Sponsorer

”Socialminister Lena Hallengren (S) understryker att det inte handlar om att kollektivt förbjuda barn att vara på olämpliga platser.– Det är en åtgärd som ska sättas in enskilt för ett barn som inte ska vistas i vissa miljöer, säger hon.

– Man kan tänka sig gator och torg, delar av stan. Kanske vid begränsade tider.

-Det skulle till exempel kunna röra sig om en plats där öppen droghandel pågår.”

 

Undrar i mitt stilla sinne om Lena Hallengren bor i något parallellt universum, där exkludering och förbud skapar en ovilja hos barn att vilja missbruka.

Lena verkar totalt ha missat att det faktiskt finns ett orsakssamband mellan obearbetade trauman och missbruk, och så länge som man inte jobbar med bakomliggande orsaker till barn som måste bedöva sig för att orka leva, så kommer vi att ha småknattar som knatar runt på platser som de inte bör vistas på. 

Lena har säkert inte varit en kamikaze-pilot, som dragits som en fluga till allt som är mörkt, men det har jag och jag kan lova att det enda som hjälper en unge som söker gemenskap med mörker, är att ge ungen tillhörighet, möjlighet att få vård för obearbetade trauman, positiva krafter, och låta ungen slå rot i god jord. 

Genom att exkludera från vissa platser gör självklart att ungarna söker sig till andra platser. Barn har ben, och de är dessutom väldigt smarta. Ska vuxna jaga ungar och förbjuda dem att vistas på vissa platser, istället för att inkludera dem och ge dem möjlighet att läka och slå rot i god jord, så är våra politiker är betydligt dummare än barnen. Länk till SVT längst ner på sidan.

Vill ni stötta mig och Patrik I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma

https://www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/nya-greppet-vill-forbjuda-barn-att-vistas-pa-olampliga-platser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *