Lite småsur över att landets pedoraptorer gömmer sig bakom förtalslagen, som om den vore en osynlighetsfilt. Det är ju nämligen så att när en pedoraptor förgriper sig på ett barn, så skyddas förövaren juridiskt och man får absolut inte skriva om vad de har gjort, för då står man snart åtalad för förtal, oavsett om det man säger är sant eller inte, så jag bestämde mig för att kika lite på hur det ser ut utanför vår egen lilla ankdamm.

Tyskarna behöver minsann inte ligga sömnlösa om de råkat skriva ”mein Nachbar ist ein Pädophiler” på sociala medier under förutsättning att grannen faktiskt blivit dömd för våldtäkt av barn. I Tyskland är nämligen sanningshalten i fokus för vad som räknas som förtal.

I USA kan man också sova gott om man varnat omgivningen för att grannen våldtagit barn, ett 

rekvisit för att förtal ska vara uppfyllt är nämligen att påståendet ska vara osant.

Kanadensarna minsann, dom säger att om man kan bevisa att det fanns ett allmänintresse (håll barnen inne, grannen är peddo) och påståendet stämmer, så är det inte förtal.

Spanjorer, finnar, engelsmän, ja de flesta människor som bor I länder som omfattas av yttrandefriheten kan sova gott om natten så länge som det man skriver är sant. 

I Sverige, Nordkorea, Sydkorea, Kina och en del andra länder så ser vi lite annorlunda på saken då avsikten bakom uttalandet står i fokus och spridandet av en sann uppgift blir till förtal för att man smutsat ner någons rykte.

Vill ni stötta mig och Patrik I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X