt absurt. Är det bara för click baits finns det bättre targets att sitta och försöka argumentera mot än Sara som alla kan se inte varit något annat än rak i ryggen och är alldeles för skarp för sånt där. Sen så personligen tycker jag att allt borde publiceras rätt av men samtidigt förstår jag att denna organisation har ett visst ansvar om det ska vara hållbart så det är förståerligt även om jag inte nödvändigtvis håller med om det. Snacka om att hon greppar efter halmstrån. Gå och gör karriär på något vettigt istället.

 22. Oj Sara vad du äger ut ETC:journalisten i telefonsamtalet! Det är för att du är äkta, ärlig och på offrens sida. Det är jag djupt imponerad av och all kärlek och stöttning till dig, Patrik och Dumpen nu. Ni kommer komma ut stärkta och upprättade

 23. Pinsamt att höra ETC-journalisten. Fattar inte vad hon är ute och fiskar efter?
  Det här sköter ETC riktigt illa.
  I övrigt är ETC en bra tidning, en tidning som behövs.

 24. Åh, vad jag önskar ni skulle slippa detta. Som ni sliter! All styrka till er. Tack för allt ni gör.

 25. Till Sara
  Jag har en bakgrund från psykiatrin, som mentalskötare, har mött både offer och förövare, men aldrig, så vitt jag vet sexualbrottsförövare.
  Det skulle jag aldrig orka, och särskilt svårt tycker jag det skulle vara att möta sexualbrottsförövare som samtidigt själva har varit offer för övergrepp.
  Men du visar i samtalet med ETC-journalisten, upplever jag, en förmåga till empati både med sexualbrottsoffren och med sexualbrottsförvarna.
  Det är starkt.
  Var varsam med dig själv! <3

 26. Dagens ETC förnekar sig inte. I kommentarsfältet under en av deras artiklar fann jag påståendet ”Dumpen använder utpressning, ett brott, för att finansiera sina aktiviteter”. Jag frågade mycket hövligt om personen ifråga hade på fötterna. Vidare påpekade jag att tidningens journalist i telefonsamtalet med Sara noga klargjorde att de inte använder ordet utpressning.
  Där och då försvann mina kommentarer och jag nekades att skriva nya. Men ingen kunde hindra mig från att skärmdumpa. 😇

 27. Vilken jävla hackspett du tvingades prata med.. HUVVA! å fiskaren måste ju ha fått någon form av psykos? Sen när ska gäddorna vara i fokus? De har varit länge nog i första rummet kan ja tycka. Nä usch.

 28. Det har alltid varit så jäkla lätt att vara förövare i vårt land, sorgligt nog. Det finns nog knappast någon i Sverige som tycker att våldtäktsmän och pedofiler åker dit för ofta, får för höga straff och för mycket utvisningar. Snarare tvärtom: de åker mycket sällan fast, kommer mycket ofta undan i domstolen (snippafallet va väl ändå typexempel…) och får galet låga straff. När de väl kommer ut från sitt låga straff får de skyddad adress och kan leva vidare anonymt som om ingenting har hänt medans offren plågas av PTSD utan nån vettig vård kanske livet ut… Så med den kontexten blev Dumpens uppkomst som en frälsare ärligt talat, äntligen NÅGON som gör något åt detta! Initiativen har annars lyst med sin totala frånvaro när det gäller sexuella övergrepp mot barn. Därför är det märkligt att ETC kommer som en galopperande riddare på vit häst och nu ska rädda anseendet på alla stackars män som bestämt sig för att våldta ett barn och gör allt för att väcka tvivel och ogillande mot Dumpen. Ska inte ETC stå på de svagastes sida? Sen när blev världen så upp och ner att ETC uppenbarligen tycker att det är de våldtäktssugna pedofilerna som är de svaga och inga de våldtäktsutsatta barnen? 😳

  1. Precis, ETC har väldigt konstiga prioriteringar som hela tiden går ut i försvar av förövarna. Att begå sexuella övergrepp på barn är oförlåtligt. Väljer någon att ta sitt liv efter att begått en sådan handling så ligger ansvaret på den personen och ingen annan. Om de låter barnen vara ifred så behöver de inte ta självmord.
   ETC för en fullkomligt usel journalistik, det är bara att hoppas på att tidningen snart går i graven, där hunden redan ligger.

 29. Jag kan inte fatta hur ”Sanna” kan välja pedofiler framför barn.
  Lite hjärnaktivitet borde hon väl ändå ha…eller?

 30. Prenumererade tidigare på ETC.

  Gjorde en sökning i deras artikelarkiv. Få artiklar om offren till pedofiler, flertal om pedofili som sjukdom och minst sex med negativ vinkling om Dumpen.

  Slutade prenumerera… (Borttaget av Admin)

 31. Hur i helvete kan Sanna sitta och skriva om pedofilers ”behov av tillhörighet och gemenskap”?? Har hon raderat sin mentala hårddisk med allting hon sett och hört som fiskare när hon dragit upp
  Den ena gäddan värre än den andra? Pedofilen hon valt att vara tillsammans med måste vara extremt manipulativ och farlig om han lyckats lura i henne att han har någon somhelst avsikt att förändras. Äckligt och skrämmande.

 32. Om före detta Sanna fiskare har hemmaboende barn oavsett ålder, och har blivit ihop med en pedofil, då är det dags för en orosanmälan till Socialförvaltningen i den kommun hon bor.

 33. Så sorgligt och vilken besvikelse jag känner.
  Jag såg faktiskt upp till Sanna Fiskare och tyckte att hon var så stark när hon klarade hantera de sjukliga gäddorna vars stora intresse var att skada barn.
  Jag trodde att hon ville och kunde göra allt i sin makt för att skydda barn.
  Var allt bara ett spel?
  Fasaden har rämnat 😢

 34. Detta hade jag helt missat, har själv en mycket dålig period just nu, mycket svarta tankar och oerhört svårt med Tillit!
  Och att lagom till jag ska lägga mig, få läsa nåt så fullständigt avsmakligt och vidrigt…
  Jag finner inga bra ord att skriva, tänker desto mer!
  (Tack sAnnaFiskare, det är fint att sparka på dom som redan ligger…)

  Medberoende är en sjukdom svårare än själva Beroendet!
  Den Beroende ”uppfyller sig själv” och den Medberoende ”uppfyller andra och sig själv”!
  Alltså, en har Ett ”jobb” och den andre har två ”jobb”…
  Den med ett jobb och ett Beroende, behöver bara arbeta på sitt eget tillfrisknande, den andre behöver jobba på sig själv och på att låta Andra ta eget ansvar!
  HUR kom det sig att man går över gränsen från att vara en person som uppvisar att man är driven att arbeta mot pefofili/ våldtäkter på BARN, till att ”vända blad” och befinna sig på andra sidan, var det de som var meningen från början? Inte utan att man undrar!
  TUNG info o vetskap, känner mig otroligt smutsig, äcklad OCH utnyttjad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE NYHETER

sv Swedish
X