Det är 3 år sedan vår värld kastades upp och ner.

Jag fick det där samtalet mitt i natten som ingen vill ha…

…mina barn hade blivit sexuellt utnyttjade av sin far medan jag var bortrest.

Där å då kändes det som om tiden stannade samtidigt som allt spelades upp i raketfart i huvudet. Sen dess har jag försökt stå stark i denna process av utredningar, rättegångar, skilsmässa mm samtidigt som jag gör allt för att barnen ska kunna läka, känna sig trygga och titta framåt i livet.
Jag är stolt över mig själv och att jag orkat ta mig/oss igenom detta, men ändå finns skulden o skammen där.

Skulden för att jag inte kunde finnas för barnen då när de blev utnyttjade.

Skulden för att inte ha sett eller förstått vad som pågått.

Skulden för att JAG valt just honom som deras pappa.

Skammen att jag levt med en pedofil.

Skammen o tabun som gör det så svårt att prata om.

Mardrömmarna som förföljer oss, rädslorna, oron.

Blickarna på stan när vi är och handlar, som om det är vi som gjort fel. Alla konstiga frågor vi fått under utredningens gång där jag ibland känt mig anklagad. Eller råden från soc där jag ska främja en framtida relation för barnens bästa??? Barnen som aldrig mer vill se han!!!
Vår rädsla för hans rättigheter hit o dit.
Varför skyddar inte samhället utsatta barn o kvinnor bättre?? Varför ska vårdnadshavare ha så mycket rättigheter men så lite skyldigheter?

Hoppas, hoppas, hoppas på en lagändring där BARNENS BÄSTA står i första fokus.

Där utsatta har lättare att få skydd.

Där skola, vård, soc mfl vågar ta ställning och att vi ALLA vågar prata öppet om dessa frågor och de som händer i det tysta 🙁

Jag vill få utrymme att sörja det som hänt och se en ljusare framtid. Men känner mig som en robot som stänger av känslorna för att orka med det som hänt.

Jag är så STOLT o TACKSAM för det arbete alla ni på DUMPEN gör. Ni är fantastiska 💖💖💖

Till ALLA er där ute som blivit utnyttjade, blir utnyttjade eller har en bekant som blir/blivit utnyttjad. Kämpa på och våga berätta, ta emot hjälp. Massor av styrkekramar 🫂

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA!

4 thoughts on “Jag fick ett samtal ingen vill ha

 1. ”Skulden för att JAG valt just honom som deras pappa.”

  När man har funnit den ”perfekta” mannen så brukar det vara de ämnen som utsöndras vid förälskelse och kärlek, som får en till att tro att han är perfekt, eftersom att dessa ämnen sänker det logiska tänkandet. Du är helt enkelt normal som inte har sett sanningen.

 2. man fattar inte hur soc råd alltid är att främja en relation , skulle dom vilja ha det med sin våldtäktsman . man läser det överallt kvinnor ska samarbeta med männen som slagit dom , barnen ska vara hos pappan som våldtagit o kanske i vissa fall misshandlat . fortsätt kämpa o stå stark !

 3. Fruktansvärt! Jag vet hur det känns. När mitt barn blev utsatt av en släkting blev det kaos. Jag har haft skuldkänslor för att jag inte kunde skydda mitt barn.
  Det är så svårt att förstå att det finns människor som skadar barn. Fortsätt kämpa!

 4. Det är det mest fruktansvärda. Har gått ett par år för mig med sedan jag fick samtalet. Inte barnens far men en som varit där under större delen av deras uppväxt och den jag valt som usch pojkvän.
  Plötsligt förstår man en massa saker. Glada barn som blir inåtvända, glada som slutar umgås med andra, klarar inte skolan.
  Innan skyllde man från vårdens sida på Adhd och autism etc och skilsmässa. Jag protesterade men de ansåg att det är så.
  Så jag trodde det var så. Tills samtalet kom. Rättegång i tingsrätt, dom och han överklagar ny rättegång. Och under tiden så stämmer aset mig på pengar. Lyckas ljuga så pass bra att han vinner dessutom. Så nu är jag till råga på allt skuldsatt till pensionen. Ingen semester för mina kids så de kan få ha roligt och tänka på annat.
  Jag har stressat sönder mig så pass i allt att jag blev sjuk, utmattning etc och en lite ballongsprängning efter kramp i bröstet i år.

  Det är ju inte bara. Barnen behöver hjälp och stöd, man behöver själv hjälp och stöd. Barn som kanske aldrig mår bra igen och kommer inte kunna komma ut i arbetslivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X