Sponsorer

Jag är en man på 45 år som haft en galen uppväxt. Min far drack och dog tidigt, min mor började utnyttja mig tidigt i badkaret. Detta satte stora spår men med hjälp av terapi och att prata öppet om det har livet blivit lättare.

Det som varit allra svårast var att erkänna att min kropp reagerade normalt men på en sjuk situation. Skammen är den värsta av alla känslor och är den som förtär oss. Nu e jag gift, har en underbar tonåring, men kämpar fortfarande med blandade känslor. Är inte så vanligt med kvinnliga förövare, men det finns.

Våga prata om det!/Anonym

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

1 thought on “Skammen är den värsta av alla känslor

 1. Ofrivillig njutning – är det som gnager mest…det som ingen annan kan förstå, som inte blivit utsatt. Som gör det så svårt att prata om vad man blivit utsatt för. Ett svart hål av skam o skuld som inte är min, som tvingats fram av en förövare som utnyttjar min lilla kropp. Jag var bara ett litet barn som tar på sig allt ansvar av det förövaren gör….
  Tack för att du delar ”man45 anonym” – det hjälper mig, men det pratas ALLDELES för lite om den biten. Tystnadskultur o skämskudde präglar fortfarande många offer…. Särskilt när förövaren är en person i din närhet som du känner kärlek och respekt för…
  Ibland önskar jag att jag blivit regelrätt våldtagen i en buske istället ..då hade jag kunnat ge uttryck för hat, avsky o ilska o vänner hejat på. Polisanmälan, dom o fängelsestraff för en okänd förövare – men år… år…av förnedrande utnyttjning av en välmenande förälder…det går bara inte att förklara…
  Klampa vidare Patrik o Sara…ni behövs så himla väl..
  Och tack ”Anonym” för att du lyfter på skämskudden
  KraM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *