Han sa att han var avundsjuk på en man som han misstänkte hade våldtagit en fjortonåring flicka. Han var avundsjuk på mannen för att han fått komma flickan nära. Närmare än vad han själv fått.

Han kramade henne och luktade på hennes hår. Han berättade att han var kär i henne.
Och uttryckte att om flickan bara sagt att han fick göra saker som han tänkte att han inte fick så skulle han gjort det.

Han förklarade att killar inte tänker med huvudet, de tänker med instinkt och kände att det var 17-åringen i honom som ville så mycket med en fjortonåring flicka.

Problemet i sammanhanget är att mannen inte alls är 17.
Han är nyss fyllda 63.
I sin roll som rektor för Söderköpings kulturskola har han groomat en elev som redan sedan tidigare mådde dåligt.
Rektorn Claes Henke hävdar att han ville stötta flickan.
Tingsrätten visar i dom med målnr 2822-22 rörande sexuellt ofredande att Claes inte stöttat. Tvärtom har 63-årige Claes Henke haft konversationer av sexuell art, både via SMS och vid fysiska möten.

Claes dömdes till villkorlig dom samt att betala skadestånd på 25.000 kr till flickan.

Vid förfrågan till kommunen huruvida rektor Henke ännu är i tjänst svarar man att han nyligen avslutat sin anställning och gått I pension.

I tingsrättens anteckningar står att förundersökningsprotokoll inte lämnas ut digitalt, vilket är ovanligt då man brukar skicka ut sekretessmarkerade exemplar via e-post.

Claes Henke som tidigare suttit som ordförande i Rotary har smitit ut från sin tjänst som rektor och hoppades kanske att historien skulle falla i glömska.
Vilket den mycket möjligt hade gjort om det inte vore för andra elever som mött honom i hans tjänsteutövning och reagerat på hans konstiga sätt gentemot minderåriga flickor.
Och som valt att tipsa oss om denne märklige rektor som gick i tidig pension.

Norrköpings tingsrätt B 2822-22 Dom 20230524

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

SWISH 123 250 22 84

Dumpens swishnummer 123 250 22 84

 

 

15 thoughts on “Rektorn som smet ut bakvägen när han blev dömd för sexuellt ofredande mot fjortonåring

 1. Vilket avskum. Hur kan han bara dömas till villkorligt? Han har groomat och utnyttjat barnet som redan innan tycks ha mått dåligt. Rättssystemet måste förbättras, barn behöver skyddas mot avskräden som vill utnyttja dom.

 2. 25.000 i skadestånd och pensionering? Det är fan ett hån.

  Höj skadestånden och rulla grisen i tjära och fjädrar!

  Pedofiler/hebefiler/sexförbrytare som går i stort sett ostraffade uppmuntrar likasinnade att begå brott dom med eftersom konsekvenserna är obefintliga eller löjligt milda.

 3. Ordförande i Rotary. Tror ni många av höjdarna i samhället är med i samma sammanslutning? Inte konstigt att en rotarybroder får ett lågt straff och smygs undan. Dumpen är folkets röst och behandlar alla gäddor lika. Äckelgubbe!
  Jag swishar till bästa Dumpen. Ni gör skillnad.

 4. Dessa ynkliga kräk utan ryggrad har fått sin dom, de är dömda till sin egen ynklighet, en skam för mänskligheten

 5. Sjukt att rätten verkar ta hänsyn till att rektorn citat ”Vid straffmätningen ska även dock, i enlighet med 29 kap. 5 § 6 brottsbalken, i mildrande
  riktning beaktas att Claes Henke pga. det inträffade känt sig tvingad att gå i förtida pension
  för att undvika en formell uppsägning.”

  Domstolarna verkar bestå av stofiler som håller varandra om ryggen.

  Rektorn får säkert mer pension nu när han själv valde att avsluta karriären. Domstolarnas beslut är oftast skamliga, nämndemän är från folkvalda politiker, men dom lever i någon konstig verklighet oftast

 6. Usch, vilket missbruk av sin maktställning och vilket svek mot en utsatt flicka. Fy farao. Snälla före detta rektorn, inse att du har problem och ta tag i dem, utsätt inte barn för dina olämpliga tankar! De är inte intresserade av dina kränkande tankar och önskningar. Jag kan mycket väl föreställa mig hur kränkt, rädd och äcklad flickan måste ha känt sig, och förvirrad och sviken. Du lever inte i verkligheten om du tror att det okej att babbla om detta till barn. Mitt råd: inse att du är en 63-årig man med problem som du har ett ansvar för att ta tag i. Det där snacket om den inre 17-åringen är bara dravel!

 7. Fy fan! Det var alltså en flicka som han visste hade blivit utsatt för ett övergrepp och för att ”trösta henne” så utsatte han henne för ytterligare ett? Och dessutom som rektor på skolan där hon gick? Hur kan villkorlig dom vara aktuell, man får ju mer för lite hasch eller skattebrott… 🙁

 8. Vilken galen människa! Detta är gäddans sms till sin kollega på skolan. Han skickade det efter att hon tydligt markerat att det inte är hans jobb att prata med henne när hon mår dåligt. (Kollegan anmälde det vidare direkt efter hon läst smset)

  I ett brev den 10 maj, skickat som sms till målsäganden för att hon skulle
  kunna visa hans kollega, skrev Claes Henke bl.a;
  “Våra samtal nu har mer handlat
  om känslor – mina starka känslor för henne, varför män ibland inte tänker med hjärnan … miljoner år av mänsklig utveckling från djuriska drifter till mer integritet och förnuft.

  Jag har
  de sista dagarna pratat om att alla människor bär med sig alla åldrar inom sig och att det inne i mig finns en tonåring som skulle vilja visa sin kärlek med ömhet och närhet. Men nu
  sitter det ju en 62-årig gubbe här istället som mest av allt vill vara ett stöd och en vän för[målsäganden] under många år och nöjer sig med en kram om det är ok.

  Min ilska mot denman som gör så här mot [målsäganden] i sin enorma sårbarhet är oerhört stor. Min
  frustration över att [målsäganden] låter det fortgå är gigantisk. Min avundsjuka mot mannen som kan komma undan med något sådant här kommer från en djup, mörk plats i mitt innersta.

  Jag skulle aldrig kunna utföra en sådan handling eftersom kärlek handlar om
  ömhet närhet, samhörighet och förståelse – det skulle 17-åringen i mig vilja visa [målsäganden] när hon fyller 15 ….”

 9. Men vilket äckel.

  Du är en gammal gubbe, ingen under 30 vill ha dig och dom flesta äldre än det vill inte det heller.. dessa gubbar tror dom är något pris..

  Barn vill inte vara med dig en flicka 4 år äldre än 10 år är ett BARN. Du är inte 17 för du känner det du är en gammal gubbe!!

  Även en 15 åring hade vart hemskt det är olagligt i usa fram till 18.. så äckligt gäddorna gäster vid att 15 är ”okej” only in Sweden

  Drömmer om en värld där alla gäddor får rättvisa konsekvenser och inte gullas med

 10. Domstolarna sätter ofta även barn hos sina förövare trots att både socialtjänst och familjerätt vill skydda barnen.

  Kan någon förklara detta fenomen, då det iallafall inte följer barnkonventionen.

  MEN titta, här ska det minsann bli bli förmildrande omständigheter i straff-föreläggandet då gäddan råkade vara en stackars Rotarybroder som dessutom känt sig tvingad att avgå som Rektor 😰

  Kom ihåg, deg gäller en ”Broder”. Man undrar vad dessa bröder har orsakat för skada när det gäller de mest utsatta i rättsliga sammanhang.

  Tack och hej!

 11. Tog examen från Ramunderskolan i Söderköping 2021 och kännde alltså den här mannen när han fortfarande jobbade som rektor/musiklärare. Så bissart att läsa den här artikeln och inte direkt inse att det faktiskt var (Borttaget av Admin).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X