Sponsorer

Under dagen har jag fått en låg rad frågor huruvida förskoleförövaren från Ljusdal är någon av våra gäddor, men så är det inte.

Mannen som filmat övergrepp mot nio av förskolans barn har från vad man kan läsa i massmedia ”avlidit”.

I kontakt med Ljusdals kommun bekräftar de att mannen tagit sitt liv. Detta ska ha skett efter husrannsakan där hans digitala enheter togs i beslag.

Hade mannen från Ljusdal varit någon av våra gäddor så skulle det stått ”SJÄLVMORD EFTER DUMPEN-UTHÄNGNING med svarta rubriker.

Pressen verkar inte nämnvärt intresserade av att förmedla en nyanserad när man skriver om förövare och sexuella övergrepp på barn,

för då hade man skrivit att även tragedin från Ljusdal innefattar ett självmord.

Suicidrisken är förhöjd för förövare – oavsett vem som avslöjar. Det är någonting som vi försökt förmedla i intervjuer under flera års tid.

Men svensk massmedia använder självmord som ett verktyg för att smutskasta Dumpen, trots att problematiken med sexuella övergrepp på barn eskalerar och folkbildning på området är livsnödvändig för såväl föräldrar som barn.

På Dumpen arbetar vi med att förhindra att förövare går så långt i sin utveckling att de hinner skörda mängder med offer.

Förövarskapet är någonting som utvecklas om ingen sätter stopp, och när den som sätter stopp är ett barn har det gått alldeles för långt. De flesta barn pratar inte om utsatthet, och många offer hinner skapas innan ett vågar höja sin röst.

12 thoughts on “Suicidrisk hos förövare och tragedin i Ljusdal

  1. Tack för ert viktiga arbete ❤️Jag fick just besked om att en bekant till oss nyligen har blivit avslöjad av Dumpen och det är oerhört smärtsamt att veta detta om honom, vi har sagt upp kontakten med honom för vi känner oss alldeles för påverkade av hela historien. Han vet att han gör fel, han är 45 år och det finns ingen logik i det han gjort. En väldigt intelligent man som verkligen borde kunnat använda den intelligensen till att söka hjälp istället 💔💔💔så tacksam för ert engagemang

  2. De som blir utsatta är ju också säkert självmordsbenägna efter att blivit utsatta för dessa monster.
    De behöver söka hjälp innan de går till handling, tycker inte synd om dem.

  3. Pedofiler som tar livet av sig smiter från ansvaret för sina handlingar och berövar sina offer möjlighet till upprättelse. De riskerar också att ytterligare skuldbelägga offren. Tvärtemot vad de själva förmodligen tror så gör deras självmord dem bara ännu mer vidriga. Möter du en suicidal pedofil – se till att de inte får möjlighet att ta livet av sig!

  4. Ja, vad ska man säga?
    Min tolkning är att ” Ta livet av dig efter att du blivit avslöjad ,så länge det inte är dumpen som avslöjat dig,för då är det synd om dig ” ?
    För fan, ta ansvar för vad du gjort, var jävligt glad att det inte var ett riktigt barn.
    Dumpen förebygger och rättsväsendet straffar, det borde kunna samordnas kan jag tycka, så både offer och förövare får den hjälp de behöver.

  5. Har tänkt mycket på det som händer just nu, det är pressträffar och förövarens anhöriga kontaktas och nästan ”hängs ut” av pressen. Helt galet hur skevt det är, var är Janne Josefsson och ETC nu?

    Är så tacksam att ni finns och är så ledsen över barnen i Ljusdal som tvingats vara med om allt det hemska vi vill skydda våra barn ifrån.

    Vill skriva ”må dessa pedofiler brinna i helvetet” men så skriver man väl inte när det finns anhöriga som sörjer.

    1. M!
      Instämmer till fullo med det du skrivit.
      Just detta att beröva offren möjligheten att få diskutera med förövaren är väldigt illa och antagligen något många inte tror är så viktigt men för de som behöver göra detta är det oerhört viktigt.
      Vilken ynkedom att inte våga ta sitt ansvar.

  6. Tack för att ni gör ett viktigt jobb!

    Hade regimen i vårt land prioriterat barns välmående över förövares så hade ni på dumpen vart sysslolösa.
    Med det i åtanke så kan man undra varför fulmedia (politisktkorrekt media) inte kritiskt granskar makten på den här punkten heller…

    Som förälder är det också otroligt tacksamt att bli upplyst när det rör sig äckelgäddor i ens barns närhet.

    Super bra jobbat Dumpen!

  7. Har en historia av mig som barn, den handlar inte om sexuella övergrepp men ändå ett tillfälle då jag upptäckte hur barn blir behandlade vid brottssituationer. *Detta var 20 år sen så kommer inte ihåg allt i detalj*
    Jag var 9 år gammal, jag hade en superbra lärare som gjorde alla i klassen engagerade. En dag berättade min mammas kompis att denna lärare hade varit stuppackad och raggat på henne och att han är full väldigt ofta när man ser honom. Jag fick inte berätta för någon men jag berättade för alla i klassen, en annan lärare fick nys om det jag sa och bad mig berätta för henne och lovade att ingen kommer få veta.
    Nästa dag blev jag intagen i klassrummet och hotad utav den här läraren tyo i stilen om att jag inte ska gå runt och ljuga om sånt här för annars jävlar.
    Han kastade t.o.m en dörr på mig då jag sprang ifrån honom och försökte hålla igen denna dörr för att han inte skulle ta mig, odå skadade han mig och sedan tog han tag min i tröjan och hotade mig igen.
    Jag var livrädd. När jag kom hem fick jag massa skäll av min mor för att skvallrat det hennes kompis sa. Hon sa t.o.m usch och fy skäms på dig och repterade denna mening ett par gånger..
    Sedan kom det fram att läraren var tung alkoholist som drack under jobbtid och hade ölburkar samt tandborste och tandkräm i översta lådan i sitt skrivbord för att dölja lukten, han fick rehab och blev omplacerad, jag fick ingen stöttning av det jag upplyste till skolan.
    Inte ens ett förlåt eller tack till mig. Inte ett ord faktiskt om det.
    Redan vid 9 års ålder fattade jag det barn får uppleva när dom blandar sig in i vuxenmiljö..
    Det tär på mig lite en idag, vågar inte ens föreställa mig hur barn som blivit sexuellt utnyttjade känner sig då..

  8. M!
    Instämmer till fullo med det du skrivit.
    Just detta att beröva offren möjligheten att få diskutera med förövaren är väldigt illa och antagligen något många inte tror är så viktigt men för de som behöver göra detta är det oerhört viktigt.
    Vilken ynkedom att inte våga ta sitt ansvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *