Tänk dig att just du halkar efter i skolan. Tänk dig att just du rycks bort från din älskade mamma och blir placerad i familjehem, för att socialförvaltningen tycker att mamma inte har förmågan att hjälpa dig med läxorna. Tänk dig att pappan i pappan i familjehemmet våldtar dig vecka ut och vecka in i åtta års tid. 

När jag träffade Isa I februari, så berättade hon för mig, om sin barndom, och detta var just vad som hände henne. 

I Juli fyller Isa 28, och då blir övergreppsbrotten preskriberade, därför är det av största vikt, att socialförvaltningen följer lag och skyndsamt plockar fram hennes akt, men skyndsamt I socialförvaltningens ögon verkar inte riktigt vara samma sak som skyndsamt för oss andra. Jag och Isa har nämligen ringt trepart till socialsekreterare vid ett flertal tillfällen  för att de ska påskynda processen. 

Vid senaste telefonsamtalet så frågade jag rakt ut ”kan det vara så att det dröjer så länge att få ut akten att datum för preskription passeras?” Ja, svarade socialsekreteraren utan dröjsmål, och när jag påpekade för henne att ”man kanske bör undersöka så att familjehemmet inte har barn placerade idag, så svarade hon att det inte är hennes arbetsuppgift. Efter påpekandet att jag spelar in samtalet, så svarade hon ”jaha” men då lät hon inte lika styv i korken längre. Vi har förmedlat kontakt med jurist, så nu har hon någon som kämpar vid hennes sida och vi har förmedlat kontakt så att hon ska börja i samtal, men det blir fruktansvärt tungrott om halva samhället direkt motarbetar genom att inte samverka och verkligen trycka på för att förövarna ska matas med fler barn utan faktiskt ställas inför rätta.

Om Isas historia kan ni läsa mer på dumpen.se 

https://dumpen.se/2021/05/02/isa-❤/

Vill ni stötta mig och Patrik i vårt arbete, så är vi väldigt tacksamma. Märker ni betalningen ISA, så delar vi bidraget med Isa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X