Sponsorer

11 thoughts on “Vi söker kontakt med dig..

 1. Tack för arbete ni gör. Helt fruktansvärt vad många barn (mest tjejer) får utstå. Vad är det med männen? Det måste finnas en viss procent som har empatistörning. Se bara vilka som begår brott i övrigt och sätter igång krig.

  Jag går motvilligt in tittar nästan varje dag men jag har delvis tappat hoppet om männen, när går på stan, bussen och tunnelbana, ser uteliggare, pappor. Jag har tidigare alltid hälsat och tänkt väl om alla. Min människosyn har förändrats.

 2. Håller helt med Sofia, även om jag själv är man. Sedan jag började titta på dumpen så har jag helt tappat hoppet om mänskligheten. ALDRIG hade jag kunnat föreställa mig att det var ett sånt utbrett problem, men efter att ha tittat på era fiskehistorier så inser man ju att pedofilerna är överallt och dom är ju hur många som helst. MEN jag älskar det ni gör och att ni hittar och hänger ut dom, jag hoppas att dumpen växer och blir större och mer inflytelserik ända tills alla pedofiler är så rädda för er att dom ger fan i våra barn!

  Åter igen stort tack till att ni viger era liv och er tid till att faktiskt göra skillnad!

 3. När Dumpen startades trodde jag att det fanns kanske 5-10 stycken pedofiler i hela Sverige och att dessa bodde utspridda ensamma i skogarna, i gamla ruckel till hus. Tänkte att de var enstöringar som nästan aldrig har träffat några människor och att de inte såg skillnad på vuxna och barn. Tänkte att Dumpen tar fast dessa 5-10 stycken och sedan läggs Dumpen ner. Men där hade jag fel. Pedofiler verkar det finnas gott om och i alla samhällsklasser, och de verkar inte vara enstöringar heller. Det får mig att tänka hur många pedofiler man själv kan ha träffat på genom åren. Troligtvis några stycken.

  Lagarna i Sverige är för dåliga eller obefintliga. Löjliga straff. Löjliga påföljder. Ser gärna att vi kommer upp i amerikanska straff och påföljder när det gäller dessa typer av brott. Eller de flesta brott.

 4. Wikipedia påstår att det är svårt att avgöra hur många pedofiler det finns, men det varierar mellan 7-34% av den manliga populationen. Det innebär att det borde finna någonstans mellan 250,000 till 1.2 miljoner pedofiler. Hur många av dem som sedan blir potentiella gäddor är svårt att veta.

  Det är självklart inte rimligt att Sara och Patrik ska hitta en miljon, eller ens hundratusen gäddor, och det är därför Dumpens större mål – att ändra lagstiftningen så att myndigheterna får de verktyg de behöver för att kunna jobba med problemet på ett vettigt sätt – är så viktigt.

  1. Helt galet många. Alla pedofiler utför inte brott, tack och lov. Men siffran är skrämmande hög. Ta det lägsta antalet 250 000 och låt det smälta in…

   Jag har försökt att få fram hur många pedofiler det kan finnas men inte hittat. Tack Isak.

   Självklart borde en ny lagstiftning vara på plats så snart det går. Men känner jag Sverige rätt så kommer det ta väldigt lång tid, eller det kommer aldrig hända. Glöm inte av att det finns partier (eller minst ett parti) i Sverige som gillar pedofili. Men hoppet finns. ”Amerikanska” eller hårdare straff borde införas i Sverige. Bums.

 5. Jag älskar det ni gör! Jag har kanske inte börjat hata män (kanske för att jag är man själv), men jag är mycket mer vaksam.

  Jag trodde heller inte att det var så här vanligt med vuxna män som vill utnyttja barn. Men med Dumpen som lyser med ficklampan så ser man lättare alla monster i mörkret.

  Jag är som sagt mer vaksam, och kanske – i alla fall kanske – hjälper det mig att skydda mina barn från ett hemskt öde. Så, tack för att ni öppnat mina ögon. Jag är tacksam och det är nog mina barn också. FORTSÄTT SOM NI GÖR!! NI GÖR STOR SKILLNAD!!

 6. Alla vi män behöver LYSSNA och umgås mer med kvinnor. Då är det enklare för oss att förstå att sexuella övergrepp är oerhört vanligt. Jag känner fler kvinnor som har drabbats än kvinnor som inte har drabbats av övergrepp, kränkningar och våldtäkt. Det är lite sorgligt att det kommer som en chock för oss att pedofiler och övergrepp är något sällsynt eller ”importerat”. Vi behöver bli bättre på att sätta oss in i tjejers/kvinnors tankar för att förstå att rädsla för övergrepp är en realitet och påverkar oss alla, men framförallt de utsatta barnen och kvinnor. Det räcker inte för oss män att säga ”inte jag, inte. Alla är inte sådana” osv. Vi måste förstå strukturerna på djupet för att göra skillnad. Det är ett ständigt pågående arbete och det byggs med lyhördhet, förståelse och empati. Tack Dumpen för att ni blottlägger denna sorgliga verklighet och förhoppningsvis väcker engagemang att rannsaka oss själva och vilja till att förändra.

 7. Ni som blir chockade över att det finns så många män som tänder sexuellt på barn. Att det finns så många män som är pedofiler/hebefiler. Välkommen till verkligheten. Detta har funnits i alla tider. Man har spårat detta beteende så tidigt som till romartiden. Då var det mer eller mindre tillåtet.
  Som tur är förändrades synen på detta redan på 1700-talet. Då kunde det bli kännbara straff för den som hade sex med barn (om det nu upptäcktes).
  Att mörkertalet här och nu är så stort tror jag oftast beror på att barnen känner skuld och skam. Inte ovanligt att de skräms, hotas till tystnad. Sexuella övergrepp på barn kommer tyvärr alltid finnas. Vuxenvärlden måste finnas där och vara lyhörd på signaler ifrån barnen, uppmärksamma på hur de mår och visa att de finns där, går att lita på och gärna vill lyssna på vad barnet vill berätta.

 8. Stämmer det att ni haffat en kille i 30-årsåldern nyligen som sen rätt omgående valde att ta sitt liv? Inom hockey-världen. Går rykte om det nämligen. Kommer videon på konfrontationen släppas?

  1. Nej, det ryktet är helt uppåt väggarna fel. Vi har INTE haffat någon kille i 30-årsåldern inom hockeyvärlden som sedan tagit livet av sig. Och någon konfrontationsvideo kommer naturligtvis aldrig att bli publicerad eftersom den inte existerar. /Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *