I mars dömdes en man bosatt i Bandhagen efter att han suttit som spindel i ett gigantiskt nätverk som gjorde stora pengar på försäljning av övergreppsmaterial.

Domen var en av orsakerna till varför just Thailand väckte vårt intresse.

Dom:

B401-22 (3)

Mannen som heter Nattavat Serttian satt alltså i Sverige och tjänade stora pengar från försäljning av övergreppsmaterial på Thailändska barn.
Nattavat hade betalda proffsgroomare som satt i Thailand och var en del av det nätverk som Nattavat byggt upp. Groomarna lockade barnen att ta en olämplig bild genom att föreställa en snäll och rolig kille som lockade med pengar till en cykel eller skolböcker. Bilden publicerades online och sedan pressades barnen på mer avancerat material mot att ursprungsbilderna skulle tas bort.
Givetvis togs ursprungsbilderna aldrig bort och filmerna på barn som tvingas utföra övergrepp på sig själva publicerades även de. På så sätt kunde Nattavat bygga upp ett gigantiskt arkiv med övergreppsmaterial från tusentals flickor som såldes internationellt.

Vid ett tillfälle greps Nattavats medarbetare i Thailand. Nattavat ordnade dock nya medarbetare och kunde fortsätta sin verksamhet ostört.

Här kommer vi till biten som väckte vårt intresse.
Orsaken till varför svensk polis fick upp ögonen för verksamheten som utgick från Bandhagen var att Thailändsk polis larmade.
I domen näms en enhet inom Thailändska polisen som heter TICAC.
TICAC har alltså avslöjat en svensk onlineförövare som tjänar grova pengar på Thailändska barn.

Vad är då TICAC?
TICAC är en andelning inom Thailändska polismyndigheten som startade 2015 för att stävja en omfattande sexhandel med barn.
Arbetsmetoderna är av amerikansk modell.
Både USA och Australien har hjälpt till med att utbildade och bygga organisationen.
TICAC arbetar tätt ihop med både FBI och Homeland sexurity för att dela realtidsinformation om rapporterade fall och samarbetet leder till ett omfattande arbete mot sexualbrott på barn.
TICAC har även tillgång till NCMECs databas.
(NCMEC är organisationen som ligger bakom en mycket stor andel av insatser mot Svenskar som sprider och laddat ner övergreppsmaterial.)

Thailand är än idag ett land nedtyngt av problematiken rörande sexuella övergrepp.
Men till skillnad från många länder så har man valt att resa sig upp och ta kampen och detta är vad som gör landet synnerligen intressant.

Antalet gripanden och fällande domar har tack vare TICAC skjutit i höjden dramatiskt.
I Januari 2020 grep TICAC 4 personer
I Januari 2022 grep TICAC 32 personer
Motsvarande siffror för februari är 6 st 2020 och 53 2022. I Mars var de 4 2020 och 45 2022.
Siffrorna lär stiga ytterligare, tidningen Thaiger rapporterar frekvent om olika insatser mot övergrepp.

Thailand har alltså tack vare TICAC blivit till en rasande tiger när det kommer till  övergrepp och förövare. Fortfarande kvarstår mycket med arbete för att komma ifrån korruption inom den vanliga poliskåren. Det är dock inte längre riskfritt att åka till Thailand och förgripa sig på barn.
Inte heller är det riskfritt att sitta på distans och utnyttja dem och det ser man tydligt i domen mot Nattavat.

Trots att åklagare och polis från svenskt och Thailändskt håll gjorde ett lysande arbete med en nogrann förundersökning som för Nattavats del ledde till en fällande dom, så är 4.5 år ett hån mot allt vad rättvisa heter.
Ett flertal av flickorna har tagit sina liv och hade Nattavat dömts i Thailand skulle han med största sannolikhet fått sitta inne på livstid.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

SWISH 123 250 22 84 

10 thoughts on “Thailand – en rasande tiger

 1. Livstid skulle han ha haft. Och ni skulle ha medalj. Folkets stöd och kärlek har ni redan. Åtminstone den del som har ett uns av empati.

 2. Han borde sitta i det Thailändska fängelset och få avtjäna livstid sätt vilket monster!!
  Har precis återvänt från Asien och blev bestört över allt som fortfarande pågår. Var många tiggare med vanställda barn framför sig som man ju undrat om de med mening misskött graviditeten för att få de stackars barnen som inkomstkälla. Tack för bra arbete!!!
  Måste belysa trafficking och barnpornografi så mycket som det bara går!!

 3. Grymt jobb. Eftersom övergrepp sker mellan länder i form av bilder mm så är det magiskt att se hur ni/vi kan hjälpa till att påverka. Denna man ska punktmarkeras när han kommer ut. Helt ryggradslös.

  1. Sverige har egna enheter inom polisen som spränger den här typen av ligor. Och svenska motsvarigheter hjälper ibland andra länder.

 4. Han borde dömas i båda länderna🤬 Och heja er! Snaran dras åt runt äckliga pedofiler som tror dom kan sitta bakom rullgardinerna och vara anonyma🫵

 5. Fyra och ett halvt år motsvarar väl tre år inlåst och ett och ett halvt med frivården? Känns lite lågt…

 6. Wow vilket bra jobb som görs i Thailand, hoppas ni får med er detta till svenska politiker🙌🙌 Sverige är dock pinsam med sina 4,5 år🤦‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X