Sponsorer

Det cirkulerar en app där ägaren hävdar att han lagt upp dömda pedofiler i karta. Vi har fått påtryckningar dels från ägaren till appen samt från privatpersoner att dela den.
Detta kommer vi inte att göra.

Appen pekar nämligen ut en del människor som frikänts i såväl tingsrätt som hovrätt som dömda.

Inledningsvis pekade appen även ut femtonåringar som haft en fjortonåring flickvän. Efter påtryckningar från oss har han ändrat detta men vägrar fortfarande att ta bort människor som blivit frikända.

Appen visar inte heller en bråkdel av alla fällande domar rörande sexualbrott mot barn. Enligt appen finns det tex två gäddor i hela Eslöv, varav en är Dumpens och en är dömd. Detta stämmer inte om man jämför med rättsdatabaser.

 

Ägaren har även lagt in våra gäddor i hans karta. Vi har försökt förmå honom att ta bort dem då vi har varken vill ha samröre med appen eller appens ägare.

För oss är det viktigt att all information som rör sexualbrott mot barn är helt och hållet faktabaserad.

Tack!

12 thoughts on “Pressmeddelande: Dumpen tar avstånd från app som hänger ut oskyldiga

 1. Ett hemskt sätt och även sjukt av ägaren till den här appen.

 2. Vad är deras syfte som inte kan respektera Dumpens önskan om att de inte vill att de länkar till Dumpen? Kan omöjligt vara en seriös sida som inte kan inse sina fel och brister. Jag blir mörkrädd och hoppas att den omedelbart läggs ner.

  1. De har sett dumpens succé och hoppas få följare och donation – dock utan att göra dumpens viktiga arbete. De beställer ut domar från domstolarna men orkar inte ens läsa första sidan i domen (frikänd eller dömd), och de vill ge sken av att ha samarbete med dumpen genom att länka. Jag misstänker att det är en bedragare som ligger bakom appen. Det där är typiskt bedragar-personligheter.

 3. Appen är inte seriös då hade dom bara lagt ut dömda och absolut ingen under 18.

  I usa har dom liknande seriösa system dock där peddos hängs ut för befolkningens säkerhet 🙂

  1. Ägaren till appen verkar ju dum i huvudet så ingen överraskning. ”Om de blir friade så finns det la ingen dom”. Jo, det finns ju en dom om att de inte längre är misstänkta för något brott. Klantigt.

 4. Vackert att Dumpen tar avstånd från dessa ’hang-aounds’ som bara vill tjäna pengar på att vara wanna-bees. Hoppas Dumpen hänger ut dessa lycksökare också

 5. Visserligen behövs det en sådan här typ av app så man kan se ev faror i ens egna närområde. Däremot är hans enda motiv att tjäna pengar på detta genom att utnyttja dumpens trafik.

  Han skiter fullständigt i barn som blir utnyttjade vilket syns tydligt i hans svar, men även de som ens enligt rättssamhället inte ens har begått något brott.

  Typer som han är nästan lika vidriga som de dumpen publicerar här – de som utnyttjar en situation där barn blir utsatta av vidrigheter enbart för egen vinning.

  1. De som Dumpen blottar är en bråkdel av alla gäddor i sjön. och de som faktiskt blir påkomna och döms är en mikroskopisk andel. Det är alltså omöjligt att se eventuella faror i ens egna närområde genom en app som denna. Bästa sättet att hålla faror från sig själv och sina egna är att vara medveten, uppmärksam och rationell, inte bli påverkad av masshysteri kring huruvida grannen är pedofil eller inte. Det märker den som inte tittar i telefonen ändå, och det går ändå rätt så snabbt att upptäcka en klibbig eller ohälsosam person.

 6. I chatten hänvisar personen bakom appen till Verifiera, men vi har inget samarbete med denna app eller personen bakom. I vår tjänst publicerar vi samtliga och fullständiga dokument från våra domstolar och av dessa framgår det tydligt om en person är dömd eller friad samt exakt vad vederbörande är dömd för i förekommande fall.

  Appen publicerar felaktiga uppgifter och ett selektivt urval som leder till en felaktig bild av sanningen. Vi tar helt avstånd från detta förfarande och har som nämnts inget samarbete med denna app eller personen bakom den.

  Gunnar Axén
  ordförande och ansvarig utgivare för Verifiera

 7. Ni har rätt i detta fall, oaktat vad man anser om er verksamhet i övrigt.

  En oroande tanke: En så taffligt hanterad databas och app kan innehålla personuppgifter från målsäganden i vissa fall där domstolarna glömt sekretessen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *