Sponsorer

Vi måste bli mycket bättre på att se barn som mår dåligt, idag så visar statistiken att mer än tre barn i varje svensk skolklass råkar ut för ett sexuelltövergrepp.

I lärarutbildningen läser man knappt en halvdag om dessa viktiga frågor som skulle kunna rädda liv. I skolan har vi tex schemalagda brandövningar och barnen blir fullmatade med information vad som skall göras vid eventuell brand. Det är givetvis viktigt att veta vilka trappor som skall användas och var klassen samlas på gården.

Men varför har vi inte schemalagda informationsdagar med genomgång av frågor om sexuellaövergrepp? Varför är inte alla lärare utbildade i dom viktigaste frågorna vi har? Varför väljer skolmyndigheten vad som dom anser vara viktigast? Sexuellaövergrepp på barn är ju det största samhällsproblemet vi har!

Inom idrotten sker tyvärr många övergrepp och långt ifrån alla klubbar tar problemet på allvar, många klubbar struntar i att göra bakgrundskontroller på tränare och ledare. Och om det sker övergrepp så väljer ofta klubben att mörka händelserna och gör interna utredningar och i flera fall låtit tränaren/ledaren söka sig till en annan klubb utan någon anmälan blir gjord!

Våra barn träffar sina lärare,tränare eller ledare inom föreningslivet mer än sina föräldrar och dessa vuxna personer saknar utbildning i många viktiga frågor, hur har det kunnat bli så här i landet Sverige som har koll på allt viktigt och även oviktiga saker?

Alla föräldrar måste vara mer närvarande och aktiva i sina barns liv och sluta att tro att myndigheterna löser alla problem. Inom föreningslivet finns det en tystnadskultur som är farlig för våra barn och inom idrotten går klubbens ekonomi före barnens trygghet!

Vi måste alla kräva mer av tex skola, idrotten, scouterna, kören, frimärksklubben det vill säga all verksamhet där våra barn befinner sig, för där våra barn befinner hittar vi också pedofilerna!

Vill ni stötta mig och Sara I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma 

2 thoughts on “Vi måste bli mycket bättre på att se barn som mår dåligt

  1. Hej!
    Mitt barn går i skolan, första klass. Och jag ska själv läsa till grundskollärare nu. Vad finns det för utbildningar att gå om detta? Jag tycker att detta är otroligt viktigt, därför vill jag veta vad jag ska fråga efter. Vad kostar det för att ta in er som föreläsare? Föreläser ni för både elever och personal? För att arbeta mot ett problem så måste alla vakna för dessa vidriga pedofiler!!

  2. Först, oändligt tack för det jobb ni gör!

    Kan ni rekommendera något bra utbildningsmaterial som man kan sätta i händerna på skola och förskola? Och på sig själv för den delen.

    Många tack för eventuellt svar,
    Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *