Jag var 13 år gammal och gick i grundsärskola. Vi hade en manlig gympalärare som hade ett hänsynslöst beteende och som tafsade på unga tjejer. Denna gång när det var styrka och kondition på idrottslektionen så var jag den enda tjejen som var där bland massa killar som gick i min klass. Och han, gympaläraren, gick då in till flickornas omklädningsrum där jag var och bad mig att gå med honom in på toaletten för att hjälpa mig att sätta på konditionsbandet över midjan. Denna gången hade jag glömt sport-bh hemma och detta gjorde honom såklart påtänd, för han tände alltid på flickor.

Medans han hjälpte mig att sätta på konditionsbandet så tog han mig på brösten. En gympa lärare som var i 50-årsåldern som jag förmodar är pensionär idag, tog mig alltså på brösten bara för att jag inte hade någon sport-bh på mig. Jag stelnade till och kände mig direkt obekväm.

Efter gympalektionen så pratade jag med min kvinnliga klassföreståndare om detta. Hon sa att: -”Ja men han kanske bara råkade nudda. Det var väl inte så farligt. Tänk inte på det”. Jag kände mig riktigt äcklig och smutsig, och vågade inte berätta detta för mamma och pappa ens en gång, för jag kände att allt var mitt fel. Än idag i vuxen ålder så bär jag på denna trauman och förstår fortfarande inte hur han kunde göra så mot mig överhuvudtaget. Det var ingen kvinnlig elevassistent som var med mig i omklädningsrummet som kunde hjälpa mig istället för han. Jag lever idag med psykisk ohälsa och ångest och har gjort det sen 10-11 år tillbaka. Jag har haft självskadebeteende och suicidtankar, men har tagit hjälp såklart för det.

/Anonym B

 

Har du också en berättelse som du vill dela med dig här på dumpen, så skicka den till [email protected]

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

2000

1 thought on “Gympaläraren tog sig friheter

  1. Kanske hade jag samma lärare. Jag gick i mellanstadiet i en skolan utanför Göteborg. Vår klassföreståndare som räven var gympalärare brukade komma in i tjejernas omklädningsrum efter gympan och även titta på oss i duschen. Jag kände att ngt var fel och vågade inte duscha inte heller säga ngt hemma. När vi var på skolresa minns jag att han hade shorts och att snoppen hängde utanför.

    Läraren dog igår, jag antar av ålder. Han var född 35.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X