Sponsorer

Författare: Nicole Blomgren

Att det finns vuxna som vill göra barn illa är ett av de där adjektiven som inte borde finnas. Det är något man pratar om, men som alltid har känts lite dystopiskt i min värld.

Inte för att jag inte är medveten om att det förekommer, eller för att jag vill blunda och agera som en struts genom att trycka ner mitt huvud i klibbig och blöt sand.

Nej, det är för att när jag ser missnöjet i min systerdotters söta ansikte när jag inte frågar henne ”är du min kärlek?” och hon svarar med ett enkelt ”Mmm”, nickande när vi ses, undrar jag hur en vuxen människa, för sin egen njutnings skull, kan tycka sig ha den omänskliga rätten att blåsa ut det ljus som omger ett barn. Det ljus som gör barnet till just ett barn.

När förövaren finns i din närhet, inte i din omedelbara närhet, men några hus bort, blir det ännu svårare att greppa och förstå. Du omges av skuld för att du inte sa något, fastän du inte hade en aning.

En till synes anonym granne som du aldrig har hälsat på, men vet att han har söta glada barn som brukar cykla på gatan utanför vårt köksfönster, har blivit konfronterad av Patrik och Sara. Han mumlar ganska hjärndött att han ska göra en motanmälan, och att det faktiskt inte är han som vill träffa ett barn för att ha sex.

Då är nog den enda trösten att barnet är fiktivt, och att det är Sara och Patrik som möter upp honom för att konfrontera honom, istället för att hans perversa fantasier om hur han förstör ett barns liv blir verklighet.

Min gata har alltid känts trygg, för det är dit jag har återvänt när jag behövt slicka mina sår. Det är något jag har förknippat med kärleken till mina föräldrar, doften från tändvätska och grillkol, och stora sammankomster.

Nu känns den äcklig och otrygg, som ett smutsigt golv i en simhall.

Varje gång ett barn rör sig ner mot den nedre delen av gatan där gäddan bor, vill jag instinktivt skicka iväg dem, även om jag vet att gäddan inte kommer springa ut, greppa tag i det närmaste barnet och dra in det i sin mörka håla av fördärv och olagliga perversa fantasier om barn. Min mammainstinkt kickar in.

Maktlösheten gör mig galen. Polisen kommer aldrig att göra något, och eftersom gäddan har parkerat sitt arsle här för att göra något slags statement kommer han inte att röra på sig. Jag ber varje dag att han flyttar, bara för att barn ska kunna vara just barn och leka fritt och kunna precis som mig känna den tryggheten precis som jag gör. ”Hem, dit kan jag komma och slicka mina sår oavsett hur stora misstag jag gör” utan att behöva vara rädd för gäddan som lurar i vassen.

Den här gäddan skiljer inte från alla andra gäddor som vill våldföra sig på barn. De har samma retorik, samma dåliga ursäkter och bortförklaringar om att ha blivit hackade och att det inte är den på bilderna men det som äcklar mig allra mest är det där skenet som lyser över dem som en neonskylt.

Det där skenet som säger att ”jag är inte ledsen för att jag är ett rovdjur. Jag är ledsen för att jag blev påkommen”

9 thoughts on “Nicole – Ett påkommet rovdjur

 1. Ja, en sån där människa besudlar inte bara offret utan den gör också ett vämjeligt avtryck på alla runtikring. Stackars barn och stackars hans barn som har en sån pappa.
  Tack för en berörande text.

 2. Fantastiskt bra skrivet! Det värker i hjärtat för alla utsatta ❤️ det gör så ont och ja blir så äcklad… vill bara krama er alla som stått på helvetes brant ❤️

 3. Alltså vilken text !!! Så bra skrivet !!! Och så sant . Hur kan man ge sig på ett oskyldigt barn . Mitt hjärta blöder för alla utsatta barn .

 4. Varför har vi inte samma lagar för pedofiler som Usa.De registreras på ett register alla har tillgång till.Flytar en peddo in i ditt område får du reda på det.Och de finns vissa trailerparks där de bor för de inte kan bo någon annanstans.Deras liv förstörs precis som deras offers.

  Samma gäller våld i nära relation.Pappor som har barn med skyddad folkbokföring mot dem får umgänge.Även om de slagit sina barn och barnets mamma.

  Undrar om peddos som inte antastat sina barn men andras barn.Får de vårdnad och umgänge? Säkert får det de.Staten kränker hellre offer än förövare.

  Mitt ex är inte dömd.Men jag oroar mig för hans vänner tonårsflickor.Innan jag rymmde från honom och fick skydd.Sa han att han tände på dem.De va 12-14 år.

 5. Som offer har jag väldigt svårt för allt gnäll här. Det är rätt osmakligt att läsa om hur alla försöker överglänsa varandra i att försöka höja sig själva genom att hacka på personer som varken kan hjälpa sig själva och eller saknar förmågan att förstå. Hyckleri kallas det.

  Sparkar ni på uteliggare också? Klart ni gör, såna vidriga illaluktande as som bara stör och är ivägen ska naturligtvis avlivas eller låsas in för gott, eller?

  Lika bra att skjuta av alla som avviker från normen när ni ändå är igång, glöm inte alla dessa så kallade offer, de är nämligen högriskpersoner för att göra likadant som det dem själva blivit utsatta för, såna vidriga personer kan vi väl inte ha i samhället?

  På vilket sätt förebygger ert själviska gnäll framtida övergrepp?

  På vilket sätt får er själviska offermentalitet, oss så kallade offer att sluta vara offer, bearbeta dumheterna och gå vidare i livet?

  Kanske dags att tänka lite längre än vad näsan räcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *