En 56-årig man från Rimbo har åtalats, misstänkt för flera grova våldtäkter mot en ung flicka. Brotten ska ha begåtts när mannen satt barnvakt. Detta står att läsa om i Norrtälje Tidning.

Under hösten, när en av våra medarbetare återgick till sitt arbete som lärare efter mammaledighet, så tog hon steget att prata om sexuella övergrepp med sina 10-åriga elever.

Redan när hon 2021 började fiska, så berättade hon under intervjun att hon ville skydda sina elever och alla barn.
Fisket och tipsgranskningen , som är hennes områden på Dumpen har gjort att hon har god insikt i hur omfattande problematiken är.
Givetvis pratade hon inte om Dumpen med sina elever. De vet inte om att hon fiskar. Men hon pratade om att vuxna ibland gör fel mot barn , och vikten av att berätta om man skulle bli utsatt.

Två dagar efter lektionen satt en av eleverna i mammans bil.
De skulle åka hem från skolan.
Flickan berättade för sin mamma att hon aldrig mer vill åka hem till sin barnvakt.
Barnvakten var en man, som varit mammans bästa vän sedan 33 år tillbaka. Flickan berättade att mannen tar på hennes privata delar.

Mamman, en hårt arbetande och ensamstående kvinna blev givetvis chockad. Hon valde att göra polisanmälan samma dag.
Dagen efter anmälan blir mamman och flickan kallade till förhör. Mannen grips direkt efter.
Den 14 september häktas han, misstänkt för grov våldtäkt mot barn. I mannens dator har man hittat bilder på flickan från hon var fyra och framåt. Mannen är misstänkt för en lång rad sexualbrott mot barn.

Samma dag som polisanmälan gjordes fick flickans mamma stödpersoner genom Dumpen. De har bevittnat flickans och mammans resa och sedan allt uppdagades har det minst sagt varit körigt.
✔️Pappan som aldrig någonsin varit en del av flickans uppväxt eller hjälpt till, ansöker om ensam vårdnad.
✔️Mamman får inte förlängd provanställning då hon blev tvungen att stanna hemma mycket med flickan och har således blivit arbetslös.
✔️Efter tre månaders intensivt hjälpsökande hos en lång rad instanser beviljas flickan till slut traumaterapi från Ericastiftelsen.

Torsdag den 4 april inleds en tre dagar lång rättegång mot mannen.
Vi är ett helt gäng Dumplings som kommer att närvara, för att stötta mamman. Och lärarinnan som berättade för barnen om sexuella övergrepp ska vittna.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

4 thoughts on “Vikten av att prata med barn

  1. När jag pratade om grooming med min son och hur vuxna kan hota barn för att få bilder etc. Så säger han 10 år gammal
    – Då säger jag bara att dom får gå till er o berätta, för ni älskar mig oavsett.

    Vilken lättnad det var att höra, och det var samtidigt lite ledsamt att barn inte har större tilltro till vuxenvärlden än att dom faktiskt kan gå till sina föräldrar.

  2. Borde bli en självklar del av skolan att barn får veta att vuxna inte alltid gör rätt. Hade det inte varit för eran medarbetare hade det sorgligt nog fortgått ännu längre. Alldeles för enkelt för förövare att förgripa sig på barn som inte vågar berätta

  3. Så himla bra att man pratar om sånt i skolan det behövs verkligen . så himla bra att mamman inte tvekade en sekund o anmälde direkt . tappar hakan av att mamman ovanpå allt blir arbetslös vilket inte borde få hända här o sen att läsa att en pappa som aldrig funnits där tror sig helt plötsligt vara en bättre fast punkt . jag hoppas verkligen att livet vänder o att hon hittar en ljuspunkt i tillvaron . så många svek på en o samma gång 🙁

  4. Men vänta 3 månader på hjälp till tösen?? Var tog vårt sociala skyddsnät vägen? Familjen behöver stöd å hjälp inte vårdnadstvist å arbetslöshet!! Sååå arg nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X