Sponsorer

Våldtäkt mot barn §4

Sexuell posering §5

Sexuellt övergrepp mot barn §6

Sexuellt utnyttjande av barn §8

Sexuellt ofredande §10

Alla dessa rubriceringar faller under brottsbalkens sjätte kapitel om sexualbrott.  Under §10 finns ett tillägg som rör kontakt med barn I sexuellt syfte.

”Kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte” eller grooming som det kallas till vardags är ett litet tillägg i lagstiftningen. Tillägget fungerar i praktiken som ett försöksbrott till de fem ovan nämnda huvudbrotten.

För att försöksbrott ska anses fullbordat krävs en minderårig fysisk målsägande som egentligen skulle ha blivit utsatt för något av huvudbrotten. Annars finns ingen risk för brottets fullbordan.

Då rubriceringen ”kontakt med barn i sexuellt syfte” redan räknas som ett försöksbrott är ”försök till kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte” inte reglerat i svensk lag.

I mål B-1166-22 har det funnits risk för brottets fullbordan. En fullvuxen man kontaktar en trettonåring på Omegle.  Kontakten fortsätter över till SMS och mannen är mycket tydlig med sina intentioner. Enligt domen är flickan ”problemfylld”

Mannen försvarar sitt agerande med: ”Trodde hon var 18” och ”depression”

Mannen som varit aktiv inom Varbergs lokalpolitik borde kanske förstå bättre än att utnyttja ett barn som redan mår dåligt. Men istället torkar han av sitt dåliga mående på ett barn.

Länk till dom:

Jalmestam

Med befintlig lagstiftning har barnet i domen endast utsatts för ett försöksbrott.

Kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte behöver alltså bli en egen brottsrubricering. Med en helt egen paragraf.

Så att brottet i sin tur kan få ett tillägg som kriminaliserar ”försök till kontakt med barn I sexuellt syfte”

Brottet ”försök till kontakt med barn i sexuellt syfte skulle alltså vara uppfyllt redan när någon försöker etablera sexuell kontakt med barn. Och plötsligt täpper man till den där lilla luckan i lagen som gör att gäddorna kan simma runt och söka tills de, precis som mannen i domen åker fast.

Då skulle polisen få verktyg att på ett tidigare plan utreda individer som söker efter barn.

Ett proaktivt synsätt saknas och nackdelen med dagens reaktiva lagstiftning är att barn som i ovan nämnda dom måste offras innan polisen kan gripa in.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA SWISH 123 250 22 84

 

7 thoughts on “Groominglagen i praktiken

 1. Det här vet vi. Det är ju anledningen till varför dumpen finns. Det finns nog ingen stackare som fortfarande inte fattar varför ni finns.

  1. Har du missat allt negativt som skrivs i tidningarna om Dumpen?
   Janne Olofsson går i fronten för det.

 2. Det hade varit mer troligt om han hade påstått att han trodde att barnet var 15. När han istället påstår att han trodde att en 12-åring tjej såg ut att vara 18, då har man bränt alla sina möjligheter till att upplevas som någorlunda trovärdig. Dum idiot. Åklagarens bevisning var svag. Hade han varit lite smartare i sina invändningar så hade han kunnat ljuga sig till frihet. Hans efterblivenhet ledde till att åtal kunde väckas. Men jag tackar och bockar för efterblivna pedofiler. Jag får ju anledning till att poppa popcorn.

  1. Jag har mina barn i samma skola som detta avskum, har alltid tyckt han vart en knepig person men det i sig är ju inget olagligt.

   Däremot att han satt med på ett föräldramöte såsent som i Tisdags, 2023-10-03, där både rektor närvarade samt andra vars exakta titlar är oklart för mig.

   Hur kan man få det? Hade jag vetat det hade jag lyft frågan där och då, men fick detta veta först idag. Däremot blir det verkligen hänvisa till dommen för skolorna i områdets rektorer.

 3. Ni borde även ha lagt upp en ocensurerad bild som i övriga artiklar. Han är ju skyldig till brott mot ett barn och domen har vunnit laga kraft. Han har erkänt omständigheter och gett sin förklaring. De kommer inte överklaga. Det finns ingen möjlighet att väga bevisningen annorlunda med anledning av de förklaringar som han har gett. Nu ska jag kika vad det är för övriga brott som dumfan har fällts för. Gissar på lite innehav av marijuana annat fördummande.

  1. Jag har letat men jag har inte hittat några andra domar. Kan du peka mig i rätt riktning?

 4. Sa till en lärare idag på Buaskolan som inte hade en aning om detta 🤦 trodde jag alla visste!.. Han är där varje dag… Mamman ser man aldrig längre.. Hon skäms la ögonen ur sig visserligen! Men han häckar vid skolan som att han inte vore dömd 🤷‍♀️… Aja ska se till så alla vet vilket avskum han är! Usch..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *