Under förra veckan stod att läsa i Norrköpings tidningar om en kommunanställd i Finspång som dömts för sjutton sexualbrott mot barn men har anställningen kvar, trots att han arbetar så att han kommer i kontakt med barn. 

Norrköpings tidningar

Mannen är alltså biblioteksassistent. När han inte sitter frihetsberövad så arbetar han på Finspångs bibliotek. Ett beslut att sparka honom verkar dock sitta långt inne för kommunen del.

Norrköpings tidningar

Mannen som heter Dag Odenhall sitter för närvarande på häktet då han den 17/5 dömdes till tre års fängelse för en rad sexualbrott mot tre pojkar i åldrarna 7, 8 och 9 år.

Odenhall har genom att vistas i Finspångs skatepark lyckats nässla sig in i pojkarnas liv. Enligt Odenhall själv har han frekvent besökt parken i syfte att fotografera.

Odenhall har närmat sig pojkarna så att han kunnat bli vän för att sedan besöka dem i deras hem där han sedemera förgripit sig på dem. Förutom ett stort antal åtalspunkter för brott begågna mot dessa pojkar har Odenhall även fastnat i NCMECs filter då han laddat ner och spridit övergreppsmaterial.

Antalet bortförklaringar i domen är många.
Eller snarare alla saker som polisen håller emot Odenhall tillbakavisas med konstiga bortförklaringar. Odenhalls DNA på barns könsorgan förklaras med att han spottat ett barn på magen när de brottats. En av Odenhalls spermier påträffades hemma hos ett av barnen men även denna försöker han förklara bort. Han hävdar dessutom att polisen pressat barnen till erkännanden. Tingsrätten tillbakavisar dock Odenhalls yttrande med att polisen verkligen varit försiktiga och ställt öppna frågor.

Odenhall följer förövarmanualen till punkt och pricka och lägger därmed över mycket ansvar på sina offer. Det enda som han egentligen erkänner i domen är att han faktiskt har ett sexuellt intresse för pojkar från tolv år, men hävdar att han inte skulle agera ut i sina lustar.

Polisen har lyckats ta sig in i vissa av Odenhalls enheter och där har man hittat övergreppsmaterial.
Andra mer hårdkrypterade diskar samt telefon har man från polisens sida misslyckats med att öppna.

Odenhall har i chattar lärt andra hur man söker upp övergreppsmaterial och hur man skyddar sig från upptäckt. Kunskap som Odenhall nu själv drar nytta av då tingsrätten häver beslaget på de enheter som polisen inte lyckats öppna.

Odenhall själv har inte velat medverka i denna del av utredningen. Således har han inte gett polisen tillgång till enheterna. Detta förklarar han bort med att han inte litar på polisen. Därmed får Odenhall tillbaka sin hårdkrypterade hårddisk och mobiltelefon.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

Dumpens swishnummer 123 250 22 84

15 thoughts on “Biblioteksassistent i Finspång dömd för övergrepp mot barn.

 1. De där krypterade enheterna är naturligtvis fyllda till bredden med övergreppsmaterial. Kan inte någon konstapel råka spilla en mugg snutkaffe på dem i all välmening?

 2. Jag tycker att det är mycket stötande att denna pedofil ska få tillbaka alla sina saker.
  Bara i Sverige kan detta ske.

  1. Han får givetvis inte tillbaka de enheter där IT-forensikerna säkrat övergreppsmaterial. Du har helt missförstått hur det går till.

   1. Daniel! Han får ju tillbaka sina krypterade hårddiskar som polisen klantigt nog inte kan öppna?! Står ju klart o tydligt! Vilket innebär att peddot kan fortsätta o titta på barnpornografi, fattar ni inte det?? SINNESSJUKT!

 3. I många länder skulle han avtjäna flera livstiders fängelse straff för dom våldtäkter /övergrepp han utsatt barn för men inte i Sverige, drömlandet för peddofiler tydligen.. jag gråter för alla barn och för alla vuxna som överlevt dessa monster

 4. FY FAN! Så jävla oansvarigt av kommunen!!! JAG KOKAR AV ILSKA!! Man låter pedofil jävlen ha fri tillgång till barn!!

  1. Exakt! Vilken bedrövlig kommun. Låter honom jobba kvar, kommunen vill uppenbart att ett peddo ska representera dom o vara ansiktet utåt, spyr. Gråter över de stackars utsatta barnen som nu har minnen för livet på näthinnan som förstör heeela deras barndom, ungdomsår o hela livet! Vi skattebetalare kräver att Finspångs landsbygdskommun inte slösar med våra skattepengar utan håller ett bibliotek som försörjs av skattebetalare fri från pedofiler. Shame on you.

 5. Det värsta är att barnen får tillbaka sina kläder. Fy fan. Vet hur jävla ont det gör att se kläderna igen…

 6. Alla är då inte lika inför lagen. Domstolarna måste sluta skydda pedofilerna. Hör nästan till vanligheterna att en pedofil som överklagar en tingsrättsdom till hovrätten får sänkt straff eller rentav blir frikänd. Tänk på barnen istället och gör allt för att ge dom upprättelse mot svin som denna mannen.

  Fy f#n för alla pedofiler.

 7. Fyfan vad jag blir förbannad & äcklad av att se alla dessa svin här.. Och att många bara försöker skratta bort det när ni tagit dem pga att dem är så osäkra.
  Jag har själv blivit utsatt som barn och vet vilken väg det ledde mig till tyvärr. En värld fylld av självskadebeteende, missbruk, destruktivt beteende och mycket mer. Jag fick PTSD pga den våldtäkten och det är något jag kommer få leva med resten av mitt liv. Jag känner med alla andra offer så mycket i det här..

  Dumpen ni gör ett grymt bra jobb! Ni behövs verkligen och jag är så tacksam över att ni gör det här för alla barns skull!

  Gäddorna ska BORT & vara inspärrade resten av livet!

  Tack för att ni gör det här jobbet, bästa ni!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X