Sponsorer

En av knattarna som har stöd via Dumpen skulle under onsdagen gå in på socialförvaltningen för att hämta ut sina papper. Barnet befinner sig på annan ort. Alltså skickade Solna stad över hans papper till vistelseorten.

Killen hämtar ut sina papper. När han sedan sätter sig med sin kontaktperson och ska läsa, så hittar de ett dokument som inte tillhörde honom bland hans egna papper. Dokumentet innehöll ytterst känsliga uppgifter om ett annat, betydligt yngre barn.

Killen tar kontakt med socialförvaltningen i Solna som meddelar att man råkat göra ett misstag. Man säger att han absolut inte får berätta detta för någon och uppmanar honom att gå tillbaka till socialkontoret på vistelseorten. Där ska han lämna in dokumentet, så att de i sin tur kan återbörda pappret till Solna.

Onsdag kväll tog vi kontakt med föräldrarna till det yngre barnet. De blev mycket illa berörda av situationen. Torsdag eftermiddag ringde Solna socialförvaltning upp. Samtalet blev mycket kort och avslutades med att kvinnan la på luren, då hon inte ville svara på fler frågor.

Socialförvaltningen har ännu inte informerat familjen vars dokument kommit på avvägar om det inträffade.

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI YTTERST TACKSAMMA 

8 thoughts on “Solna läcker

 1. Detta har hänt även mig, då i Enköpings kommun. Placerades på skyddat boende med mina barn pga våld (mot mig) från pappan, och under utredningen fick jag material skickat till mig som innehöll en sida som inte hörde dit – det handlade om misstänkt barnmisshandel. Kontaktade socialtjänsten och fick typ ”hoppsan, var snäll och släng det,” till svar.

 2. Kan det räknas som en personuppgiftsincident som ska anmälas till IMY inom 72 h från upptäckt? Det måste ju räknas som känslig info. Det är ganska skrämmande men tyvärr inte överraskande

 3. Vi fick en hel utredning på ca 40 sidor gällande ett barns neurodiagnos skickat till oss från en instans i norra Sverige, vi bor i södra delen av landet.
  Mycket känsliga uppgifter som inte alls skulle hamna hos oss. De ville enbart att vi skulle skicka tillbaka handlingarna. Tror inte det ledde till andra åtgärder.

 4. Nu kommer jag göra det som jag alltid gör i dessa fall. Skicka e-post till alla berörda politiker i den kommunen, så att denna person aldrig mer får ett arbete inom den yrkeskategorien och så att politikerna trycker på för att hon ska få sparken. Avsikten brukar alltid uppfyllas.

  1. Förutom att berätta för våra eminenta fiskare, hur dom borde agerat… Nu jagar du en anonym person? Låt Dumpen sköta jobbet

 5. Hände även mig i Stockholms stad 🙁
  Mina handlingar hamnade hos en annan person och vice versa.
  När jag påtalade det till handläggarna så blev situationen mycket otrevlig för mig.

 6. I detta fallet är det väldigt passande att de skall göra en Lex Sara-anmälan för sig själva. (Solna Stadsdelsförvaltning/socialförvaltning.
  Men hur tar man reda på OM detta verkligen har gjorts?
  Vart vänder man sig om detta viktiga spörsmål?

 7. Dom har inte gjort någonting åt detta. Dom har försökt tysta ner det hela. Nu när dumpen tagit tag i ärendet så hade dom ett möte om att ta detta ärende vidare för att skydda sin egen rygg. Vissa av oss fick också ett mejl där dom ber oss att inte prata med pressen om vi blir kontaktade. //Anställd på Solna Stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *