Vid snart 40 år fyllda, egna barn och med en ökad medvetenhet om de övergrepp som begås mot barn tänkte jag bidra med några minnen av grooming. Jag insåg inte att det var frågan om just ”Grooming” då det skedde, men har insett det nu i efterhand.

I mitten av 90-talet och innan internet hade slagit igenom blev det populärt med s k ”Kompis-linjer”. Detta var öppna telefonnummer / nummerserier (08-nummer) dit alla kunde ringa för att prata med tjejer som killar i olika åldrar.

Jag var 14 år gammal då jag kom i kontakt med en man med en varm och len stämma. Han hette Pierre, bodde i Trångsund och utgav sig för att vara 24 år gammal. Jag och Pierre pratade om allt möjligt mellan himmel och jord, minns jag, och rätt snart började Pierre smickra mig: ”Du är säkert jättesnygg” osv …Jag nämnde att jag var 14, men det var inga som helst problem – menade Pierre. ”Mina föräldrar har en stor åldersskillnad” berättade han och berättade vidare att han hade haft en tjej i min ålder och att det inte var något som folk höjde på ögonbrynen över.

Särskilt äckligt minns jag (nu såhär i efterhand) att han berättade att ”hon var så söt och oskuldsfull när hon bad mig ta hennes oskuld”.

Efter några månaders mailkontakt så bestämde vi att han skulle komma förbi det köpcentra där jag bodde. Min klass skulle ha loppmarknad inför en klassresa och Pierre skulle komma förbi och säga hej. Jag hade min första mobiltelefon på mig och Pierre skulle ringa när han närmade sig Domus där jag stod. Pierre ringer. Han har parkerat en bit ifrån, meddelar han. ”Jag sitter i en vit Opel”. Jag går förbi den vita Opeln och i den sitter två gravt överviktiga män som ser ut att vara omkring 30-35 år. Jag hinner inte mer än att säga hej innan jag skrattande springer därifrån. Jag blir äcklad och förvirrad av hela situationen, som är så absurd. Här har jag suttit och pratat om livet och privatlivet med någon som hade kunnat vara min pappa.

Nu många år senare så ser jag att han vid minst ett tillfälle har blivit fälld för sexuellt utnyttjande av barn, vilket får mig att tänka tillbaka på den där dagen utanför Domus och undra vad som hade kunnat hända…

//Anonym

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X