I måndags kl. 08.32 ringde vi upp VD för Raoul Wallenbergskolorna i Skaraborgs län. En mellanstadielärare vid skolan i Skövde hade sökt efter barn i sexuellt syfte. VD Peter Gejervall var då på väg med bil till Stockholm. Han lovade att återkomma senare under dagen. Måndagen gick utan återkoppling.

Tisdag kl.11.34 ringde vi återigen till Gejervall.
Han berättade då att man säkerställt så läraren inte kommer att vara i närheten av skolans barn. Inte för att man från skolans sida stängt av honom.
Istället har läraren sjukskrivit sig.

VD för skolan har i ett ytterst svamligt samtal meddelat att han inte har  möjlighet att berätta hur man kommer att hantera situationen.
Han säger i telefonsamtal att en friskola är som en myndighet. Därmed har man inte möjlighet att gå in närmare på skolans handlinsplan med oss som extern organisation.

Nu håller vi tummarna för att skolan inom kort tar sitt ansvar och pratar med föräldrarna om att deras mellanstadielärare vill spruta sperma på barn.

Samtal med VD för Raoul Wallenbergskolan I Skövde.

Blandade loggar som läraren skickat till olika konton;

 

61 thoughts on “Hur hanterar friskolan en lärare som vill spruta på barn.

  1. Heja Sara du är bäst sätt dit de som samarbetar med pedofiler ni ska definitivt ha ett swish från mig,

   1. Har följt ert viktiga jobb från början och applåderat det, men inte denna gång. Den här mannen har inte stämt träff med någon som alla andra gäddfångster ni gjort där ni tar förövaren på plats. Ändå hänger ni ut honom vilket ger enorma konsekvenser för hans familj. Kunde inte en polisanmälan räckt i det här fallet? Ni säger att ni alltid skyddar barnen villet absolut är högsta prioritet men i det här fallet offrar ni barn som är helt oskyldiga. Hur tror ni de kommer leva i detta? Det går inte ihop alls. Ni hade inte behövt outa honom. En polisanmälan hade räckt.

    1. Men snälla barnen måste komma i första hand. Är denna lärare lämplig att vara bland barn? Läs chatten för bövelen

 1. Ge dem lite tid. Jag är helt övertygad om att man såklart kommer prata med föräldrar men de behöver nog ha ett möte för att synka hur man skall gå till väga först.

 2. Gå ut med vilken lärare det är på (Borttaget av Admin)
  Vi föräldrar har rätt att veta.

  Förälder till barn på (Borttaget av Admin)

 3. Varför inte kontakta huvudmannen, dvs Skövde kommuns Skolchef, som borde kunna redogöra hur ärendet hanteras?
  Rektorer kan bestämma mycket men ytterst har huvudmannen ansvaret.

 4. Går väl och kolla upp. ?! Prata med barn efter skoltid och ta reda på var dom bor. Den rektorn ska inte komma undan , med lögner. Skicka till en stor tidning. Finns många vägar och gå.

 5. Jag tror att alla vi föräldrar som har barn i den skolan, redan vet vem läraren är! Det är alltid lika tråkigt med dålig publicitet, även om Skövde nyheter och SLA har sen tidigare raporterat om att Wallenbergsskolan i Skövde har legitimerar sextrakasserier, osv. Så är det ändå en av dom bästa skolorna vi har i Skövde!

  1. Wtf?! Jag trodde det inte var lärare som har haft för sig sextrakasserier som det som står i SLA och skövde nyheter.

 6. Jag tror att alla vi föräldrar som har barn i den skolan, redan vet vem läraren är!
  Det är alltid lika tråkigt med dålig publicitet, även om Skövde nyheter och SLA har sen tidigare raporterat om att Wallenbergsskolan i Skövde har legitimerat sextrakasserier, osv.

 7. Ingen polisanmälan från skolans sida då de säger att brotten skett på lärarens fritid. De har även säkerställt att inga barn på skolan drabbats. Mycket snabbt utrett av skolan, endast 1,5 dag för att säkra allt. Polisens utredningsgrupp måste vara mycket imponerade!

  1. Hur har de kollat upp att inga barn drabbats?
   De hade studiedag igår och mina barn har inte blivit frågade om de blivit drabbade.
   Och sen är det bara för gäddan att byta stad och börja jobba med barn igen.🤢🤬

 8. Skrämmande att han verkar så obrydd. Undra om han är en pedofil själv? Med en sån VD skulle jag aldrig låta mina barn få gå i den skolan.

  1. Han bryr sig mycket väl. Han är bara ganska upptagen och när han märkte att han skrev sånt så blev läraren sparkad. Denna VD är nog en av dom bästa och du går säkert inte i skolan så du vet nog inget.

 9. Kanske lite onödigt att gå på så när det inte har gått så lång tid. De lär ju knappast låta honom jobba kvar. Chilla lite.

 10. Rektorerna på min dotters skola kom med info till oss föräldrar direkt att denna lärare ägnat sig åt oacceptabla sociala kontakter på sin fritid och att han blivit omedelbart av med din anställning så jag tycker att de agerade blixtsnabbt och jättebra! Tack RWS.
  Mvh nöjd förälder till elev på skolan.

 11. De är just så här det går till på många skolor.
  Larmet tjuter men ingen tar de på allvar.
  Hur jävla svårt kan de vara att gå ut med akut information till föräldrar ?
  Hans sjukskrivning borde absolut inte godkännas av skolan överhuvudtaget.
  Jä_vla svin.
  Detta är bara en bråkdel som mörkas i skolor, allt för att skydda skolans rykte.

   1. Nä så klart inte Arne.
    De ska polisanmälas och inte godkännas sjukskrivning för vidriga beteenden mot barn.

    1. Polisanmäla sjukskrivning?? Oavsett vad du tror så har en arbetsgivare ett ansvar för sina anställda så länge dom är anställd.

 12. Hahahaha!

  ”Ärlighet*Mod*Medkänsla*Handlingskraft”

  Snacka om reklam för en skola som vill verka för Raoul Wallenberg anda 😂😂😂

 13. Nu är jag skit sur, allt jag ville va att gå på en säker skola där ingen lärare vill spruta skit på barn. Jäkla pedo han är. Även om han är sparkad kommer folk vara traumatiserad av han. Hur tänkte han, han har ju ett barn för i helvete. Mannen borde åka till fängelset i flera år. Jag vet vem mannen är men tänker ej säga för man får inte göra det.

 14. För några år sedan var det en Idrottslärare på RWS Skövde som fick avsked för att han inte kunde låta bli flickorna i F-6.
  Lärare får säga att eleven är sämst i klassen framför eleven. Väldigt pedagogiskt.
  Säger man något till VD-Peter så har han ”förtroende för sina lärare”. De håller varandra bakom ryggen.
  Konstigt att de redan utrett om ”Gäddan” varit aktiv på skoltid på så kort tid.
  De har inte kollat upp förra årets elever!

 15. Jag hoppas folk får veta vem han är och att han har fått sparken och alla elever och deras anhöriga får upprättelse.
  Alla elever och alla vuxna borde få veta vem det är. Jag har en kusin som går där men tyvärr lägger dom inte ut namn på en sådan idiot.
  Så vidrigt.

 16. Samtidigt som detta kom upp på dumpen så fick vi vårdnadshavare meddelande av biträdande att personen hade fått avgå med omedelbar verkan! Så man ska väl kanske inte lita på allt som står här heller. Skolan agerade snabbt å har informerat oss föräldrar!

 17. Jag tycker att det är fruktansvärt det som hände och jag själv har ett bsrn på den skolan. Å andra sidan hänger ni ut en vd som får ta reda på det genom ett telefonsamtal när han är i bilen och kräver att han ska agera som polis och informera föräldrana utan att först ta reda på vad som hände. Jag tycker att skolan har agerat korrekt.

 18. Jag hade anmält Johan Fridholm sedan innan till rektorn flera gånger men han sa att de har förtroende för deras personal. Det här är inte först och sista gång sånt här skit händer i Raoul Wallenberg. Isak (en personal i skolan) gick in i killarnas omklädningsrum och han gick till ducharna för att sedan öppna dush dörren för att kolla på nakna killar, jag anmälde han till Peter men rektorn gjorde inget som vanligt och Isak är nu kvar i skolan. Rektorn borde också straffas på grund av att han redan visste det här om hans anställda. När jag klagade sist hos rektorn sa han till mig att det finns andra skolor att välja.

 19. Förstår de barn/ungdomar som tar med ett vapen till skolan och skjuter lärare. Lärare är ofta riktiga svin som förstör barn och ungdomar psykiskt.

 20. Varför är skolan döpt efter Raoul Wallenberg? – en landsförrädare på 50-talet som lämnade ut Svenska försvarshemligheter, industrihemligheter, svenska uppfinnares patent och hemligt material om Svensk kärnkraft till Sovjetunionen. När han avslöjades så flyttade han till Moskva och blev Sovjetisk medborgare, då Svenska myndigheter och SÄPO inte kunde få tag på honom.

  Som råge på idiotin så anställer skolan pedofiler som lärare.

  Man kan bli förbannad för mindre.

 21. Felaktig kunskap leder till felaktiga uttalanden!

  Min assistent påpekade att jag hade helt fel uppfattning av Raoul Wallenberg, han har INTE lämnat ut Svenska försvarshemligheter, industrihemligheter och hemligheter om Svensk kärnkraft till Sovjetunionen på 50-talet, Raoul Wallenberg var aktiv under andra världskriget i början på 40-talet och räddade livet på många judar undan nazisterna. Alltså, han har gjort bra saker och inga brott och det var helt fel i tiden.

  Ber om ursäkt om någon tagit illa upp på grund av denna felaktiga information om Raoul Wallenberg.

  Jag var felaktigt informerad av en dålig lärare i gymnasiesärskolan som också utsatte mig för psykisk misshandel.

  Läs om Raoul Wallenberg på Wikipedia och vad han verkligen gjorde.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Raoul_Wallenberg

 22. Läraren har nu flyttat från Skövde och bor numer hos sin mamma i Göteborg. Kanske på en skola nära dig inom kort så håll koll

 23. NEJ. Hen har inte flyttat till Göteborg. Hen bor fortfarande i Skövde. Jag vet vem fam/anhöriga är. De mår skitdåligt. De sista dom behöver är någon som sprider lögner.

 24. @Reba Varför skriver du hen? Läraren i fråga är en man, utan tvekan. Vem sprider lögner menar du, jag? Att hans familj mår dåligt är ju självklart och ytterst beklagligt. Men orsaken är ju läraren och hans gärning.
  Jag hörde att han nu flyttat till sin mamma i Göteborg. Hans lägenhet är mörk så antingen sitter han och trycker där inne eller så stämmer det jag skriver..

  1. Du har hört, okej. Du har alltså lyssnat på ett ryckte, som inte stämmer. Som jag skrev. Vet vem fam/anhöriga är. Hen har inte flyttat in hos sin mor ! Alltså har du gjort ett aktivt val att föra ett rykte vidare. Är du granne med personen ifråga eller har du inget bättre för dig, än att kontrollera om det är mörkt i lgh. Trevlig helg.

   1. Det var mer än ett rykte. Du verkar måna om ’hen’ som du skriver eller honom som jag väljer att benämna en man som det är frågan om under här fallet.
    Har HAN nu inte flyttat till Göteborg och till sin mamma (som bor där) så är det bara varna Skövdeborna. Hans vän Reba upplyser att gärningsmannen fortfarande befinner sig på gatorna i staden.

 25. varför säga så ofta ni publicerar allt men inte alls allt när det kommer till telefonsamtalen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X