Sponsorer

(Denna text lade Gruppmedlem ut på Dumpen.se – facebook gruppen i Augusti 2022)

Jag var 10 år gammal då jag utsattes för en händelse som jag för alltid kommer att bära med mig genom livet.
Detta var vid ett tillfälle då min mamma arbetade och jag skulle vara hemma med min pappa. På grund av oplanerat arbete så blev han tvungen att lämna bort mig hos någon bekant, som för mig var främmande.

Vi åkte till denna man som jag ur ett barn perspektiv upplevde som en ”gammal gubbe” gissningsvis i 40- 45 års åldern, den ålder jag själv befinner mig i nu. Min pappa sa att han skulle komma och hämta mig när han arbetat klart.

Jag minns att jag fick äta bulle samt fick ett glas saft som smakade ”konstigt”… Jag kommer ihåg att jag visades runt i huset och i ett av rummen var det ett kamera stativ och en monterad videokamera som stod placerad framför sängen. Jag skulle bli filmad för jag skulle vara med i programmet God morgon Sverige dagen därpå sades det…

Jag fick sällskap av den skäggiga gubben i sängen sen är det svart.
Dagen därpå så vaknade jag tidigt och jag vet att jag stod vid mammas och pappas sängkant och försökte väcka min mamma för att tala om att jag skulle vara med på tv.

Givetvis så undrade hon vad jag svamlade om och sov vidare. Jag gick ner och satte mig i källaren och slog på tv:n. Jag skulle ju vara med, varför kom jag aldrig där i rutan? Tårarna rann ner för kinderna.

De kommande åren så mådde jag psykiskt väldigt dåligt och jag kunde inte sätta fingret på vad det berodde på. Jag var 13 år då jag satt och skar mig med rakblad allt för att flytta den smärtan som jag upplevde inombords till något jag istället kunde se på utsidan.

Åren passerade och vid 24 års ålder så var det en händelse som utlöste det jag burit på i så många år då jag blev lämnad av min dåvarande sambo på ett uteställe och drabbades av kraftig ångest då jag kände mig utelämnad och otrygg i miljön. Den kvällen åkte jag till min mamma och berättade vad jag hållit inom mig i många år.

Jag fick hjälp via psykologkontakt och det man kom fram till var att jag var traumatiserad.
Jag blev utsatt för våldtäkt som 10 åring och det har påverkat mig under min uppväxt undermedvetet. Genom terapin fick jag förståelse för vad jag blev utsatt för hjälp att bearbeta och verktyg för att ta mig vidare.

Det går att leva vidare och finna balans trots att det alltid kommer finnas ett ärr.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *