Sponsorer
☀️ Hej alla ☀️
Idag är det 2 år sedan jag skickade in ansökan om att bli bevakare för Dumpen.
Men istället så blev jag sammanställare för alla våra underbara bevakare ❤️ och mer skulle det bli. 😍
Att jobba med Dumpen är något jag brinner för, men det är även ett oerhört tufft jobb när man sitter med detta. Man önskar att man kunde ha stoppat det innan sakerna hände, och i den bästa av världar skulle det inte ens ha funnits att något sådant sker. Ilska, illamående, frustration, hat, sorg det är några av de känslor som rusar i en, ibland på en och samma gång.
Så vad är det jag gör egentligen?
Jag går igenom och läser alla åtal/domar som våra bevakare för landets alla tings/hovrätter skickar in till mig varje vecka där jag sedan gör en sammanställning på dessa och lägger upp på dumpen.
Varför?
Det är för att människor ska se och förstå hur stort detta problem egentligen är med vuxna män och kvinnor som tar sig friheten att få ut sina sjuka begär/lustar på oskyldiga barn. Att det inte är den där fula gubben runt hörnet utan det kan vara precis vem som helst, det kan vara den du minst anar. Men även många av dessa åtal uppmärksammas inte av media så människor har ju ingen aning. Och vet man inget kan man inget göra.
Vad kan man göra då?
Försöka få till strängare straff.
Och i mitt egna tycke försöka få bort preskriberingstiden. Det ska inte överhuvudtaget finnas en tidsgräns på när en person äntligen vågar öppna upp sig och berätta att då är det försent för en anmälan.
Jag har även hand om rekrytering av nya bevakare och upplärningen av dessa. Så är du sugen på att hjälpa till med detta så mejla din info, kort om dig själv osv. till [email protected].
Just nu behövs det dock ingen ny, men skulle det behövas så kontaktar jag dig, alltid bra att ha ett ”lager” 😊.
För tillfället så går jag även igenom alla åtalen från start där jag skriver om alla dessa för att få det som vi har det idag med mer detaljer kring åtalen, samt ålder om de är dömda sedan tidigare m.m., samt även tar in alla domar som saknas.
Detta gör jag för att man verkligen ska få en lika detaljerad överblick som vi har idag.
Men det är inte det enda jag sysslar med.
Jag har även hand om ”Min historia” verklighetens överlevare.
Där jag korrektur läser igenom de historier vi får in, ändrar om namn finns med och om det är specifika platser och allt annat som kan avslöja vem skribenten är men även förövaren, inte för skydda denne utan för skydda den utsatte för en förtalsanmälan. Sedan lägger jag ut det på Facebook, hemsidan, Instagram (verkligheten_for_overlevare) och via sistnämnda delar jag även det på X (twitter) och threads.
Det är tuffa saker att läsa igenom, man kan inte ens tänka sig hur det var för dessa personer som fått gå igenom de helvetet om man själv inte varit utsatt för liknande.
Det är så oerhört viktigt att dessa överlevare får sin röst hörd, även om de är anonyma.
Att få lov till att ha ett forum där de kan dela med sig utan att bli dömda.
Där de kan se vilket stöd alla våra fina medlemmar ger dem.
Det är även viktigt att andra ser vilken ondska det finns och vilket helvete dessa människor, även efter övergreppen, fått gå igenom när de väl vågat berätta.
Vården som sviker, som inte sätter in rätt resurser från början så dessa barn kan börja läka och kunna leva någotsånär normalt liv.
För vad händer när de inte får den hjälpen.
Självskadebeteende, missbruk i olika former som alkohol, droger, sex m.m.
Ett liv där man åker in och ut på psyk eller olika hem för man blir ett ”problembarn” som man inte kan hantera istället för att gå till botten med vad det är som orsakar detta beteendet.
Blir matad med tabletter och hoppas på det hjälper, att man blir en medgörlig zombie, för det är den enklaste vägen att gå när köerna är milslånga till vad som verkligen hade behövts, traumabehandling.
I värsta fall leder det till självmord när hjälpen uteblir.
Visste ni att Dumpen även har en stödgrupp för anhöriga och utsatta?
Där man kan stöd och hjälp. I gruppen finns man till för varandra och det finns även i viss mån stödpersoner att få ta del av.
Är du utsatt eller anhörig är du välkommen till Dumpens Legoklossar.
”Vill du veta mer eller känner att gruppen skulle vara något för dig är du varmt välkommen in i värmen! ”
Jag lägger även ut krönikor till både hemsida och Facebook sidan.
Om du vill skriva krönika/or för dumpen kontakta då mig för ytterligare information på [email protected]
—–
Jag är även, tillsammans med ett härligt gäng, moderator för Dumpen på Facebook, en av uppgifterna är att hålla koll på kommentarerna så tänk på vad ni skriver, hatkommentarer leder ingenstans mer än till tråkigheter, skriv istället på namninsamlingen för en lagändring.
⬇️ Länk till påskrift⬇️
Jag har även hand om mejlen [email protected] där man kan skicka in frågor ang åtal/domar eller ge tips om där är ett åtal på gång, men man kan även ställa andra frågor ex hur rätts processen går till osv.
Sitter även och klurar lite på att göra antingen någon form av livestream eller podd där både domar och överlevares berättelser uppmärksammas.
Behöver jag säga att hela mitt skrivbord är en enda stor postit lapp. 😅
Men jag älskar mitt volontär jobb för dumpen.
Jag känner en enorm tacksamhet att jag får vara en del av dumpens viktiga arbete, att få ha så underbara starka kollegor vid min sida.
Till alla oss dumpenvolentärer, fy fan vad vi är grymma vilket jobb vi alla gör ❤️
Till alla underbara medlemmar som finns här och stöttar med hjärtvärmande kommentarer till de utsatta, till alla er som öppnar upp er och delar med er, till alla er som bidrar på ett eller annat sätt så Dumpen kan hållas rullande och personer kan få traumabehandling eller stöttning på annat vis.
Utan er ingen Dumpen.
Utan er ingen förändring.❤️
Tack, tusen, tusen, tusen gånger om tack.
Ni är alla så underbara.
Sara och Patrik.
För mig är ni alla barns hjältar.
Tack för förtroendet att jag får vara en del av ert arbete för våra barn och för de vars barndom togs ifrån dem. ❤️
//
Jessica

2 thoughts on “2 år med Dumpen

  1. Tack för din viktiga insats Jessica! Jag förstår att även om det bara är ett fåtal av dumpens hjältar som syns utåt så finns det betydligt fler bakom kulisserna som gör ett lika fantastisk arbete!! Tack för att ni finns, ni är alla absoluta superhjältar av högsta rang!

  2. Numera med den senaste uppdateringen av ChatGPT så kan man ladda upp pdf-filer till AI:n och be den sammanfatta domarna. Då sparar ni resurser som kan läggas på exempelvis fiskande istället. Ladda upp domen sen kan ni ställa frågan: ”ange ålder på den tilltalade, alla åtalspunkter som han döms för och de åtalspunkter som han frias från, samt en kort beskrivning av vad alla åtalspunkterna avser för gärningar.”

    Ni behöver inte förhålla er till GDPR om ni gör det som privatpersoner. Det är istället tingsrätterna och exempelvis lexbase som borde ha utfört en bättre konsekvensbedömning och inte lämnat ut domarna med risk för att detta skulle ha kunnat ske. Ingen kan heller bevisa att ni har använt er av ChatGPT. Vem som helst kan ladda upp domar till ChatGPT och deras programvara är proprietär så ingen annan än de själva kan se vad som har laddats upp till dem, utan en polisanmälan, så utnyttja möjligheten till ett mycket mer effektivt arbete. Det är riskfritt.

    Förresten, ni har tidigare nämnt en utredning och beskrivit det som att regeringen vill begränsa möjligheten till att få ut domar. Det är inte det som utredningen avser. De vill begränsa kriminellas möjligheter till att hitta sina nästa offer för sitt skjut- och spräng-våld via tjänster som ratsit, mrkoll o.s.v.

    Lexbase kommer dock att förbjudas. Det finns en EU-dom mot en liknande tjänst i Lettland som ledde till att tjänsten förbjöds på grund av GDPR. Lexbase är föremål för ett tvistemål från en av de kriminella som finns i deras databas. En svensk domstol har för någon månad sen eller två, bett om ett förhandsavgörande från EU-domstolen för att få reda på tillämpningen av GDPR. Ett sådant förbud skulle inte gälla er. Det är en stor skillnad mellan en äkta nyhetsmedia och exempelvis lexbase som enbart är en sökbar rättsdatabas, men som har en liten sektion som kallas ”nyheter” enbart för att det skenbart ska framstå som att rättsdatabasen inte är det huvudsakliga syftet, trots att det är just den sökbara databasen som utgör deras enda inkomstkälla. Det framstår som ett solklart fall. Av samma anledning som flera andra företag har blivit nekade angående utlämnande av domar den senaste tiden så borde inte heller lexbase få tillgång till dessa, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *