Sponsorer
Min historia började med att mamma och pappa separerade och mamma hittade en ny man. De köpte hus tillsammans och jag var då 11 år.
Det första minnet jag har av olust är att jag tyckte mig se ett öga i nyckelhålet i dörren. Jag skulle precis duscha. Huset vi bodde i hade separat toalett och badrum och badrummet var omgivet av 3 dörrar – alla med nyckelhål och ett litet fönster. Den ena dörren ledde till toaletten så där inne kunde man låsa in sig och titta i nyckelhålet och samtidigt onanera till den som duschar utan att bli påkommen. Detta gjorde denna nya man som min mamma träffade. Att jag tyckte mig se ett öga avfärdades snabbt. Snart hittades en pytteliten kamera uppsatt i mitt rum. Detta var 26 år sedan. så att det faktiskt fanns så små kameror var svårt att förstå och mannen förklarade att det var de tidigare husägarna som hade installerat den och att det inte var en kamera utan en ”sensor av något slag.” Jag minns att jag tog med saken och frågade mina vänner vad de trodde att det var och de alla sa att det liknade en kamera. Sedan försvann den, så den fanns inte som bevismaterial.
Under 3 år groomade denna mannen mig. Han tafsade ofta på min rumpa och jag sa åt honom högt och bestämt flera gånger att han skulle sluta men fick då till svar att den är så gosig så man kan inte låta bli! Han gick runt naken ofta. Satte sig naken i soffan bredvid mig och höll på att ta på sin äckliga kuk. Jag vaknade av att han lyfte på mitt täcke när jag sov varav jag skriker åt honom och han ursäktar sig med att han bara skulle hämta katten. Varje gång jag skulle duscha fick jag hänga handdukar på handtagen på alla dörrarna så att han inte kunde titta på mig. Jag fick även ha handdukar över glasdörrarna där jag duschade för hans huvud syntes allt för jämt i fönstret.
Sedan kom dagen då vi upptäckte en kamera i duschen. Då hade det gått 3 år. Jag var 14 år. Kameran i duschen hade sladdar ner till jordkällaren och ut till ett förråd där det hittades en VHS spelare som spelade in. Då förstod mamma äntligen.
Här blir minnet rörigt för jag minns att efter att det uppdagades så drog vi nog inte direkt utan jag har ett minne där jag ska hämta nya kläder i ett rum som ligger i anslutning till mammas och hans sovrum. Dörren är stängd. Mamma är på jobb. Jag har en känsla att jag måste öppna dörren in till deras sovrum och jag sliter upp den snabbt där jag ser honom sitta på huk, vid nyckelhålet och med kuken ute! Jag rusar upp för trappan till mitt rum och försöker få tag på mamma på sitt jobb medans han bönar och ber att jag inte ska ringa mamma! Jag skakar i hela kroppen och skriker åt honom att hålla sig jävligt långt borta från mig och att jag visst tänker ringa mamma! Jag fick dock inte tag på mamma…
Sedan minns jag inte mer än att vi flyttar till mormor akut tills vi hittar en lägenhet. Ca 6 månader efter allt så börjar då min mamma att umgås mer och mer med denna man igen. Jag minns att hon sken upp när jag till slut sa att det var okej om vi åt middag ihop. Jag accepterade då detta eftersom mamma är med mannen – då är det väl ok? Tänkte min 14 åriga hjärna.
Genom åren som har gått så har det varit mycket tumult fram och tillbaka. Allt får inte plats att skriva här.
Men min mamma gifte sig sen med honom. Jag bodde med min dåvarande pojkvän. En pojkvän som behandlade mig som skit med otrohet och knarkande. Jag var beroende av min pojkvän och han blev min trygghet. Mamma hade ju svikit mig och valt en man före mig. Mannen har även varit med vid tillställningar med vår släkt osv. Som att ingenting har hänt. Som att jag inte räknas.
Jag fick mitt första barn för 4 år sedan och det har rivit upp allt på ett sätt som jag inte var beredd på. Nu när jag själv har ett barn och känner den här oändliga kärleken så förstår jag inte hur min egen mamma kunde välja en man framför mig? Hon förklarar det idag med att hon inte fixade det ekonomiskt utan honom. Att jag inte hade fått alla saker och hjälp ekonomiskt som jag har fått genom åren, om hon varit utan honom.
Jag har gått på regelbunden psykoterapi för detta, men min kärlek för mamma börjar faktiskt att avta ju mer jag inser. Jag lider av depression och även då självmordsförsök i bagaget. Det har också kommit fram att både mormor och mamma har varit utsatta för sexuella övergrepp av män i släkten! Det är ingen ursäkt, men väldigt sorgligt.
Jag är glad för att jag hela tiden sa ifrån till denna man trots min unga ålder. Annars hade han gått hela vägen. Mamma är fortfarande med denna man, men mitt barn kommer ALDRIG att vara i närheten av detta monster!
Min mormor kläckte ur sig bara för någon dag sedan att jag ”borde väl ändå komma över det där nu!” Det sårade mig något enormt! Hon förminskade det som har hänt också genom att påpeka att han faktiskt inte gick hela vägen. Jag vet inte om jag ens vill träffa min mormor mer p g a de orden.
Enligt svensk lag så är detta sexuella övergrepp av barn och även min mamma hade kunnat dömas i domstol som medbrottsling p g a att hon inte agerade för att skydda sitt barn.
Tack Dumpen för allt ni gör – jag står bakom er!
/Anonym

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

2000

2 thoughts on “Han hade tre titthål till badrummet & kamera i mitt sovrum

  1. Tack för att du delar med dig av din tragiska historia.
    Förstår att du känner dig sviken av dina närmsta.
    Ta väl hand om dig och ditt kära lilla barn, ge han/hon all din kärlek och styrka du faktiskt har.
    Låt ingen ta dig ifrån dig ❤️

  2. Din mormors ord är förmodligen ett resultat av att du omedvetet river upp hennes sår när du pratar om det som du upplevt. Att du påminner henne om vad hon har upplevt när du pratar om dina upplevelser. Det är ett bevis om att hon fortfarande lider och inte ett bevis om att hon inte bryr sig om dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *