I ETCs senaste granskning kan vi läsa om Mindfulnesscoachen Knut, som Impulskollen anlitar för en del av de samtal som sker i Impulskollens regi.

Bara namnet Knut (ETC verkar ha valt namnet med omsorg) för osökt tankarna till en man, klädd i gammelrosa plyschbyxor med lite häng i skrevet.

Att han dessutom kallas Mindfulnesscoach, målar upp sinnebilden av tända stearinljus,
och ett meditativt hummande som ska förmå gäddan att fokusera på sin andning.
Istället för nakna barn.
Eller något.
Den bilden får man iallafall när man läser vad ETC skriver.

Nu ska vi absolut inte klaga på Mindfulness, som är ett fantastiskt verktyg mot stress, smärta och oro. Även om en Dumpen-publicering kan vara nog så stressfylld, så är stressen inte i första hand gäddornas huvudproblematik.

För nöjes skull, så kan vi fortsätta att kalla coachen för Knut.
Eller kanske coach-Knut.
Och visst har han läst Mindfulness..
När man läser hans CV så hittar man fem olika kurser i Mindfulness.

ETCs Röstlund utlovade dock en gedigen och tung granskning. Men han verkar inte ha bläddrat längre i Knuts CV än alla dessa Mindfulnesskurser.
Avsiktligt eller inte.
Det förtäljer inte historien.

Nu tänker jag att vi inte ska lägga speciellt mycket tid på att hjälpa ETC att faktagranska.
Vi har nämligen en del annat att pyssla med.

Men bara för att få lite klarhet, så kan vi ju nämna att coach-Knut i botten är KBT/KPT terapeut,
med handledning.
Och socialpedagog.
Och schematerapeut.
Och sorgebearbetningsterapeut.
Och en lång rad andra påbyggnadsutbildningar med märkliga bokstavskombinationer.

Han har visst pluggat i nio år den där coachen.

I arbetslivserfarenhet har han dessutom 10.000 terapitimmar och 24 år av psykosocialt arbete bakom sig.

Detta verkar herr Röstlund ha missat.
Totalt.

Måhända vore det lämpligt om ETC koncernen tog lite av presstödet och la på grävutbildning till redaktionens medarbetare.
Eller just det.
Presstödet var väl på väg och ta slut, så det är väl därför man raggar prenumeranter.

Fotnot. Rubriksättningen med en lögn om att man skulle kunna köpa sig fri från publicering är anmäld till mediaombudsmannen.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

9 thoughts on “Mindfulnesscoachen i ETC

 1. Sjölvklart allt för att flytta fokus FRÅN gäddorna å all skit De gör mot barn så försöker de attackera Gädd FÅNGARNA på det värsta sättet.

  Man skäms för hur lite tankeverksamhet ETCs SKAM/Röst lund har .

 2. Kanske en fotnot att bilden är AI-genererad och inte föreställer varken Coach-Knut eller någon annan coach, för den delen?

 3. Bara talfelet etc’s ”journalist ” har, gör att jag ifrågasätter 😄.
  Nä förlåt, det var faktiskt lågt av mig, men ändå första känslan.

 4. ETC är ett skämt, eller mer som en förolämpning mot allt vad journalistik står för. Var det inte dessutom någon gädda som blev utlagd på dumpen som hade goda kontakter med redaktionen på ETC?

 5. Bra inlägg.
  Etc kände jag inte till riktigt. De verkar ha nån vendetta mot dumpen, enbart kritiska artiklar?
  Och Reagerade själv på
  Det där Med att man skulle kunna köpa sig fri.

 6. Man blir ju skeptisk till ETC när man läser detta. Jag tycker ni ska skriva att ”coachen” är psykolog snarare än att använda ordet terapeut som faktiskt inte betyder så mycket i sammanhanget.

 7. Jag tycker ni gör ett bra jobb och stöttar erat arbete. Men anfall är inte alltid bästa försvar. Tycker att det skulle vara klädsamt att ta något steg tillbaka, utforska hur ni kan utveckla erat arbete, ta till er dom brister som faktiskt finns med ex Impulskollen istället för att enbart gå till frontalattack.

  Jag har jobbat inom den kommunala vården som ni i erat senaste inlägg totalsågade om alla dess fel och brister och istället hyllade dom privata alternativen. Det finns absolut fel och brister, mycket på grund av begränsade personalresurser men kan lova att dom som arbetar där, iallafall på min förra arbetsplats sliter sitt hår varje dag för att förhindra och motverka psykisk ohälsa med dom förutsättningar som finns så vore klädsamt att inte enbart springa dom privata organisationernas ärenden utan också ge ett bredare perspektiv, oavsett ETC:s tvetydighet mot er eller ej.

 8. ETC har fuskat angående presstödet. Har för mig att de fick betala tillbaka 13 miljoner för att de hade ljugit om hur många som läser deras skräp.

 9. Nu står det ju tydligt att han är en terapeut, vilket inte är en skyddad titel eller legitimerat yrke som en psykolog är. Så ETC har rätt i en del av sin kritik.
  Men som en del säger, sånt här skit ska det inte tjafsas om utan vi ska rikta våran ilska upp mot politiker som inte vill lagskydda våra barn och unga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X