Sponsorer

Öppet brev till Sveriges Regering.

2015 betalade Mats ett destruktivt barn för att utnyttja ett hennes redan sargade kropp sexuellt. I domen från 2016 står att läsa om hur han inte en, men två gånger tog sig friheter med ett barn som ingen vuxen får göra.

Sekretess A, som flickan kallas i domen var 14 år vid båda brottstillfällen. Mats befinns även skyldig till sexualbrott mot en 13-åring.

Tingsrätten bedömer att det sammanlagda straffvärdet för att köpa sexualbrott av en fjortonåring och sedermera utnyttja henne sexuellt, samt sexuellt ofreda och försöka förmå en trettonåring att sälja nakenbilder bör ligga på fyra månaders fängelse.
När hovrätten sedan tar upp fallet reduceras straffet till skyddstillsyn med föreskrifter om deltagande i ROS-programmet.

Skadeståndet som Mats ska betala är 15.000 kr till sekretess A och 10.000 kr till sekretess B.

Dom: B11230-16

I februari 2024 blir Mats återigen aktuell. Denna gång som målsägande i ett våldsbrott. Mats ska här ånyo ha bestämt träff i sexuellt syfte med ett barn. De som dök upp på mötesplatsen var en våldsam gruppering och Mats blev misshandlad.

När Mats dök upp häromdagen för att träffa ännu träffa ett barn, visar han med all önskvärd tydlighet hur stark en sexuell drivkraft gentemot barn faktiskt är. Här behöver vi lära oss hur farligt det är att utgå från egna referensramar när vi gör en bedömning av andra människors farlighetsgrad.

Mats hade sexuell kontakt med ett av våra fiktiva barn en tid. Träff bestämdes till Kristinehamns station. I konfrontationsvideon ser man hur Mats gång på gång vänder samtalet till hans perspektiv. Han berättar om misshandeln, och hur dåligt han mår, men samtal om barnens mående utelämnar han totalt. Mats är en utåt sett fungerande medborgare som till vardags arbetar som busschaufför. På kvällar och helger blir Mats ”Bobo”. Precis som väldigt många andra vuxna har Bobo som målsättning att skapa brottsplatser av barns kroppar.

I likhet med Mats duckar svensk press och Sveriges regering debatten om oskyddade barn.

Har tanken ens slagit er att börja i rätt ände? 

MVH

Dumpen

Till er andra som läser ber vi er att skriva under namninsamling om ni vill att Svenska barn ska skyddas med samma brottsförebyggande lagstiftning som andra länder infört:

https://www.skrivunder.com/2forty2_kraver_lagandring_for_skydd_av_vara_barn

 

31 thoughts on “Mats-Bobo neverending story (Napp #468) Kristinehamn

  1. Snedvriden gubbstrutt som ens kan tro att ett barn skulle digga hans ålder och utseende?! Och kör turistbuss? Många barn åker med…

  2. Helskotta vilket tjat, extremt manipulativ. Den mannen tänker inte på annat än sex!

  3. Fy för den lede!
    ”Jag har inte mått bra ”
    Jag har aldrig upplevt en dag utan att må skit, jag tom ber till gud om att få vandra vidare men jag har faan aldrig någonsin velat förstöra någon annans liv för det, och här handlar det om ett BARN dessutom. ”Jag mår dåligt, så jag vill våldta ett barn ” det är synd om dig du 🙄

  4. Jag förstår inte Sverige! Jag förstår inte varför de släpps ut gång på gång och att de får så låga straff 🙁 det är sjukt!

  5. Föräldrar! Varna era barn, prata och förklara att det finns vuxna som är farliga, hur jobbigt det än känns så prata! För män som denna kommer aldrig att ändra sig.

  6. Oj oj oj, stackars man som inte mår bra och blir lurad. Det är så synd om honom… Vidriga, självömkande, egocentriska, äckliga j**la groomer! Jag finner knappt ord, detta var nog en av värsta gäddorna enligt mig, för han är FULLT medveten om vad han håller på med och det märks att han är erfaren. Nä, jag…f*n, jag blir så förbannad och ledsen.

  7. Oj så sämst borförklaring till sina pedofilimpulser.. ”men jag har ju har mått så dåligt”..
    Och ännu mer skitsnack på det. Han kommer inte alls ta tag i sitt problem.

    Jag har förresten också mått dåligt i mitt liv men inte fan försöker jag våldta barn för det! 🤮

  8. ”Äsch, jag ska bara få våldta barn då jag mår dåligt”
    ”Äsch, jag ska bara få råna en bank då jag har lite pengar och mår dåligt”

    Vilket offer alltså, stackarn! Bryr sig bara om konsekvenserna han får men inte de konsekvenser han orsakar andra…

    Men det är så synd om honom att han mår dåligt och ska därför få ha rätten att våldta småbarn! 😠

    Tror tyvärr han kommer fortsätta skapa offer, han lär sig aldrig. Inte ens då han vart sååå rädd för att han kunde ha dött av grabbarna som misshandlade honom, har ingen som helst sympati. All sympati går till flickan som han våldtog, där är det riktiga offret och alla andra barn han har utsatt.

  9. Jag orkade inte ens läsa klart konversationerna, fick ont i hela magen, tänk hur många ofiktiva barn han hetsskriver med!? Man kan omöjligt vara frisk om man hetsfrågar om de är tillsammans och att han älskar henne, KRÄKS!! Jag blir irriterad på varenda gäddinlägg men den här dåren, usch! För de som inte skrivit på namninsamlingen GÖR DE!

  10. Han förstår verkligen inte hur sjuk han är och hur sjukt hans beteende är. Saknar självinsikt och empati för andra än sig själv. Om varken dom, vård eller medborgargarde kan få honom dra den slutsatsen utan han bara fortsätter tycka han ”mår dåligt”, ja då kommer han inte sluta. Vi kommer se honom igen, framförallt barnen kommer göra det tyvärr.

  11. Vilka hemska män det finns !!
    Tänker bara på sex, och sitt eget behov. Pratar om kärlek till ett främmande barn
    Han kan ju för tusan vara farfar åt barnet . Ser för mycket på porrfilm, verkligheten blundar de för ……

  12. ”Jag borde ha fattat efter första.”

    -Du borde ha fattat innan första. Man rör inte barn.

    Hans konstanta fiskande efter sympati är vidrigt. Han har kommmit undan med att manipulera och grooma folk så länge att han inte ens märker av att han gör det. Väldigt farlig människa, tror inte alls på att han kommer bättra sig. Om inte varken dom, misshandel eller uthängning räcker så måste han spärras in.

  13. Alltså man häpnar ju över mängden män i övre medelåldern som vill ”vara ihop” med barn dom hittat på KIK, Snap eller Pokemon Go(!?) Hur står det till i skallen på dessa män egentligen? Och så blir dom ledsna i ögat när barnet inte omedelbart svarar. Hur kan dom ens fungera i samhället? Hur kan dom inbilla sig att ett barn skulle intressera sig för en blekfet gråhårig 60+are som mest ser ut som någons farfar? Vilken värld lever dessa män i?

  14. Men snälla NÅN. Vad f*n är detta?

    ”Älskling, älskar du mig, är vi ihop, vill du röra mig, vad tycker du mest om med mig, visst vill du röra mig? Hallå? hallå du svara inte på min fråga bla bla bla.”

    Kunde inte läsa klart. Vidrigt.

    Om du läser det här Mats, jag hoppas du skäms. Ta av dig din jävla offerkofta och sök hjälp. Att du åkt dit flera gånger och inte lärt dig.

    Jag förstår att man inte kan diskutera med en sån här person, men blir inte mindre frustrerad för det.
    Tack för allt ni gör! Ni behövs.

  15. Vad är det för fel på personer. 54 år och tror att någon ung person vill vara hans flickvän och då innan de ens hunnit träffats. Hur kan man ens vilja vara någons flickvän innan man ens har träffats, stort fel på en då.
    Sök hjälp och håll dig ifrån barn och kan du inte det så be att bli inlåst.

  16. Mår så illa när jag läser alla hans frågor och sökande efter bekräftelse.
    Jag blir påmind om min barndom då min morbror betedde sej på samma sätt.
    Ett mycket sjukt beteende och en vidrig människa!

  17. Domar, skadestånd, misshandlad, genomgått ROS-behandling, fått plats nummer #468 som gädda på dumpens hall of shame.
    Ingenting verkar ha någon som helst effekt på dig.
    JAG har mått dåligt.
    JAG har blivit dömd.
    JAG har blivit misshandlad.
    JAG har levt ihop med en psykiskt sjuk kvinna och därför har JAG mått dåligt.
    Du behöver lyfta perspektivet från dig till dina offer.
    Hur mådde HON efter att jag våldtagit HENNE.
    Hur mår HON efter att jag skrivit det jag skrivit i chatten.
    Om det inte hade varit ett fiktivt barn denna gång hur hade HON mått efter att vi träffats och jag våldtagit HENNE?
    Gör ett ärligt försök! Om du inte förmår göra detta spelar det ingen roll hur mycket hjälp du söker. Det måste börja med dig och ditt perspektiv!
    INGA fler barn får drabbas av din snedvridna sexualitet!

  18. Som vanligt så har jag läst domen.

    Det finns lite felaktig och farlig information i artikeln. En del av felen kan ge pedofiler upplevelsen av att det finns en lucka i lagen och det kan möjligtvis leda till ökad brottslighet. Domen avser handlingar som ägde rum 2015. Lagarna har ändrats sen dess i flera omgångar.

    Han dömdes för köp av sexuell handling av barn, eftersom att barnet var under 18. Åklagaren påstod inte att Mats visste om att barnet var under 15 och man antog inte heller att han borde ha förstått att barnet var under 15 eller att han hade varit oaktsam angående hennes ålder. Den typen av resonemang fanns det inte möjlighet till på den tiden. Tingsrätten och hovrätten hade inte heller anledning att betvivla angående att han inte visste att barnet var 14, utan trodde att barnet var 15. Vid 15 år har man sexuellt självbestämmanderätt vilket innebär att han dömdes under nästan samma omständigheter som om han hade köpt en sexuell tjänst av en vuxen kvinna. Anledningen till varför han ändå fick ett fängelsestraff och inte böter är för att barnet var under 18 och att det finns en anledning till att utdöma fängelsestraff för att skydda barn från att dras in i prostitution. Hade han inte betalat, då hade han inte dömts alls. Det var penga-transaktionen i samband som var den brottsliga handlingen.

    Han dömdes alltså inte till köp av sexuell handling av 14-åring utan till samma straff som om han hade köpt sex av en byxmyndig 15-åring. Hade de antagit att han trodde att barnet var 14, då hade han dömts för våldtäkt mot barn.

    Med de omständigheterna klara för sig, då är det inte speciellt förvånande att han fick några månader och inte 2 år som var lägstes straffet för våldtäkt mot barn på den tiden.

    Man bör också beakta vad det är för gärningar som åtalet avser angående de två sexköpen. Första gången fick barnet 10 000 kr för ge och ta emot oralt sex. Pedofilen fick inte utlösning. Andra gången fick hon 2000 kr för att runka av honom. Det förekom aldrig något vaginalt eller analt sex.

    Det som är talande angående pedofilens inställning till brottet är att han kände ånger över att det var mycket pengar som han hade spenderat. Ingen ånger över att ha köpte sex av ett barn. Så han var nog medveten om att det var ett barn.

    Anledningen till varför straffet reducerades till frivård, var på grund av att man ansåg att det fanns goda möjligheter till att vårda honom i ett program för sexbrottslingar så att han inte skulle återfalla i brott. Ilskan bör riktas mot frivården på grund av deras omdömeslöshet angående vårdens möjliga resultat.

    Frivården är en ganska slapp organisation. Jag dömdes i min ungdom till att gå dit en gång i veckan under 20 veckor för någon kvarts pratstund. Det avsåg brottet hot mot tjänsteman. Jag fick till frivården endast en gång. Jag såg till att ge ett exemplariskt intryck vid första besöket, därefter utnyttjade jag mina tidigare planterade frön till att ringa in och påstå att jag inte hinner komma in på grund av mycket jobb och att en missad deadline kunde resultera i höga eventuella skadeståndskostnader för bolaget. Efter några veckor slutade det med att de föreslog att det är bättre om jag inte kommer för att jag verkar ha allting ordnat. Deras argument till varför jag inte behöver komma var väldigt svaga. Den officiella versionen lär ha varit någon helt annan eller så är det ingen som utövar någon kontroll av dem så att ingen version var nödvändig. Jag hoppas att det inte är lika lätt att slippa undan ROS-programmet, för då kan det eventuellt vara anledningen till varför han återfaller i brottslighet.

    Idag hade han dömts för våldtäkt, eftersom att lagarna har ändrats en hel del sen 2015. Idag hade de ansett att han borde ha förstått att hon var under 15 eller varit oaktsam angående omständigheten att hon kunde ha varit under 15. Våldtäktsbrottet skulle konsumera sexköpsbrottet.

    Det som ert öppna brev till regeringen avser, har redan klubbats igenom i riksdagen. Det var flera år sedan. 2018-2019. Där någonstans. Idag hade han inte fått ett så här milt straff. Idag hade han fått minst 3 års fängelse med anledning av påföljderna har förlängts från tidigare 2 år som lägsta straff. Pedofilerna bör vara medvetna om det. Man kan enkelt få intrycket av artikeln att om man betalar ett barn innan man våldtar, då är det lugnt, att det är en lucka i lagen. Så är det inte.

    Sök vård peddo. Nästa gång får du ett lång fängelsestraff om du upprepar din tidigare brottslighet.

  19. Som en 40+ kvinna blev JAG stressad av hans konstanta skrivande, tänk då hur en 14-åring hade mått. Fy faan för såna äckel! Bra jobbat som alltid!

  20. ”Buhu, buhu, jag mår dåligt…” Jaha, vilken människa gör inte det? Det kan aldrig ursäkta våldtäkt på barn. Sämsta ursäkten. Var ärlig istället och säg: ”Jag är skadad och får en kick av att våldta barn.” Så ser ju sanningen ut. Det är den du måste fejsa. Sluta tyck synd om dig själv. Alla människor mår dåligt, mer eller mindre ofta, i mer eller mindre utsträckning. Men ALLA människor är också ansvariga för sina handlingar. Du också.

  21. Idiotjävelhumanismen genomsyrar rättsväsendet i Sverige. Det är därför förövare får löjligt låga straff, som inte står i proportion till brottet. Tyvärr kommer det inte att räcka med en lagändring. Man måste även byta ut alla myndighetsaktivister, som med näbbar och klor letar efter förmildrande omständigheter, för att fria och/eller skriva ner straffen så mycket som möjligt.

  22. Här luktar det mytoman.
    Han har inte lärt sig något av tidigare händelser, alltså har han ingen självinsikt.
    Kan tänka att han har talets gåva, och då har frivården gått i hans fälla.
    Allvarligt talat, detta är en gränslös person utan en tanke på att ändra sitt beteende, han säger det som låter bra och vad andra vill höra.

    1. Ingen insikt? Jo, jag tror att han vet precis att man inte ”får” syssla med sexbrott men han skapar ursäkter för sig och skiter i alla andra än sig själv.

  23. Otäck Människa,hur kan han gå fri,borde vara på behandling,blir mycket upprörd över detta,att dessa människor finns överallt,i alla yrkesgrupper,Tack Dumpen att ni finns,ska sätta in pengar till er, ♥️

  24. Att vara pedofil bedöms vara en sjuklig avvikelse som ofta ursäktas med förövarens egen tidigare utsatthet. Men hur bedömer vi politiker som medverkar till, att vi har högre straffsatser för ekonomiska brott än vi har för våldtäkt på barn?

    1. Det kanske är som vissa säger, att dessa personer även förekommer högt upp i maktens korridorer. Är det svårt att komma åt dom som är längst ner, så är det ännu svårare att komma åt dom som är högst upp.

      Den totala likgiltigheten och ursäkten att man bara tillämpar den skrivna lagen, håller inte som argument när det redan finns utrymme i lagen, för att straffa både våldsbrott och sexualbrott hårdare.

  25. Han verkar helt bortkopplad från förmågan att känna. Ingen emotionell koppling bakom orden. Bara tomma ord han spottar ur sig som han intellektuellt gissar är rätt att säga så att Han ska komma undan bättre.
    Blir lika arg på den här gubben som jag blir på regeringen som ”ligger i soffan” och låter bli att ändra lagen och då möjliggör för såna här typer att härja fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *