Sponsorer

Jag är uppvuxen i en liten ort på landet i södra Sverige. Mina föräldrar separerade tidigt och mamma gifte om sig när jag var runt 3år. Mammas nya man kan vi kalla för David. Davids föräldrar bodde i närheten och fick bli mina barnvakter på dagarna när mamma och David jobbade. 

Ganska snart fick jag en lillasyster, jag var nog runt 4år. En dag när jag är hemma hos Davids föräldrar började hans pappa Bengt taffsa på mig. Jag förstod inte vad som hände men det kändes konstigt och fel. Ganska snart ville Bengt att jag skulle följa med han i badrummet när han duschade och skulle se på när han onanerade. Han ville även att jag skulle se på porrfilm med honom. Idag minns jag inte att jag såg på något annat på film än porr. Troligtvis har jag sett någon tecknad film men det är inget jag har minne av idag.

Att se på porrfilm, bli taffsad på och följa med in i badrummet blev en vardag men det finns vissa händelser som jag minns extra starkt. En av de gångerna är julafton, året innan jag börja första klass. 

På julen kommer jultomten. I vår familj var det Bengt som “gick och handlade tidningen” och agerade jultomte. Jag visste tidigt att det inte finns någon riktig tomte eftersom Bengt ville att jag skulle göra han sällskap när han “köpte tidningen”, alltså böt om. Denna jul var allt sig likt. Bengt skulle upp på vinden och byta om till tomtedräkt och ta på sig tomtemasken och som vanligt skulle jag följa med. Skillnaden denna gång var att han lyfte upp mig på frysboxen som stod på vinden. När jag stod på frysboxen drog han ner mina byxor och trosor och började slicka mig.  Efter en stund gick vi ner till de andra som ingenting. Kände mig helt tom när tomten höll mig i handen och vi gick in i vardagsrummet och julklappar började delas ut. Som jag minns det idag var det skrämmande psykiskt men på något konstigt sätt kändes det skönt rent fysiskt. Jag skämdes enormt och kunde absolut inte berätta detta för någon. Jag hade ju tyckt det var skönt men ändå fel och obehagligt.

Bengts övergrepp fortsatte med händer innanför kläderna och jag kan inte räkna antalet gånger jag såg honom onanera. Bengt var, han lever inte idag, en riktig snuskgubbe. Han kunde ta på sina svärdöttrars bröst och skoja… som om det var helt normalt att taffsa på sina söners fruar.

Mammas nya man, David, var inte heller snäll mot mig. Inte mot mamma heller. David gjorde inget sexuellt mot mig men han slog och misshandlade mig, en gång så att jag bröt näsan. Detta var när min mamma låg på bb efter att min syster fötts. David hade lagat mat och tvingade mig att äta långa gröna bönor så jag kräktes. Han blev arg och slog mig så näsan gick av. Nästa dag i skolan skickade fröken mig till skolsyster. Hon var så snäll mot mig, lovade att jag kunde berätta allt för henne, jag kunde lita på henne för hon hade tystnadsplikt. Jag berättade därför om gårdagens händelse för skolsyster. När jag kom hem den dagen stod polisen i hallen. David hade “räddat” situationen genom att förklara att jag råkat ramla på cykeln vilket polisen inte tyckte var konstigt så de åkte därifrån. Kvar var jag som hade skvallrat för skolsyster som ringt polisen. Straffet blev den mörkaste och läskigaste platsen jag visste, källaren… med alla monster. Vi bodde i ett hus på landet, ni vet ett sånt med en dörr nästan liggande på marken ner till källaren. I vår källare hade vi en tvättmaskin i mörkret. När tvättmaskinen var på lös röda prickar på den och jag var helt säker på att det var monsterögon som glodde på mig. Här nere i mörkret med monster fick jag spendera min kväll. Mamma tyckte nog det var ett rimligt straff, jag hade ju ljugit för skolsyster… eller trodde hon verkligen det? Med tanke på hur David behandlade mamma har jag svårt att tro att hon inte anade vad han gjorde mot mig.

Tillbaka till Bengt… en kväll när jag var 8år ska han natta mig i min säng. Han lägger sig bredvid mig och ska läsa godnattsaga. Dörren står på glänt. Det gör den alltid tills mamma kommit och kikat in och sagt godnatt. Med dörren på glänt kryper Bengt in under täcket och börjar slicka mig. Jag ligger som förstelnad och kikar mot glipan i dörren. Jag hör fotsteg närma sig och ser snart mamma i glipan. Vi får ögonkontakt. Många tankar snurrar… äntligen ser någon vad Bengt gör mot mig och kan få slut på detta. Mamma lutar sig lite in mot mitt rum, vi har fortfarande ögonkontakt medan Bengt ligger mellan mina ben under täcket, hon tar tag i dörrhandtaget och stänger dörren. Hon sa inte godnatt som hon alltid gör annars. Hon bara stängde dörren. Varför? Jag har i vuxen ålder försökt prata med mamma om denna händelse men hon vill inte alls kännas vid att hon ska ha sett några oegentligheter pågå. Huruvida hon såg och förstod vad som hände kommer jag kanske aldrig få svar på men för mig var denna kväll det största sveket från min mamma.

När jag var 10år började jag spela fotboll i ett lag. Eftersom vi bodde på landet kunde jag inte gå till träningen själv så Bengt skulle skjutsa mig. En av gångerna svängde han av på en liten grusväg, inte långt hemifrån. Innan han svängde av hade jag lagt märke till att han hade stånd, eller snarare hade han gjort mig uppmärksam på det. På den lilla grusvägen stannar han bilen. Han vill att jag skulle visa de färdigheter jag fått av de timmar jag tvingats se porrfilm med han. Jag skulle suga av honom. Han påminde mig om hur de gjort på filmerna och instruerade mig hur jag skulle göra. Jag minns fortfarande smaken som gjorde att jag kräktes kort efter jag fått den i min mun. Att jag kräktes var inte uppskattat av Bengt. Han hade nog andra förväntningar än att avsluta sin avsugning pga kräkning. Efter den lilla avstickaren åkte vi till träningen som för min del blev kortvarig. Jag hade så mycket ilska inom mig att jag till slut inte kunde behärska mig. Min lagkamrat Sanna fick ta emot min frustration när jag gick till angepp mot henne och slog tills tränaren drog bort mig. Resten av träningen fick jag sitta på bänken, bredvid Bengt. Jag minns inte om Sanna gjorde eller sa något som fick bägaren att rinna över men jag vet att angreppet inte egentligen var riktat till henne. Fotbollen blev inte långvarig för min del. Jag stod inte ut med Bengts avstickare på väg till träningen så jag slutade efter en handfull träningar.

Som vuxen har jag sökt mig till män som på ett eller annat sätt behandlat mig illa. Det är som att jag är så van vid att bli illa behandlad att det är en form av trygghet. De relationer jag haft där mannen varit snäll och behandlat mig väl har snarare gjort mig till en elak bitch. Jag har försökt trigga igång tjaffs när det inte funnits något att tjaffsa om. För mig har det blivit en form av trygghet att leva destruktivt eftersom allt var så destruktivt under uppväxten. 

Idag kan jag ångra att jag inte var mer tacksam över relationen med främst ett av mina ex. Jag var allt för han och sattes på en piedestal men jag fattade inte värdet av hans agerande då men idag förstår jag… efter att ha bytt stad, fått hemlig identitet och ständigt hålla ett öga bakom axeln efter mitt senaste ex som nästan misshandlade mig till döds. Nu förstår jag… det finns bra män också.

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

11 thoughts on “Min julklapp av självaste jultomten

 1. Är så tacksam att det finns sidor som denna så man kan få sin röst hörd även om det inte gör saken ogjord och från min sida är inte syftet att någon ska tycka synd om en utan bara att tala om hur sinnessjukt jobbigt vissa har det i sin barndom och långt upp i vuxen ålder..

 2. Gode tid vad du har gått igenom fruktansvärda saker under uppväxten. Jag blir helt förtvivlad. Hur har du överlevt? Du måste vara jättestark. Jag önskar att resten av ditt liv blir riktigt bra o att du aldrig mer dras till en ond man. Du är värd någon fantastisk o snäll o kämpa för att vara lika snäll tillbaka. Att du har överhet det du gjort är det nog inte alla som skulle klarat. Tack för att du orkade skriva. Förfärligt att du hade en så galen ”låtsasmorfar” o mycket svårt att förstå att din mamma inte skulle förstå. Hon borde ha världens dåligas samvete.
  Tusen kramar o all lycka i framtiden till dig!☀️☀️☀️

  1. Tack ❤️.. Jag gör mitt bästa för att fortsätta mitt liv på egen hand. Det är min tur att få leva nu 🥰

 3. Det är så hemskt finner inga ord nästan..när man har varit med om samma saker dessutom…

  Dom förstår inte att dom förstör ett helt människoliv. ..hur många av oss har inte tagit bort sig, hamna i missbruk, fått svåra psykotiska sjukdomar av det ..finns inte mer än jag önskar att få bränna dom levande få känna smärtan jag har i min själ varje dag varje timma. Bara för att dom ska få sin lilla stund av ”njutning” som jag ska få plikta hela mitt liv för. …fyfan

 4. Fyfan för din mamma asså! Vissa människor förtjänar inte att vara föräldrar!

  1. Ah, den svider lite..önskar bara mamma kunde prata med mig om det! Men har inte gått alls.. inte haft kontakt med henne på många år nu!

 5. Herregud. Jag har också haft en dålig barndom med en narcissistisk mor som var som ett barn och en styvfar som tafsade på mig i tonåren men det här.. Jag har därtill dragits till misshandlande män, psykisk misshandel som min mor utsatte mig för. Och idag som medelålders förstår jag hur det hänger ihop tack vare internet och vänliga folk där, psykiatrin har enbart gett mig tabletter som inte hjälpt och letat diagnoser som inte stämt. Så psykiatrin tryckte ner mig ytterligare.

  Det har varit så illa att jag utvecklat fysisk sjukdom också i 4,5 decennier jag nu tillfrisknar från. Denna världen är rakt genom OND och jag hoppas detta enbart är ett steg till nästa dimension. Jag hoppas detta liv bara är en skola där vi lär oss om ondska.

  Feta kramar till dig, överlevare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *