I förra veckan var jag och fikade hemma hos en av de män som vi konfronterat. Av förklarliga skäl har perioden efter att han hamnade på Dumpen varit riktigt jobbig. Förutom det faktum att han agerat så att han hamnade i en situation där jag och Patrik mötte upp honom, så hanterar han ändå situationen med ett rejält mått självinsikt. Han är ensam, av de som vi pratat med efteråt om att inte ha bett oss att avpublicera och uttrycker att för hans del är ångesten en bra väckarklocka att inte gå tillbaka.

Han berättade om den fasansfulla ångest som tornade upp sig efter konfrontationen och hur jobbigt det var att bara gå ut och slänga soporna första dygnen.
Jag ställde frågan:
– Vad skulle du ge för råd till de som hamnar i samma situation?
Han svarade att man i första hand, även om det är tungt bör acceptera att problematiken ligger hos en själv. När man förstår att man har ett problem att lösa så gäller det att man faktiskt tar itu och löser det.

Mannen har alltså både sökt hjälp från Preventell och psykolog. Efter att ha fått en del råd längs vägen från stödlinjer, samt en tid till läkare så berättar han att han kämpar för att hålla sig sysselsatt när tankarna kommer. Han har alltså bestämt sig för att inte falla tillbaka i gamla mönster och tankar.

För ett par nätter sedan, fick jag ett samtal från en annan ytterst ångerfull man som vi bara ett par timmar tidigare hade konfronterat. Chattloggen hade vi avslutat med att han var välkommen att ringa upp.

När han ringde sa han:
– Jag ringde för att du ska få skälla på mig. Jag svarade att jag faktiskt inte hade för avsikt att skälla. Det enda som jag ville var att informera om barnens konsekvenser efter övergrepp och rekommendera honom att söka hjälp.

Han berättade om att han länge haft problem med dessa tankar som snurrar i huvudet. Konsekvenserna efter övergrepp hade han överhuvudtaget inte tagit I beräkningen. Inte heller visste han att det faktiskt finns en stödfunktion för att individer med en oönskad sexualitet ska få hjälp att hantera tillvaron utan att skapa konsekvenser för barn.

Alltså:
Ni som vet med er att ni söker efter barn i sexuellt syfte. Om ni nu inte tar hänsyn till att de barn som korsar er väg faktiskt får fruktansvärda konsekvenser när ni utnyttjar dem för att få utlopp för en vidrig libido, så tänk iallafall på er själva. Att sitta i en bil med ohanterbar panikångest över att ha träffat på oss är ingen dröm. Att se familj och vänner lämna er sida, är för er personliga del en mardröm. När arbetsgivaren sedan kallar in på möte och förklarar att man inte längre är önskvärd för att man skickat runkvideos från arbetsplatsen då är förnedringen total.

Sålänge som ni faktiskt håller ert problem för er själva, söker hjälp och inte låter den gå ut över barn så är problemet helt ert eget. Först när man låter tankarna styra och tar steget ut för att etablera en kontakt med barn i sexuellt syfte, då börjar problemen, både för barnen och för er själva. Nästan alla som hamnat på Dumpen har blivit av med jobb, vänner och allt som faktiskt är av betydelse. Från en dag till en annan förändras livet drastiskt.

Snälla, lär er av de som redan fått de bittraste av erfarenheter, och sök hjälp för tankarna, innan de leder dig till en katastrof som blir betydligt svårare att hantera för både dig själv och andra.

 

VILL NI HJÄLPA TILL ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

 

9 thoughts on “Sök hjälp, inte barn

 1. Vore fint med vilka dessa var så kanske dom återfår en gnutta respekt. Kan ju knappast skada deras rykte tänker jag.

 2. Kan inte nog berömma för ert sätt att jobba åt alla håll med denna destruktiva problematik. Dels att ni synliggör den, har stöd för utsatta och dess nära kära, inte bara för offren och dess familj utan även förövarens familj, ja till och med förövaren.
  Ni har hittat ett helhetskoncept som känns mycket konstruktivt och väl genomtänkt.

 3. Fint att du tog dig tiden, men provocerande att läsa att han verkar charmat sig undan konsekvenser alla andra asen tack och lov gått igenom. Det finns manipulativa människor. Vem ær egentligen rätt person att bedöma hur tillförlitlig han är?
  Det är ju ofta man blir chockad när man ser vilka svin ni konfronterar. Över hur sympatiska, förtroendeingivande och ändå medvetna om vad dem tänkt utsätta/utsatt barn för.
  Vill inte säga annat än stort Tack till er fantastiska hjältar, som vanligt.
  Bara ledsamt att dem lyckas manipulera sig fram till ett daltande. Träffa dem inte på fika, träffas inte utan uppsikt. Det är då dem får fri tillgång till att manipulera, och DET kan dem, skrämmande skickligt många gånger.
  Det ”ädlaste” vore väl att gå ut med vem man är om man nu tycker så illa om sig själv och menar att man är berädd att stå sitt kast. Hoppas inte att detta beror på tidigare självm**d, i kombination med kritik ifrån pedd*sympatisörer, och att det är så han lyckats få sin vilja fram.
  Tyckte det var fantastiskt att läsa hur dem utrotar sig själva.
  Det är ju trots allt för allas bästa.

  1. Tack 🙏 så tänker jag oxå när jag läser detta. Dessa avarter är mycket mycket manipulativa därför kan dom charma både barn och vuxna. Men ber och hoppas Dumpen ser verkligheten/Åse

 4. Gud! Sorry!!! My bad😬😬😬
  Läste för snabbt!!!
  Ni är bäst❤️🙏🏼

 5. Detta är så otroligt bra! Jag är verkligen STOLT över att ni finns! Tack! Det finns vissa saker som inte ska ”daltas” med och detta är en sådan sak. Glad att se att ni skiter i perspektivet som annars är vanligt, alltså att det är ”synd om förövaren” och att ”förövaren behöver hjälp”. Det räcker med hjälp till dessa män – nu är det dags för hjälp till de personer som män förgriper sig på. Tack igen för att ni gör världen säkrare för våra barn💜

 6. Faan va bra ni är,gör ni polisanmälan på dom också så dom åker dit? för det är väl knappast lagligt att ens försöka locka till sig
  barn o minderåriga,ock skicka äckliga bilder o skit,Tack för erat jobb med detta !

 7. Jag bor utomlands och har precis för första gången kollat in vad Dumpen är. Visste så klart att det finns pedofiler överallt, men såååå många av dem ser ut som vem som helst och kan snacka för sig. Folk de jobbar med osv skulle ALDRIG tro att de är peddos. Fy fan, hur många gömmer sig där ute?? Jag har själv blivit groomad men trots att det var som ung vuxen, och trots att jag klarade mig undan förövaren bättre än många andra av hans offer, satte det ändå sina spår.
  Känner 2 män som varit utsatta för pedofilangrepp som barn. De ”fungerar i samhället” men man ser sorgen i deras ögon. Sara, att du ens kunde sätta dig och fika med personen efter, att du följde upp och fortsatte mana till behandling, visar på stort mod. Hoppas bara han inte totalt satt och ljög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X