Det tar i genomsnitt 16 år för ett offer att söka hjälp för sexuella övergrepp I barndomen. Labyrinterna genom samhället fram till en instans som faktiskt har kompetens att bota SAIS (sexual abuse injury syndrome) är oändliga, alltså landar offret efter många års vårdsökande ofta bakom skrivbordet hos någon terapeut som säger sig ha kompetens, men när man med facit i hand, ser en vuxen trasig själ som säger ”jag var ett för svårt fall” så förstår man att terapeuten var lika skicklig på att bota sexuella trauma som jag är på att hålla krukväxter vid liv.

Det finns kompetens att bota SAIS, men det är få som har den och de som har kunskapen jobbar i tvär motvind. Vad skulle hända om vi såg till att alla som varit utsatta fick faktiskt blev friska ?
Jo vi skulle ha ett samhälle fyllt av starka maskrosbarn som inte sitter kvar i sina träsk av tragedier, utan faktiskt står upp och kämpar för att barnen idag inte ska behöva gå igenom det som de har gått igenom. Ingenting slår den styrka som ett maskrosbarn besitter, och skulle alla få rätt vård så skulle pedoraptorerna få en en motkraft som dom inte räknat med.

Vill ni hjälpa mig och Patrik att fortsätta vårt arbete så är ni hjärtligt välkomna.

1 thought on “Labyrinten till adekvat vård

  1. Hej! Tack för det arbete ni gör!

    Undrar om ni skulle kunna göra en sammanfattning på hur behandling mot SAIS ser ut? Om ni har gått igenom någon slags terapi och hur det fungerade etc.

    //Lex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X