Sponsorer

Det som hände i Villa 44 glömmer jag aldrig!

– men jag har lärt mig att leva med det.

Bakgrund – Barndom

Min Mor och Far skildes 1980 när jag var 5 år, min Far hade problem med spriten och blev ofta våldsam när han drack samt att min Far höll på med småkriminalitet som inbrott, stölder och häleri. Far slog både Mor och mig samt slog Mor i fyllan så jag såg det.

Myndigheterna ordnade skyddade boenden åt Mor och mig, då Far fått domstolsbeslut på kontaktförbud och besöksförbud, vilket Far bröt vid flera tillfällen med både telefonterror och att komma till Mors lägenhet och till fritids och vara full och stökig vid flera tillfällen och blev hämtad av polis. Andra barn på fritids viste att den stökiga fullgubben var min Far.

De skyddade boendena var tre hemliga stugor långt ute i skogen, där Mor och jag fick gömma oss för min Far.

Villa 44

Hos min dagmamma i Villa 44 på Statena var jag från 1980 till 1984. Hennes man dog redan 1981 och saker började bli konstigt hos dagmamman.

Min dagmamma satt med i nämnder och hade politiska uppdrag i kommunen, så hon lät sin vuxne son som då var lite över 20 år att passa mig långa stunder. Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av min dagmammas vuxne son och kompisar till den vuxne sonen mellan åren 1982 till 1984 mellan jag var 7 och 9 år gammal.

Övergreppen bestod i början med att jag tvingades duscha tillsammans med den vuxne sonen som ville att jag skulle onanera åt honom samt utföra oralsex på honom. Han sprutade sin sp*rma i ansiktet på mig och han sa att detta är ”kärlek” och något hemligt som jag inte fick berätta om för någon.

Övergreppen blev värre efter ett tag, ofta var dagmamman på sammanträden och lät mig vara ensam med den vuxne sonen som tog dit andra vuxna kompisar till honom.

De tittade på porrfilm och skulle sedan ha ”kärleksstunder” med mig i källaren. Vilket innebar att jag blev fastbunden på ett bord i källaren liggandes på mage, fick byxor och kalsonger neddragna och utsattes för anala samlag av den vuxne sonen och hans vuxna kompisar samt blev tvingad att utföra oralsex på den vuxne sonen och hans vuxna kompisar medans jag låg bunden på bordet i källaren. Detta hände vid flera tillfällen.

Jag fick även en cykelpump uppförd i ändtarmen när jag låg bunden på bordet i källaren och någon pumpade så mina tarmar fylldes med luft och det gjorde väldigt ont. Vid något tillfälle blev jag utsläpad i tvättstugan och den vuxne sonen och hans kompisar urinerade på mig medans de skrattade och sa att de ska uppfostra mig och lära mig att lyda.

Dagmamman var ibland full på kvällarna och ibland var jag hos henne till sena kvällar då Mor behövde jobba över på kontoret, då hade dagmamman lagt sig naken på golvet inne i finrummet och ville att jag skulle klä av mig naken och lägga mig ovanpå henne. Hon hotade att jag skulle få stryk om jag inte gjorde det.

Jag berättade om händelsen i finrummet med dagmamman för min moster några dagar senare, som frågade henne om detta. Dagmamman nekade så klart och hävdade att jag hade livlig fantasi.

Sedan bestraffade dagmamman mig genom att jag blev slagen med en elkabel och bränd på armen med en cigarett och hon klargjorde att jag fick inte yppa ett ord om vad som hände i deras hus. Hon hotade med att, om jag berättade, skulle min Mor bli mördad och jag skulle få växa upp med min alkoholiserade och kriminelle far som hade kontaktförbud och besöksförbud från domstolen vad gällde både kontakt med Mor och med mig samt med Mors nye man.

Dagmamman ville ibland att jag skulle kyssa hennes fötter och även hennes tonårsdotters fötter och tonårsdottern skulle sitta på mitt ansikte med bar rumpa. Ibland fes tonårsdottern på mitt ansikte också.

1982 till 1984 fanns inte Internet och om man läser på Dumpen.se så är det tydligen väldigt vanligt att på olika forum och andra sociala medier så visar pedofiler öppet sexuellt intresse för barn.

Jag hade ett stört och utagerande beteende som barn, vilket blev en hel del problem i skolan och i synnerhet med manliga lärare och manlig personal. Jag slogs, bets och sparkade manlig personal i skrevet. Bland annat så satte jag eld i skolan och vandaliserade. Kunde göra saker i skolan som att ta fram snoppen och kissa i klassrummet och skriva könsord på väggarna och skrika könsord.

Därför ansåg vuxna att jag hade grav damp och jag skickades 1986 när jag var 11 år till en specialskola i Vingåker, 45 mil hemifrån och fick bara åka hem vissa helger. På skolan i Vingåker berättade jag om övergreppen för min fadder där när jag var 13 år. Alla elever på specialskolan i Vingåker hade en fadder som hjälpte dem med olika saker då specialskolan i Vingåker tog emot barn och tonåringar som hade svårigheter från hela Sverige.

Att jag berättade detta när jag var 13 år var efter en incident med att jag skulle duscha på elevhemmet, en manlig personal kommer in i badrummet och ställer sig och tittar på mig. Jag reagerar rent instinktivt och slår ett karateslag över halsen på denna manliga personal och slår ner honom, trampar honom över halsen. Rent självförsvar men rektorn på skolan menade på att det var ett mordförsök och att jag är en farlig kille.

På jullovet var jag hemma i Gumlösa och ville berätta för Mor och för Mors nye man om vad som hände i Villa 44 hos dagbarnvårdarfamiljen. Mors nye man blev arg över att jag nämnde dagbarnvårdarfamiljen och ruskade om mig, Mors nye man sa ”Nämn aldrig deras namn i detta hus, du sårar din Mor!” – så jag fick aldrig berätta det.

Detta gjorde att jag fick ett agg mot äldre män som tog sig uttryck i Vingåker när jag var 14 år. Bland annat att jag sköt stålkulor med slangbella på äldre män och satte eld på olika ställen i Vingåker osv. samt hängde med några kriminella tonåringar från samhället och jag lärde mig olagliga saker av dem, exempelvis hur man bygger rörbomber och brandbomber, samt gör andra saker för att skada människor. Till exempel att få ett tåg att spåra ur osv.

Min fadder såg till att jag inte skulle vara med de här kriminella tonårskillarna från samhället och att jag fick prata med en psykolog på BUP i Katrineholm.

När jag var 16 år så flyttade jag hem till Skåne, min fadder talar då om för Mor vad jag berättat om vad som skett hos dagmamman och händelserna i Villa 44. 1982 till 1984. Mor ordnar så jag får träffa en kvinnlig polis i Kristianstad och berättar för henne om vad jag varit med om och en anmälan upprättas. Några dagar senare får jag ett telefonsamtal från en man som säger att han är polis och som säger till mig att detta som jag anklagar dagbarnvårdarfamiljen för ska jag inte gå vidare med, jag har inga bevis och jag kan råka väldigt illa ut då de har kontakter på olika instanser hos kommunen och hos myndigheterna. Jag ringer upp den kvinnliga polisen i Kristianstad och tar tillbaka anmälan, för jag blev riktigt rädd.

Ingen vet vem den okände polismannen som ringde var, min Mor trodde att det mycket väl kunde vara min dagmammas vuxne son, då han vid tillfället jobbade på något som hette ”Pugg” i Hässleholm och hade hand om ungdomar som hade problem. Att han då också hade insyn i polisens arbete och förstod att sexualövergreppen var polisanmälda.

Det som varit jobbigt i vuxenlivet är att en del människor aldrig trott på vad jag berättat om dagbarnvårdarfamiljen i Villa 44, för de har ansett att den här dagbarnvårdarfamiljen är en väldigt fin familj med politiska uppdrag som sitter med i nämnder i kommunen, att de inte kan ha gjort något sådant som sexuella övergrepp på barn.

Dessa vuxna har då anklagat min Mors nye man istället för att ha begått sexuella övergrepp på mig när jag var barn, vilket han aldrig har gjort. Däremot var Mors nye man rätt sträng och hade en sträng kristen religiös uppfattning vilket han uppfostrat mig med, vilket har varit svår för mig att ta mig ur och vilken religiös uppfostran av både Mors nye man och andra Pingstvänner varit skadlig för mig med en tro på straff, demoner, ondska, Jordens undergång och bland annat hur jag såg på mig själv och mitt funktionshinder och hur jag såg på andra med funktionshinder. Att funktionshinder var demoniska, att man var född ond och styrdes av demoner om man hade Asperger/Autism/Damp/Downs Syndrom/CP/Epilepsi osv.

(Jag fick diagnosen Aspergers Syndrom och ADHD fastställd i Vuxenlivet, som barn och tonåring ansåg vuxna att jag har grav damp och är antisocial.)

Mors nye man och andra Pingstvänner ansåg att det är fel och en stor synd att vara homosexuell till exempel, vet att jag berättade i ett brev hem att jag i skolan i Vingåker hade fått sexualkunskap och fått lära mig om hur man använder kondom när jag var 14 år.

När jag var hemma över en helg så sa Mors nye man till mig att jag ska stanna hemma och inte gå på någon ”Bögskola”. Han såg till att jag stannade kvar hemma i Gumlösa, vilket resulterade i att personal från skolan i Vingåker tillsammans med polis hämtade mig hemma i Gumlösa för att jag var skolpliktig och det var ett myndighetsbeslut på att jag skulle gå på specialskolan i Vingåker tills jag var 16 år.

//”Smirre”

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

3 thoughts on “Det som hände i Villa 44 glömmer jag aldrig!

 1. Hej!
  Detta blev bra och känns rätt att dela med mig av detta till Dumpen.se
  På min blogg finns en längre artikel om både övergreppen i barndomen och vad jag sett och upplevt som vuxen på en bussresa till Malmö med en klart olämplig assistent och på arbetsplatser som SIVO och Röingegården.
  Om ni orkar läsa den så är det helt okej, är rätt starka saker.
  https://smirre.bloggo.nu/Terapiblogga-Barndomstrauman-och-ungt-vuxenliv/
  https://smirre.bloggo.nu/Terapiblogga-Personal-som-utsatter-brukare-for-psykisk-misshandel/

  Gymnasiesärskolan var väl heller inget speciellt bra.
  https://smirre.bloggo.nu/Psykisk-misshandel-i-gymnasiesarskolan/

  Det är ju något som är väldigt fel när personer blir illa utsatta på olika sätt och att de som förtrycker och förstör andras liv går fria från ansvar och kan gömma sig bakom att de saknar kunskap.
  Med min blogg kan jag vittna om orättvisor jag upplevt och sett.
  Mvh: Mikael ”Smirre” Westergren

 2. Fruktansvärt att läsa om vad du blivit utsatt för och att du inte fått upprättelse och blivit trodd. Så, så ledsen för din skull ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *