(Denna text lade Gruppmedlem ut på Dumpen.se – facebook gruppen i Augusti 2022)

Jag är snart 55 år och jag vet att inget med övergrepp går över med tiden!

Jag var mycket liten när det började, jag älskade min mormor och morfar, ja alla mina släktingar och jag sov över hos mormor och morfar från det jag bara var en bebis. Min morbror som fortfarande bodde hemma började komma in till mig på natten för att utföra sexuella handlingar på mig från ca 3 års ålder, han utsatte mig för smekningar i underlivet och petting.

När jag var barn var det vanligt att föräldrar sa till sina barn “krama den och den hejdå” och man var liksom tvungen att göra det. Morbror stack ofta in sin tunga i min mun när han skulle “pussa” mig hejdå. Jag älskade att vara hos mormor och morfar men fick alltid gråtattacker och ångest var gång jag såg föräldrarnas bil försvinna vid skogsgläntan, jag var ju “velig och löjlig”. Jag fick en pyjamas som var en one-piece med dragkedja och jag älskade den för den kunde morbror inte öppna hur som helst.
Jag berättade vid ett tillfälle för mina jämnåriga kusiner att han stack in sin tunga i min mun och de berättade i sin tur för de vuxna som undrade hur jag kunde komma på sådana fantasier och jag var tvungen att stå inför dem och säga att jag hittat på det hela och fick skämmas. Till slut när jag bönade om att i stället få sova inne hos mormor och morfar och de frågade varför så berättade jag att min morbror alltid “pillade” på mig och det hela upphörde, då var jag runt 7.

Som ung levde jag ett utsvävande liv med många sexpartners och sexlivet har varit för mycket eller inget alls….
Nu har jag samma man sedan 27 år och mitt liv är galet bra.
Jag berättade inte detta för någon förrän jag själv blivit mamma då sa jag det till min mamma som bröt ihop men nog inte riktigt förstod det fullt ut då hon i flera år höll kontakten med min förövare och dessutom med glad röst kunde berätta att han varit där på middag och klippning. Det är svårt att få sina anhöriga att förstå att skammen inte är deras, det är förövarens!!

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

2000

1 thought on “Inget övergrepp går över med tiden!

  1. Jag kan relatera till detta. Jag sov ofta över hos mormor och morfar. Allt är ganska diffust och jag trängde bort minnena, inte förrän jag var 46 år och var under press forsade orden ur mig tillsammans med gråten, ’Att han (morfar) var på mig varje gång jag var där’. Samtidigt tänkte jag, vad säger jag?
    Mycket föll dock på plats, som du skriver ovan //Som ung levde jag ett utsvävande liv med många sexpartners och sexlivet har varit för mycket eller inget alls….// Det var likadant för mig. Och de flesta gångerna ville jag inte ha sexet egentligen. Jag kunde inte ha närhet till en man, inget förspel, det klarade jag inte, utan bara pang på, få det överstökat. Jag var avstängd och kall.

    Eftersom jag inte hade något direkt minne med mig sedan jag var barn, så har det varit svårt för mig att tro på mig själv, att det faktiskt är sant.
    För några år sedan fick jag ett flashbackminne av hur morfar och hans granne sitter på sängen med byxorna nere, jag står mellan dom och ska ’betjäna’ dom. Jag känner panik och varför två på en gång, det klarar jag inte av. Jag klarar av en. Jag var 5 år. Och det förklarar varför den där grannen såg så skuldmedveten ut när han var i min närhet.

    Det är så vanligt, dom flesta förövarna finns i släkt och familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X