När pressen skriver om våra möten med individer som söker efter barn i sexuellt syfte så använder man ofta en motvikt för att få en dubbelbelyst artikel och på så sätt förmedla två sidor ämnet.

Frågeställningen huruvida det arbete som Dumpen bedriver mot förövare är lagligt ställs ofta till poliser. Att använda polisen som motvikt är dock av lika stor relevans som att fråga slaktaren om hur man gör en hjärtoperation.

Vi har istället valt att vända oss till jurister som tidigare rönt framgång i mål som rör förtal i högsta domstolen för att bena ut huruvida det som vi publicerar skulle kunna vara olagligt, och den som har kunskap om Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) vet att så inte är fallet.

Vi publicerar namn och bilder på personer som vi påstår bestämmer möten i sexuellt syfte med det de namngivna personerna tror är barn. Vi påstår inte att de gjort sig skyldiga till eller dömts för brottslighet.

Vi publicerar namn och bild på personer som i olika chattforum kontaktar barn i syfte att tillfredsställa sina avvikande sexuella behov.

Publicering av påstående om att någon kontaktar barn i syfte att sexuellt utnyttja barnet är i sig förtalsgrundande eftersom uppgiften är tjänlig för att utsätta den utpekade på omgivningens missaktning.

Det är dock tillåtet att publicera förtalsgrundande uppgifter om det kan anses vara försvarligt. Vi menar att det finns ett tillräckligt stort allmänintresse för att det ska bedömas som försvarligt.

Dessutom filmar vi enbart det som händer när den utpekade självmant kommer till det som denne tror är ett möte med barn. Ett barn som den utpekade dessförinnan i chattkonversationer bestämt att sexuellt förgripa sig på. Det sistnämnda är av sådan beskaffenhet att vi påstår att det föreligger ett oavvisligt allmänintresse av att publicera med namn och bild.

Slutligen krävs för att en publicering av en förtalsgrundande uppgift inte ska utgöra förtalsbrott att den publicerade uppgiften är sann. De uppgifter som vi publicerar är sanna och styrks av videoinslag och chatloggar.

Det som vi på dumpen ägnar oss är således  alltigenom lagligt. Nu har vi rett ut detta och kommer att fortsätta att störa och publicera information om individer som jagar barn i sexuellt syfte.

Tack!

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE 

2000

9 thoughts on “Därför är det som vi publicerar på Dumpen lagligt

 1. Oavsett om det är lagligt eller ej så lär ingen åklagare låta det gå till åtal, eftersom dumpen är såpass stor och jag misstänker att det finns en och annan ohälsosam individ som skulle bli rätt arg på någon som satte käppar i hjulen för denna site.

 2. Skickat en liten swish, inte så stor men börsen är tyvärr inte så stor men vill så gärna stötta ert viktiga jobb. ♥️♥️♥️
  // Christina

 3. Om jag förstår saken rätt så är det endast den som har hängts ut som kan göra en anmälan avseende utgivningsbeviset. Ingen skyldig vill hänga ut sig själv ännu mer på det sättet, så det blir självsanerande.
  Jag såg igår en tråd på Flashback där en person försöker få ANDRA att anmäla Sara, intressant nog så vill inte personen själv anmäla henne. Det är sannolikt en rättshaverist som har hängts ut här och nu försöker han att få andra att göra det som han borde ha gjort om han hade varit oskyldig, vilket han med all sannolikhet inte är.
  😀

  Jag har egentligen bara en invändning och det gäller en sak som en ”Anders” tog upp i ett annat inlägg här och det var att dölja ansikten på tredjepart som tex kommer ut ur tåg. Dessa tredjepartsindivider /dvs INTE pedofilsvinen) kan ha skyddad identitet så att visa dessa personer kan omintetgöra deras nya liv under skyddade identiteter. Vem vet, dessa är kanske barn som har utsatts för pedofilibrott, vittnen i mordrättegångar, kvinnofridsbrott etc. Risken är att sajten blir delvis kontraproduktiv och jag vill inte det. Dumpen måste fortsätta att vara som en stor gul/grön/röd varig finne i baken på pedofilsvinen.

  I övrigt tycker jag att ni ska komma upp hit till norr snart. Hela landet måste få sin beskärda del så att alla pedofiler fruktar Dumpen.

 4. Jag delar din uppfattning, det är med högsta sannolikhet inte olagligt. Ett försvarbart inlägg i enligt med YGL.

  Jag är dock inte lika säker på att det är bra för privatpersoner att länka till dessa artiklar på Facebook utan att tänka till först. Har sett flertal exempel där dina artiklar länkas, ofta av folk som bor i samma trakt som gärningsmannen. Inte heller sällan med lite text om vilka svin de är.

  Ett flertal av dessa, som jag har sett, skulle med rimlig sannolikhet kunna finnas skyldiga till förtal. Det är ofta som det tydligt syns att inläggen främst publiceras för att alla ska veta vilket svin deras granne/kompis/lärare är.

  Jag tror tyvärr att många lite naivt tror att det aldrig kan vara förtal om det är äkta och sann information. Eller så väljer de att ta risken för att följa sin moraliska övertygelse.

 5. Har ni haft något med polisen att göra gällande förtal? Vad har hänt isåfall? Älskar ert jobb ni lägger ner 😀

  1. Hej! Det har vi inte (än) Nog för att de är korkade men så korkad att man vill skapa ännu större rubriker genom att anmäla för då blir det helt plötsligt en offentlig handling vem vi fiskat upp vi har dessutom haft sakkunniga som granskat legaliteten och med tanke på allmänintresset så bör det inte vara någon fara, men man vet ju inte det finns ju kvastskaft och klappträn lite överallt.

 6. Mysig kille… han har jag sett några gånger. Jag visste inte ens att han har varit dömd tidigare, och blev riktigt paff när jag såg han här. Usch, har inte ord. Ni gör ett bra jobb iallafall, och hoppas dessa människor blir inlåsta eller får hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X