Bild på Admin Katta som håller i en virkad älg

Hej!

Idag har jag publicerat domarna för december månad år 2023 här på vår hemsida, 98 åtal som tingsrätter och hovrätter har avgjort.

Varje månad sitter vi i Dumpens bevakargrupp troget och envist och beställer hem alla åtal och domar som handlar om barn som blir utsatta sexuellt. Rubriceringarna på målen är allt från barnpornografibrott till grov våldtäkt på barn. Gemensamt för alla målen är att det är riktiga barn som råkar illa ut.

Ett åtal med tillhörande dom som vi har diskuterat internt i bevakargruppen är det omtalade Snippa-målet, där mannen frikändes därför att hovrättens ledamöter inte kunde komma överens om vad en snippa är. Nu såg jag att det målet ska tas upp på nytt, och denna gång ska den åtalade få ta med en skyltdocka i barnets storlek till hovrätten för att kunna visa för ledamöterna att barnet ljuger. Hur ska ett utsatt barn våga anmäla sin förövare när samhället hela tiden håller förövaren bakom ryggen och tillåter att barnet blir misstänkliggjort?

Nu på morgonen har jag roat mig med att räkna ihop bevakargruppens samlade insats för 2023, och såhär ser det ut:
Vi har rapporterat sammanlagt 1266 åtal, 933 i tingsrätt och 333 i hovrätt.
Vi har rapporterat sammanlagt 1066 domar i tings- och hovrätt.
I var och en av dessa åtal och domar är det riktiga barn som råkat förfärligt illa ut. Samtliga åtal och domar finns sammanställda här
https://dumpen.se/category/rattsbevakning/ 
Du som vill läsa ett åtal eller en dom tar kontakt med aktuell tings- eller hovrätt. Åtal och domar är offentliga handlingar. 

Så tar vi en titt på Dumpens arbete. Fram till idag har vi publicerat 372 gäddor på vår hemsida. Gäddor är personer som har kontaktat barn, i syfte att våldföra sig sexuellt på dem. Just de här 372 personerna har råkat möta Dumpens fiktiva barn. Gäddornas avsikt har varit tydlig, det är övergrepp på barn som är deras enda fokus, men som tur är har inga riktiga barn råkat illa ut i just de här fallen.

Kära folkvalda politiker, nu behöver ni steppa upp och ta de här frågorna på allvar!
Vad gör ni för att skydda våra barn? När kommer det att bli tillåtet för polisen att jobba på samma sätt som vi gör, och som polisen i många andra länder gör? Bevisprovokation för att skydda våra allra minsta och svagaste måste väl kännas som något som självklart ska införas, gärna på studs?

Vi kämpar på och bidrar med det vi kan alla vi Dumpenvolontärer för att nå vårt mål: en lagändring. Tack för ordet och ha en fin dag därute!
Admin/K@tta

 

3 thoughts on “Dumpenvolontärens tankar om barn, gäddor och lagstiftning

  1. Väntar och väntar på lagändring en!
    Ni är mina största idoler som utför ett megastort arbete! ❤️

  2. Hoppas och håller tummarna och tårna att det ändring nu! Gäddorna förstör barns liv! Varför fattar inte politikerna detta faktum? Jätte tack till er som orkar jobba med detta, ni är guld värd 💝🌹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X