Jag var bara 12 år.
Jag skulle sova över hos min bästa kompis Kim. Hennes mamma var inte hemma. Kim berättade för mig att hon skulle träffa en äldre kille sen på kvällen och undrade om jag ville hänga med. Hon skulle kolla med killen först bara. På kvällen kom han förbi. Han hade körkort och dom skulle åka en sväng. Hörde hur hon frågade om jag kunde hänga med. Men han ville inte det, så då frågade Kim om det var okej att hon åkte en sväng ensam med han. Ja sa ja och stannade kvar hemma hos henne. Klockan gick och jag hade inget att göra så jag lade mig för att sova.

Jag vaknade av att en man står vid sängen och försöker väcka mig och ropar Kims namn. Det var Kims morfar som kom förbi då Kim skulle sova hos honom när inte mamman är hemma. Jag kände igen honom för vi har sommarstugor rätt nära och han kände min morfar. Jag kände mig dum som var där och inte Kim. Jag ville inte säga var Kim var så ljög om att hon hade åkt med en kompis på fest. Han tyckte då att det var bättre om jag följde med honom hem än att jag var kvar där själv. Han skulle försöka få hem Kim. Jag visste var han bodde så följde med honom. När vi kom hem till honom sa han att om du är trött kan du lägga dig här i gästrummet. Och att Kim snart skulle dyka upp. Hörde hur han ringde Kims mamma som var upprörd över att dottern var ute och inte hemma. Jag klädde av mig byxorna men valde att ha kvar min tröja, kröp ner i sängen då kom han in i rummet. Tog en stol och satte sig bredvid mig där jag låg i sängen. Han pratade på om sånt vi hade gemensamt och försökte få mig att säga mer om var Kim var. Han berättade att mamman åkt och skulle leta efter Kim.

Efter en stund stoppade han in sin hand under täcket och smekte mig på magen. Jag blev helt stel. Han bara fortsatte att prata samtidigt som om ingenting. Jag bara låg där och undrade vad som händer. Sen fortsatte han upp mot brösten och smekte mina barn bröst. Jag bara låg där helt förstelnad. Han slutade tvärt när Kims mamma kom in i huset, han gick ut i ett annat rum och pratade med henne. Jag hör att hon är upprörd och frågar honom om vad jag vet och om var hennes dotter är. Sen kommer hon in till mig i gästrummet och frågar även mig vad jag vet. Jag ljög och sa att jag inte visste nått. Hon gick ut till morfar igen och jag hörde hur hon ringde några samtal.

Under tiden kom han in till mig igen, satte sig på stolen än en gång. In med handen igen. Jag ville att han skulle sluta men vågade inte säga det och berättade istället var Kim var. Han slutade och gick ut till mamman och berättade vad jag sagt. Hon kom in till mig och pratade, undrade varför jag inte sa det tidigare och om nått hänt? Hon frågade flera gånger. Morfar kom också in i rummet. Jag ljög och sa nä inget har hänt. Mamman frågade även morfar varför jag berättade för honom och inte henne. Mamman åkte iväg och skulle hämta Kim.

Jag låg hela tiden där i sängen. Ja då satte han sig där igen på stolen. In med handen igen kände på min barnkropp och pratade på. Om hur duktig, snäll och söt jag var. Han till å med sa att han ville träffa mig igen, själva. Undrade om han fick ordna ett konto på banken där han skulle föra över pengar till mig om jag ville träffa honom igen. Jag fattade inte vad han pratade om. Hela situationen var så konstig för mig. Sen var hans hand mer på magen igen var vid troskanten jag fick panik. Jag stoppade hans händer med att böja upp mina knän och tog mina händer på täcket över hans händer och drog upp dom högre upp. Han slutade som tur var då.

Kim och hennes mamma kom hem och det var högljudda samtal innan Kim kom in till mig. Hon lade sig i en sängen bredvid min. Och vi låg och pratade lite om allt. Jag var rädd att hon skulle vara arg på mig och att jag skvallrat på var hon var. Dagen efter åt jag frukost med Kim och hennes morfar innan jag tog bussen hem. Som om inget. Jag bara förträngde allt. Vi umgicks aldrig igen under barndomen.

Idag är jag 46 år och Kims morfar är död sen några år. Jag har tänkt många gånger på det som hände, vad hände, vad var det? Det tog några år innan jag förstod vad som hänt mig, att det var ett övergrepp. Jag var bara ett barn. Min händelse utspelades under flera timmar. Jag har även haft många tankar på vad Kim var med om den kvällen, än idag vet jag inte. Sen kommer skuldkänslorna, tänk om han gjort så mot andra? Vem vet var han gjort? T ex mot Kim, hennes mamma och moster eller någon annan. Det gör så ont att tänka så. Det tog mig många år att förstå varför jag som tjej inte gillade när killar tog mig på brösten. Jag bara stängde av mina känslor. Det som ska vara nått skönt hade förstörts av en morfar. Jag mådde dåligt under många år av skuld. Som jag inte bearbetade. Jag berättade inte för någon om vad som hänt mig. /Anna

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X